boon-sportoldal

2010.04.21. 21:20

Harmadik mérkőzés dönt

<p>Tovább folytatódik a csata a fővárosiak, illetve a borsodiak között.</p>

A férfi röplabda Extraliga 5. helyéért zajló rájátszásban második meccsét vívta egymással szerdán este Budapesten a MAFC illetve a Vegyész RC-Kazincbarcika gárdája. A borsodiak – talán lehet ezt a szót használni – sajátsága, hogy idegenben nehezen lendülnek játékba, ez történt az első szettben is. A házigazda végig a kezében tartotta ezt a felvonást, mind nyitásban, mind pedig fogadásban Cziczóék fölé nőttek. A második játszmában is elkövetett bosszantó fogadási, és egyéb egyéni hibákat a Vegyész, többször akkor, amikor esélyük lett volna arra, hogy meglépjenek (például 10-12-nél) vendéglátóiktól. Egy remek megmozdulás, egy gyengébb, ezek váltakoztak a VRC-oldalon, s a nem folyamatos játék oda vezetett, hogy szoros lett a vége – amely a MAFC-nak „sült el” jobban.

A harmadik szett is nagyjából ebben a mederben zajlott, mígnem elérkeztek a csapatok 21-23-hoz. Ekkor karnyújtásnyira volt a szépítés lehetősége, de az idegesség és az újabb rontások közbeszóltak. A fővárosiak élni tudtak ezzel a lélektani előnnyel, sorban csinálták a pontjaikat, s egy, a múltkorinál jobb teljesítménnyel megnyerték a mérkőzést.  
A párharc állása ezzel: 1-1. A mindent eldöntő harmadik összecsapást vasárnap 17.30-tól rendezik Kazincbarcikán.



Jegyzőkönyv

MAFC-BME-Mapei – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:0 (19, 23, 23)
Budapest, 100 néző. V.: Donkó, Mezőffy.

MAFC-BME-Mapei: Vocskó, Tamasi, Honti, Szappanos, Jáhn, Takács G. Csere: Németh (liberó), Takács L., Markovits. Edző: Vocskó György.
Vegyész RC-Kazincbarcika: Lehóczky L., Kovács, Cziczó, Lehóczky G., Dudás, Juhász. Csere: Szántai (liberó), Gulyás, Csizmadia. Edző: Dudás András.

Vocskó György: – Visszaszereztük a lehetőséget arra, hogy megszerezzük az ötödik helyet.
Dudás András: – Egyéni hibák miatt veszítettünk, remélem vasárnap mindenki a maximumot hozza.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!