boon-sportoldal

2010.03.16. 08:17

Továbbra is "nullások"

<p>A Megyeri úton sem szerzett pontot a DVTK labdarúgócsapata az NB I 18. fordulójában.</p>

Az Újpest előrébb áll, az Újpest más célokért küzd, az Újpest otthonában nem (annyira) baj, ha kikap egy csapat. A DVTK kikapott vasárnap délután.

Az újjáalakult DVTK, amely esetében Tornyi Barnabás vezetőedző többször elmondta már, hogy néhány hét alatt nem lehet felépíteni. És most is kiderült, hogy a tavaszi Diósgyőr még nincs kész, a gond csupán az, hogy az idő rohamosan fogy, s amennyiben Bognárék nem kezdik meg sürgősen a pontok gyűjtését, megeshet az a csúfság, hogy hiába rendezettek a körülmények (az elmúlt öt és fél évet tekintve talán a legjobb a helyzet), a piros-fehérek elbúcsúznak az élvonaltól. A hét végén a jelenleg harmadik pozícióban tanyázó Győr érkezik majd, amelytől megint „nem lenne szégyen a vereség”, csakhogy a szép fi askók (amelyek sosem szépek), illetve az, hogy negyven, hatvan, nyolcvan percig jól, vagy elfogadhatóan játszik a gárda, nem elég. Már nem, és ezt elsősorban a játékosoknak kell megérteniük. Az ugyanis nem járja, hogy a komplett védelem földbe gyökerezett lábakkal követi a labda útját, hogy az ellenfél csatára simán megelőzi az őrzőjét, hogy nincsenek labdák a csatároknak, elfutás a széleken, beadások...

A DVTK kikapott Újpesten vasárnap. Holott a beszedett első gól után (azt is milyen bosszantó hiba előzte meg...) Menougong mert vállalkozni, betörni a jobb oldalon, s lám, meg is lett az eredménye. De nagyítóval kellene keresni azokat a diósgyőri momentumokat – ezen kívül – amelyre csettintettek a Szusza Ferenc stadionba is nagy számban ellátogató borsodi szurkolók ezen a délutánon.

Nagyrészt az Újpest

A találkozón jórészt védekezésre kényszerültek a látogatók, a lilák pedig gondolkodhattak azon, amikor náluk volt a labda, hogy miként is vehetnék be Malinauskas kapuját.

Akadt náluk minimum két jó produkció is: Simeké, akivel majdhogynem kilátástalan csatát vívott a miskolciak bal oldala, illetve Kabáté, aki gyönyörű szabadrúgás-góljával eldöntötte a meccs végkimenetelét. Háromból semmi, nulla pont. Nem néz ki valami jól...

ÉM/MI

Kapcsolódó cikkek:

Újpest - DVTK fotókon és videókon
A diósgyőri szurkolók az Újpest otthonában is remek hangulatot varázsoltak, igaz a kedvenceik produkciója miatt nem volt túl sok okuk az örömre. Nézze meg Ön is a mérkőzés fotóit és videóit!

Ön szerint ki volt a meccs legjobbja?
Az Újpest otthonában az első félidőben még sikerült egyenlítenie a DVTK-nak, a második játékrészben azonban nem tudták tartani a versenyt a piros-fehérek a hazaiakkal. Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja?

Edzői nyilatkozatok az Újpest-DVTK után
"A második félidőben egyszerűen jobb volt az Újpest" - nyilatkozta portálunknak Tornyi Barnabás az Újpest-DVTK derbi után.

Újpest - DVTK percről percre
Vasárnap 17:30-tól Újpesten vendégszerepelt a Diósgyőri VTK csapata a labdarúgó NB I. 18. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!