boon-sportoldal

2007.12.29. 18:21

Sport 2007 - március

<p>Márciusi események a sport világából.</p>

Az elmúlt 30 év legnagyobb vizes világbajnokságát rendezték Melbourne-ben. Újra Európa trónján a magyar női asztalitenisz válogatott. Márciusban rajtolt a száguldó cirkusz. Kiesett a címvédő a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, botrányos verekedéssel ért véget a Valencia - Inter összecsapás. Búcsúzott a Veszprém a kézilabda BL-től. Történelmet írt a magyar labdarúgó válogatott. Sportesemények 2007 márciusából.

AZ UTÓBBI ÉVTIZEDEK LEGNAGYOBB VIZES VILÁGBAJNOKSÁGA
Az elmúlt 34 év legnagyobb és legjobb vizes világbajnokságát rendezték meg az ausztráliai Melbourne-ben, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) értékelése szerint. A 12. úszó-, műúszó-, műugró-, hosszútávúszó-, és vízilabda világbajnokságon 65 számban 171 nemzet versengett. Az úszóversenyek alatt 14 világcsúcs dőlt meg. A magyar küldöttség azonban csalódást keltő teljesítménnyel zárta a vb-t, érmet ugyanis csak a férfi vízilabdázók, és Cseh László szerzett. A vízilabdázók ezüstje és Cseh 200 méteres vegyes úszásban szerzett bronzérme csak a 21. helyhez volt elég az éremtáblázaton. Az összesítést végül az Egyesült Államok nyerte, amely sportolói a 195 érem csaknem ötödét vihették haza Melbourne-ből. Az amerikaiak összesen negyven medált, 21 arany-, 14 ezüst-, és 5 bronzérmet szereztek a világbajnokságon.

EURÓPA-BAJNOK A MAGYAR ASZTALITENISZ VÁLOGATOTT
Aranyérmet szerzett a magyar női asztalitenisz válogatott a Belgrádban zajló Európa-bajnokság csapatversenyében. A Lovas Petra, Póta Georgina, Tóth Krisztina összeállítású magyar hármas Oroszországot győzte le a döntőben. A három védőjátékossal felálló orosz nemzeti csapatot bravúros teljesítménnyel, játszmaveszteség nélkül verték a magyar lányok. Póta és Tóth sikere után ugyanis Lovas Petra is győzni tudott, utóbbi ráadásul veretlenül zárta a kontinensviadalt. Ezzel a sikerrel Magyarország 2001 után ismét Európa-bajnok lett.

ELRAJTOLT A FORMULA-1
Márciusban kezdődött az utóbbi évek egyik legizgalmasabb Formula-1-es világbajnoksága. A botrányoktól és kémkedéstől hangos szezon március 18-án, Melbourne-ben rajtolt el. Az idénynyitót a végül világbajnoki címet is megszerző Kimi Raikkönen nyerte. A második helyen Fernando Alonso, míg harmadikként az újonc Lewis Hamilton ért a célba.

KIESETT A BL CÍMVÉDŐJE, BOTRÁNY A NYOLCADDÖNTŐBEN
Óriási meglepetésre már a nyolcaddöntőben kiesett a Bajnokok Ligája címvédője. A Barcelona hiába győzött 1-0-ra a Liverpool otthonában a visszavágón, az első mérkőzésen hazai pályán 2-1-re kaptak ki az angoloktól, így a katalán gárda búcsúzott a BL-től. A másik nagy spanyol gárda, a Real Madrid is kiesett, őket a Bayern München ejtette ki idegenben lőtt több góllal. Kiesett a végső győzelemre is esélyesnek tartott Internazionale is. Az olasz együttest a Valencia búcsúztatta 2-2-es összesítéssel. A mérkőzés egyébként kisebb botránnyal ért véget, az elkeseredett milánói játékosok ugyanis a lefújás után összeverekedtek az ünneplő spanyol focistákkal. A verekedés legdurvább momentuma David Navarro, a Valencia játékosának nevéhez fűződik, aki beszaladt a pályára és egyetlen ütéssel betörte Nicolas Burdisso orrát. Az UEFA az eset után súlyos büntetést szabott ki: David Navarro-t fél évre tiltották el a labdarúgástól. A többi verekedő néhány meccses eltiltással megúszta a büntetést.

KIESETT A VESZPRÉM A BL-BŐL
Kiesett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből az MKB Veszprém csapata. A veszprémieket a német THW Kiel búcsúztatta 75-71-es összesítéssel.

TÖRTÉNELMI VERESÉG MONTENEGRÓBAN
Történelmet írt a magyar válogatott, miután március 24-én kikapott az első hivatalos labdarúgó mérkőzését játszó Monenegrótól. A hazai csapat barátságos mérkőzésen 2-1-re verte Magyarországot, ezzel hivatalosan is bemutatkozott az Európai labdarúgásban.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!