Vegyész RC: Veretlenek maradtak az utolsón is

Kazincbarcika - Az alapszakaszt vasárnap Kaposváron zárta le a Vegyész RC csapata.

Kazincbarcika - Az alapszakaszt vasárnap Kaposváron zárta le a Vegyész RC csapata.

A férfi röplabda NB I 22. fordulójában vasárnap a somogyi megyeszékhelyen szerepelt az addig százszázalékos teljesítménnyel listavezető észak-borsodi együttes. Az alapszakasz utolsó fordulójában a hazaiaknak a második hely megtartása, megszerzése volt a tét, a vendégeknek „csak” az, hogy ne veszítsék el a veretlenségüket. 4-4-gyel indult az első szett, aztán kisebb előnyt ütött össze a házigazda (7-5). Jobban játszott ekkor a Fino, 10-6-nál jött is az időkérés Daniel Oravec részéről. Pár pontos előnyét tudta tartani a pályaválasztó (15-11), aztán Szabó D-ék próbáltak zárkózni (16-14). A hajrá előtt, 19-18-nál Demeter György szakította félbe a meccset, a következő momentumnál, Páez rontásánál pedig a barcikai szakvezető (20-18). Visszaállt a korábbi kaposvári vezetés, különbség (22-18). Izgalmasan teltek a percek, 25 pontnál sem dőlt el semmi (25-24), de 26-25-öt és 26-27-et követően az utolsó egység a Vegyészé volt, amely vezetést szerzett (26-28).

Hiába zárkóztak

A második szettben 1-1, 5-7, és 8-10 is volt az eredményjelzőn, aztán 8-12-nél már Demeter György hívta magához a csapatát. Tartotta fórját a Vegyész (11-14), Gebhardt N-ék jól sáncoltak (12-15). A folytatásban is így haladtak a felek (14-17), a házigazda próbált zárkózgatni, de Nagy P. háta is a Vegyésszel volt (17-20). Gebhardt N. out szervája után lett 19-22, de Nikolov is rontott (20-24), és ezt követően a 25. pontot is begyűjtötték a látogatók.

A harmadik szettben 3-3-mal indítottak a csapatok, a Vegyész kevésre volt már csak attól, hogy ismét nullára verje a hazaiakat. Technikai hiba is színesítette a Kaposvár játékát (5-7), ám Nikolov azért egy jó sáncot is bemutatott. 10-10-nél beállt az egál, majd egymás hibáiból is szereztek pontot a pályán küzdők (16-13). Páez ász nyitásával jött feljebb a VRCK, naná, hogy a hazai tréner újfent „beleszólt” (16-15). A Kaposvár hajtott a második hely érdekében, de 18-19-nél messze volt számukra az, hogy ehhez két szettet megnyerjenek. Mészáros „csodapontja” (19-21) újabb Demeter-időt eredményezett, ami bejött (22-21), olyannyira, hogy szépített csapata (25-22).

Voltak szépek

Mindettől lendületbe jött a Kaposvár, látták, hogy a céljuk elérése nem lehetetlen (7-5). Már másfél órája „csépelték” egymást a csapatok, a negyedik szett 7-8-nál tartott. Nem voltak nagy ellépések a másiktól (12-12, 13-14), mind a két együttesnek akadtak egész szép megmozdulásai. 18-18-nál Páez rontott szervát, Milev viszont nem (19-20, 19-22). 21-24-nél Árva out-ot nyitott, aztán a második meccslabdát is hárította a Fino, de ez volt az utolsó jó momentumuk a mérkőzésen (23-25). A VRCK pihenhet, készülhet a negyeddöntő ideje alatt, míg a Finónak pályára kell lépnie.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Fino Kaposvár SE – Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (-26, -20, 22, -23)

Kaposvár, 500 néző. V.: Halász, dr. Árpás.

Kaposvár: Keen, Nikolov, Nagy J., Nagy P., Bögöly, Vajda. Csere: Pápai (liberó), Kiss T., Kulcsár, Szabó B., Horváth. Vezetőedző: Demeter György.

Vegyész RC: Páez, Mészáros, Banai, Szabó D., Blázsovics, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Kozsla, Toronyai, Árva, Milev, Gebhardt N. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Demeter György: – Az első játszmát óriási vezetés után sem tudtuk megnyerni, nagyon begörcsöltünk a végére. A folytatásban küzdöttünk, de a folyamatos rotációval játszó kazincbarcikaiak ellen taktikailag nem tudtunk felkészülni, a saját alapjátékunk pedig nem működött.

Daniel Oravec: – Ez a mérkőzés jól illett a felkészülésünkbe, hiszen fél szemmel azért már a kupadöntőre is előre tekintettünk. A négy szett kellően megterhelte a keretet, mindenki játéklehetőséget kapott, és örülök, hogy többen éltek is ezzel. Ettől függetlenül van hiányérzetem. Külön öröm, hogy a hazai porondon továbbra is veretlenek vagyunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!