boon-sportoldal

2008.09.22. 18:20

Szükség van rá - Diósgyőrben

<p>Az elmúlt napokban többen elmondták véleményüket a diósgyőri stadion (folytatódó) rekonstrukciójáról.</p>

Az Andrássy úti létesítményben az atléták négy öltözőt, egy irodát, három kisebb, valamint egy nagyobb szertárat használnak. A MISI SC atlétikai szakosztályát jelenleg egy ötfős, kizárólag edzőkből álló szakmai ügyvivői testület vezeti, melynek tagja Szűcs József is.

– Létezik olyan elképzelés, amely szerint nem maradna meg a rekortánpálya, ám szerintem arra szükség van – mondta a gyalogló szakember. – És itt, Diósgyőrben. Nem egy olyan stadionról tudok a világban, Európában, melyben jól megfér egymás mellett a labdarúgás, és az atlétika, a nézőtér, valamint a játéktér közötti viszonylag nagyobb távolság nem befolyásolja a hangulatot.

A diósgyőri rekortánpálya jó minőségűnek számít az országban, megfelelőek az alapjai, nyolc sávos, ami szükséges egy jelentősebb verseny megrendezéséhez. A sportág nagyobb volumenű események lebonyolításával tud magának generálni némi bevételt, megyei, területi viadalokkal nem. Ezen kívül jól megközelíthető, adottak a helyiségek, melyek szintén elengedhetetlenek. Aki tud olyan helyszínt, amely minden felsorolt paraméternek megfelel, legyen ott, de úgy vélem, hogy sokkal könnyebb egy, már meglévő dolgot megtartani, mint egy teljesen újat kitalálni.

Szász László korábbi szakosztályvezető hónapokkal ezelőtt elmondta: egy szabvány, nyolcsávos rekortán futópályát mai áron 130-140 millió forintért lehet megépíteni. De a pálya használóinak szükségük van öltözőre, és egy dobópálya, valamint egy fedett futófolyosó megépítésével a beruházás összköltsége 200-300 millió forint között lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!