boon-sportoldal

2007.12.27. 12:45

Sport 2007 - augusztus

<p>Augusztusi események és történések a sport világából.</p>

Ebben az évben is korán búcsúztak a magyar labdarúgó csapatok az európai kupáktól. Botrányt okoztak a mclarenesek a Hungaroringen. Éremeső a duisburgi kajak-kenu vb-n, Olaszverés a Puskás Ferenc Stadionban. Sportesemények 2007 augusztusából.

BÚCSÚZTAK A MAGYAR CSAPATOK AZ EURÓPAI PORONDRÓL
Már augusztusban minden magyar labdarúgó csapat búcsúzott a nemzetközi kupaszerepléstől. A Debrecen a Bajnokok Ligája selejtezőjében a svéd Elfsborggal szemben maradt alul, miután 1-0-ra kikaptak hazai pályán, a visszavágón pedig gól nélküli döntetlent játszott Miroslav Beranek együttese. Az MTK is kiesett, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal az örmény MIKA Jereván búcsúztatta a magyar csapatot az UEFA-kupából. A Honvéd ment egy kört a kisebbik európai kupában, a második fordulóban azonban a német Hamburgot kapta Supka Attila csapata. Az első mérkőzésen a Honvéd meglepetésre gól nélküli döntetlent játszott a sokkal esélyesebb ellenféllel. A visszavágón azonban már 4-0-ra nyert a Hamburg.

BOTRÁNY A HUNGARORINGEN
Kisebb botrányt okozott a McLaren-Mercedes két pilótája augusztus elején a Hungaroringen. Fernando Alonso és Lewis Hamilton ellenségeskedése a Magyar Nagydíjon csúcsosodott ki. Alonso ugyanis az időmérő edzés utolsó perceiben feltartotta a boxban csapattársát. Az eset után Alonso-t és a wokingi csapatot is megbüntették, a spanyol pilótát öt hellyel hátrébb sorolták, míg a McLarentől elvették a magyar nagydíjon szerzett konstruktőri pontjait. A versenyt egyébként Lewis Hamilton nyerte, míg Alonso a negyedik lett. A dobogó második fokára a későbbi világbajnok, Kimi Raikkönen állhatott, a harmadik helyen pedig Nick Heidfeld ért célba.

ÉREMESŐ A KAJAK-KENU VB-N
Kilenc aranyérmet, három ezüstöt és hat bronzérmet gyűjtött a magyar kajak-kenu válogatott a Duisburgban megrendezett világbajnokságon. A magyar csapat a nagyszerű teljesítménnyel a második helyen végzett az összesített éremtáblázaton, a házigazda Németország mögött. A mezőnyből kiemelkedett Kovács Katalin, aki két egyéni számban, 1000 és 500 méteren is aranyérmet szerzett.

HORVÁTH VIKTOR ARANYA AZ ÖTTUSA VB-N
Aranyérmet szerzett egyéniben Horváth Viktor, a Berlinben megrendezett öttusa világbajnokságon. Horváth mögött harmadikként Németh Norbert ért célba, aki így a bronzérem mellett egy olimpiai kvótát is begyűjtött. Nem szerzett viszont érmet sem a férfi, sem a női váltó, ugyanis mindkettő a negyedik helyen végzett.

VILÁGBAJNOKOT VERT A VÁRHIDI-CSAPAT
Szenzációs mérkőzésen 3-1-re legyőzte a magyar labdarúgó válogatott a világbajnok olasz együttest a Puskás Ferenc Stadionban. A barátságos találkozó iránt óriási volt az érdeklődés, a helyszínen csaknem 40 ezren, a televíziók előtt pedig másfél millióan izgulták végig a találkozót. A második félidő elején még az olaszok szereztek vezetést, a végig jobban játszó magyar csapat azonban fordított és Juhász, Gera valamint Feczesin góljaival megérdemelten győzte le a világbajnokot.

ELHUNYT PÁNCSICS MIKLÓS
Hosszantartó betegség után, 64 éves korában elhunyt Páncsics Miklós, a Ferencváros labdarúgócsapatának egykori kiváló labdarúgója. Páncsics 323-szor lépett pályára az FTC színeiben, három bajnoki- (1964, 1967, 1968), és egy Magyar-kupa győzelmet (1972) szerzett a zöld-fehér együttesben. 1972-ben az Év labdarúgójának is megválasztották. A Fradi örökös bajnoka 37-szer szerepelt a magyar válogatottban, tagja volt az 1968-ban, Mexikóban olimpiai aranyérmes gárdának, négy évvel később pedig Münchenben bronzérmet szerzett a válogatottal. Páncsics Miklós 1997 és 2000 között a Ferencváros labdarúgó szakosztályának menedzser-igazgatója volt.

PUERTA HALÁLA
Újabb fiatal labdarúgó vesztette életét játék közben. Antonio Puerta, a Sevilla 22 éves védője a Getafe elleni bajnoki mérkőzésen lett rosszul. Pár perc múlva azonban még saját lábán sétált be az öltözőbe, ahol kómába esett, néhány nappal később pedig a kórházban meghalt.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!