boon-sportoldal

2010.03.16. 15:05

Turán izgalmas bemelegítés után nagy csatákra számít

<p>Orfű - A magyar bajnoki mezőny jó néhány leendő élversenyzője szánta bemelegítésnek a hét végi orfűi viadalt, köztük a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős, akik végül másodikként értek célba a versenyen. Pedig a kezdet nem volt sokat ígérő...</p>

A gépátvétel után a Mitsubishi motorja megadta magát (összeakadtak a szelepek a dugattyúkkal...), úgyhogy nemhogy a prológon nem tudtak rajthoz állni a Synergon Turán Motorsport pilótája, de a csapatnak is akadt egy meglehetősen izgalmas programja: a motorcsere.

Tesztelésre ezek után már nem maradt idő, úgyhogy maga a verseny jelentette a tréninget.

„A rajt előtt kipróbáltam a féket meg a váltót, de igazán gyorsan az első szakaszon mentem az autóval, ennek ellenére nem panaszkodhatok. Amikor nem volt gondunk, mindig másodikok voltunk Asi mögött és én egyébként is az ő idejéhez akartam viszonyítani a miénket: 2.6 másodperc volt a legtöbb, amit a 7.3 kilométeres gyorsaságin kaptunk tőle, és hat tized a legkevesebb – utóbbi szerintem biztató és nagy csatákat ígér a bajnokságban. Ennek a versenynek ugyanis még az volt a lényege, hogy kipróbáljuk az autót, hogy folyamatosan változtassunk a beállításokon, és hogy jól érezzük magunkat a kocsiban. A végére már ez is sikerült” - mondta Frici, aki bár nem gondolja, hogy száz százalékosan készen áll minden a hónap végi Start Autó Eger-ralira (két-három apróságon még változtatni kell a beállítások tekintetében), de nem elégedetlen.

„Ezen a versenyen egyvalami világosan megmutatkozott, mégpedig az, hogy nagyon szoros lesz a küzdelem a bajnokságban és a hibázás senki részéről sem fér bele. A legnagyobb feladatot mindenki számára az jelenti majd, hogy megtalálja az egyensúlyt a nagyon gyors, de még kockázatmentes tempó között, mert egy defekt vagy futómű sérülés azt is jelentheti, hogy az ember nemhogy nyerni nem tud, de még a top tízből is kicsúszhat...” - mondta Frici, aki nagyon várja már az idénynyitót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!