boon-sportoldal

2007.11.24. 19:27

Felfüggesztett vízilabdázók

<p>A rendőrök szerint elszíneződött a szonda Kósz Zoltánnál, akinek kocsiját pénteken hajnalban állították meg Budapesten, mert bizonytalanul közlekedett.</p>

Kósz Zoltán pénteken este közleményben állította, hogy a rendőrök négy negatív szonda után akarták vérvételre vinni, ezért borult ki és keveredett összetűzésbe az egyenruhásokkal.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Kósz Zoltán autóját a Lánchídnál állították le a rendőrök. A vízilabdázó vezette a kocsit és a szonda elszíneződött, mikor megfújatták vele. Utasa, a korábban szintén válogatott vízilabdázó Petőváry Zsolt nehezményezte az eljárást, megütött egy rendőrt és összerúgdosta a járőrkocsit. A vérvétel eredménye később várható.

A rendőrség közlése szerint az elsődleges vizsgálat közepes alkoholos befolyásoltságot mutatott a sofőrnél, akit egyébként nem neveztek meg. Bartha László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek megerősítette, hogy ezen a vizsgálaton a szondáztatást kell érteni.

A világbajnok vízilabdázó pénteken azt állította, négyszer is azt jelezte a szonda, hogy nem ivott, a rendőrök mégis vérvizsgálatra vitték. Kósz Zoltán a később történtekről mindössze annyit ír: szóváltás alakult ki utasai, a rendőrök és ő közte. Az olimpiai bajnok közleményében hozzátette: sajnálja a történteket, és reméli, hogy a nyomozás során kiderül, ki és milyen mértékben volt felelős az ügyben.

A pécsi vízilabda-szakosztály vezetői úgy döntöttek, hogy felfüggesztik Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt játékjogát, amíg ki nem derül pontosan, mi történt.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!