VRCK: A legerősebb összeállításban

Kazincbacika - Vasárnap 18 órától hazai összecsapást vív a Vegyész RC Kazincbarcika alakulata.

Kazincbacika - Vasárnap 18 órától hazai összecsapást vív a Vegyész RC Kazincbarcika alakulata.

A férfi Extraliga alapszakaszának utolsó, 10. fordulójában a Kecskeméti RC látogat vasárnap a Don Bosco Sportközpontba, ahol a házigazda VRCK ellenfele lesz. Az már biztos, hogy az eredménytől függetlenül a barcikaiak megszerezték a rájátszás előtti első helyet.

Nem lehet panasz

– Sokfelől hallottam azt, hogy nekünk már nem számít az eredmény, akár ki is kaphatunk – kezdte Marek Kardos, a Vegyész RC vezetőedzője. – Ezeket nem tudom, honnan veszik az emberek, de mindenkit megnyugtathatok: a lehető legerősebb összeállításban fogunk pályára lépni vasárnap a Kecskemét ellen, mert győzni szeretnénk. Itthon játszunk, saját közönségünk előtt, nem engedhetjük meg, hogy nem adunk bele mindent. Bizonyítanunk kell az ellenfeleknek, hogy a Don Bosco Sportközpont a mi otthonunk, és hogy innen senki nem távozhat győztesként rajtunk kívül. A Pénzügyőr elleni sikert követően volt két nap szünet, és a jövő hétvégén is lesz két nap pihenő, de az sem titok, hogy a Kecskemét elleni mérkőzést követően erősebb terhelést kapnak a fiúk. Panasz azonban ezúttal sem lehet rájuk, mert lelkiismeretesen dolgoznak az edzéseken, akarnak, és elszántak. Erre az elhivatottságra lesz szükségünk vasárnap is, mert a Kecskemét a tabella második helyén áll, tehát igazi rangadót, és reményeink szerint jó összecsapást láthat a közönség.

Szettveszteség nélkül?

Carlos Páez, a barcikaia vene­zuelai feladója az alábbiakat mondta:

– Örülünk a középszakasz-elsőségnek, mert ez azt jelenti, hogy itthon kezdhetjük az elődöntőt, illetve reményeink szerint a döntőt is. A hazai pálya idén nem feltétlen jelentett nekünk előnyt mindig, de a Kaposvár és a Pénzügyőr elleni sikerek alkalmával remélem, hogy sikerült megfordítanunk a szerencsénket, és ezt tovább erősíthetjük a Kecskemét ellen. Remek hangulat van a mi mérkőzéseinken, egyre többen jönnek ki nekünk szurkolni, ami sokat jelent játékostársaimnak és nekem is. Az, hogy már mindenképpen elsők vagyunk, nem azt jelenti, hogy ne szeretnénk nyerni most vasárnap. A Kecskemét egy jó csapat, gyors játékot játszik, de ugyanúgy meg tudjuk verni őket 3:1-re, ahogy egy hónapja idegenben, de akár szettveszteség nélkül is lehozhatjuk a meccset. Ehhez azonban az kell, hogy jól nyissunk, mert ellenfelünk fogadása nem a legjobb, a feladójuk nem tud mindig gyorsan játszani. Kicsit fáradtak vagyunk, a jövő hétvégén jó lesz a szünet, lesz idő lazítani, de amikor mérkőzés van, ezzel nem törődünk. Ott nincs kifogás, pályára kell lépni és bizonyítani, hogy te vagy a jobb.

ÉM-MI,TM


A férfi röplabda Extraliga állása

1. Vegyész RC Kazincbarcika 9 4 4 – – – 1 24:7 24

2. Kecskeméti RC 9 2 4 1 – 1 1 22:12 20

3. Pénzügyőr SE 9 5 1 – – 3 – 21:10 18

4. Fino Kaposvár SE 9 3 – – 1 2 3 13:18 10

5. MAFC-BME 9 – 2 1 1 3 2 14:22 9

6. Debreceni EAC 9 – – – – 2 7 2:27 0


A továbbiakról

A rájátszás a VRCK számára a bajnoki elődöntővel fog kezdődni majd. Már tart a meccsnapok leegyeztetése a szövetséggel és a csapatokkal (esetükben a Kaposvárral és a MAFC-cal, mert közülük kerül majd ki az ellenfelük), de az biztos, hogy április 5-én (18.00) kezdenek a Don Bosco Sportközpontban. Április 8-án játszanak valószínűleg idegenben, április 11-én itthon (18.00 vagy 20.00-tól, amennyiben TV-s lenne), majd április 14-én idegenben (ha szükséges) és 16-án újfent Kazincbarcikán (18.00, ha szükséges). A párharcok az egyik fél harmadik sikeréig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!