boon-sportoldal

2008.10.17. 19:56

A Bőcs ellen képet kapott az Újpestre

<p>A labdarúgó NB I 11. fordulójában vasárnap 17.30-kor a Diósgyőri VTK az Újpest FC csapatát fogadja.</p>

A magyar labdarúgó válogatott világbajnoki selejtezői miatt, két hét után folytatódik az élvonalbeli labdarúgó bajnokság. A 11. forduló záró meccsén, vasárnap a listavezető Újpest FC csapata érkezik Diósgyőrbe. Másfél héten belül másodszor, ugyanis a lila-fehérek a múlt héten szerdán Magyar Kupa meccset játszottak a Diósgyőri stadionban a Bőcs ellen (a nyolcaddöntő első találkozóján 3-0-ra nyertek a fővárosiak). Ezt az összecsapást nem csak a DVTK edzői teamje, de a teljes diósgyőri játékoskeret megtekintette. De nem csak a piros-fehérek szakvezetője, Sisa Tibor térképezte fel az újpestieket, hanem a lila-fehérek vezetőedzője, Szentes Lázár is megnézte a szerdai Bőcs – Diósgyőr Ligakupa mérkőzést. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok titkuk nem lehet egymás előtt a csapatoknak.

– Amúgy sem igen vannak, függetlenül attól, hogy láttuk-e egymás meccseit, vagy sem, mert a játékosok pillanatnyi állapota, helyzetfelismerései, megoldásai hozhatnak új dolgokat – mondta Sisa Tibor, a DVTK szakvezetője, aki arra a közbevetésre, hogy a Ligakupában, a hétközi meccseken, amíg a DVTK a legjobb játékosainak többsége pályára lépett, addig, az Újpest "tartalékolt", így reagált: – Nekem az a célom, hogy játékosokat minél jobban megismerjem, és ebben egy fontos tényező az, hogy tudjam, tétmeccsen mire képesek. A Bőcs ellen képet kaptam arról, hogy az edzésteljesítmény és a mérkőzésteljesítmény között vannak-e és, ha igen, akkor milyen különbségek a játékosoknál.

Sisa Tibor azt is elmondta, hogy ez nem mindenki esetében volt így, mert néhányan, sérülések miatt kevesebb időt töltöttek a pályán annál, mint amit előzetesen nekik szánt. Mint megtudtuk: Szabó Viktor, Florin Pelecaci, Szélpál Tamás és Euloge Ahodikpe is magán viselte a a Bőcs meccs másnapján a találkozó nyomait, így csütörtökön egyikük sem tudott edzeni. Somodi Bence pedig ujjsérüléssel tért vissza az U20-as válogatottól, Jimmy Jones Tchana még nincs száz százalékos állapotban, Gahwagi Nebil pedig még csak erősítő edzéseket végez.

Szervezett, egységes

– Reménykedem, hogy vasárnapig a többségük rendbe jön; csak az biztos, hogy az eltiltott Tóth Mihályra nem számíthatok, viszont Sebők Vilmos edzésbe állt – mondta Sisa Tibor, aki arra a kérdésre, hogy mit fog látni az, aki kimegy a vasárnapi meccsre, mennyiben lesz más ez a Diósgyőr, mint mondjuk az egy hónappal ezelőtti, ezt válaszolta: – Minden edző más, más elképzelései vannak a játékról. Én azt szeretném, ha szervezett, egységes játékot tudnánk minél előbb produkálni, mind védekezésben, mind támadásban. Természetesen a szakma nagyon egyszerű lenne, ha ezt egy hét alatt el lehetne érni, egy csapat folyamatosan csiszolódik, a játékosok fokozatosan haladnak abba az irányba, hogy a meghatározott feladatot végre tudják hajtani. A játékosok a főszereplők, én edzőként igyekszek nekik segíteni.

Játék vagy eredmény?

Játékban vagy eredményben gondolkodik? – tettük fel a kérdést Sisa Tibornak.

– Lehet, hogy az Újpest többet fogja birtokolni a labdát, lehet, hogy a végén nem úgy osztódnak el a pontok, ahogy azt mi szeretnénk – hangzott a válasz. – A tabellára ránézve azt lehet látni, hogy egy jobb csapat érkezik Diósgyőrbe, de mivel olyan játékos nem fut ki a pályára akinek ez lesz a hátára írva, hogy Logika, ezért nem evidencia, hogy milyen eredmény fog születni. Bárki legyőzhet bárkit, ezért nem lehet más célja egyetlen csapatnak sem, mint a győzelem megszerzése. Senkit sem szeretnék kecsegtetni, tudjuk, hogy a bajnokaspiráns érkezik hozzánk, de igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból.

Várható kezdőcsapatok

Diósgyőri VTK: Köteles – Kamber, Sebők V., Milicic, Gohér – Pintér, Búrány – Szélpál, Stanic, Ahodikpe – Homma.

Újpest FC: Balajcza – Dudic, Kiss Z., Cutuk, Mijadinoski – Bori, Sándor, Bozic, Remili – Kabát, Rajczi.

BOONLINE
A Borsod Online-on ezúttal is percről percre nyomon követhető lesz a mérkőzés alakulása, hiszen hírportálunk most is online közvetítéssel jelentkezik a Diósgyőr – Újpest bajnokiról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!