boon-sportoldal

2007.12.13. 23:56

Elbukott a magyar válogatott

<p>Kikapott Magyarország a címvédő Oroszország ellen Franciaországban a női kézilabda világbajnokság negyeddöntőjében csütörtök délután.</p>

A magyaroknak így nem sikerült a legjobb négy közé jutniuk, már csak az 5-8. helyért küzdhet Németh András csapata.

A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, 15 perc után már 12-9-re vezettek Görbicz Anitáék. A folytatásban tovább remekelt a csapat, tíz perccel a szünet előtt hatgólos előnyük volt a címvédővel szemben. Az oroszok azonban felhozták magukat a félidő végére, így 22-20-as állásnál mehettek szünetre.

A második félidőben fej-fej mellett ment továbbra is a két gárda, az oroszoknak azonban sikerült egyenlíteni, így a 45. percben 29-29 állt az eredményjelzőn. Az utolsó tíz percre viszont sikerült három gólos előnyt összeszednie a magyar csapatnak.

A magyarok több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, gólt azonban nem sikerült lőniük, így az oroszok megfordították a meccset. A végén még egy időntúli szabaddobásból egyenlíthetett volna Magyarország, a sorfalról azonban kipattant a lövés, így az oroszok jutottak az elődöntőbe.

Női kézilabda világbajnokság, negyeddöntő:
Magyarország - Oroszország: 35-36 (22-20)
Góllövőink: Görbicz 9, Tóth 7, Kovacsicz 5, Szamoránszky 5, Balogh 3, Vérten 2, Ferling, Kirsner, Szűcs, Mehlmann.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!