Vegyész RC: Hetven perc alatt elintézték a Sümeget

Kazincbarcika - Hazai környezetben simán nyert a Vegyész RC Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapata.

Kazincbarcika - Hazai környezetben simán nyert a Vegyész RC Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapata.

Az élvonalbeli bajnokság 8. fordulója keretében a sümegiek már puszta megjelenésükkel meglepetést okoztak: öt gyereket vonultattak fel és játékosaik közül négyen alacsony termetükkel „emelkedtek” ki a mezőnyből.

10-0-lal kezdtek

Banai szervái után zsinórban nyolc pontot csináltak a hazaiak, ekkor nyeretlen kétévesként funkcionáltak a pályán a sümegiek. Mészáros Péter időt is kért, aztán a technikai szusszanásnál is sokat magyarázott, de hiába (10-0). Az első, némi jóindulattal megítélt (a hálónál volt egy kis érintkezés) vendégpont tapsot kapott, majd a dunántúliak még a labda esését sem tudták kiszámítani, a játékszer így akadálytalanul potyogott a térfelükre. Technikai hibák tömkelegét mutatták be Dolgosék, akik ugyan megpróbáltak dolgozni, de nem ment nekik a játék (16-3). A hálónál minden bejött a sárga-kékeknek és Árváék a mezőnyben is oktattak (20-4). Az óriási tudásbeli különbség és magassági fölény pillanatokon belül (mindössze 16 perc alatt) a szett végét eredményezte. A közönség élvezte a játékot, a dallamos, hangos zenét, mindenki tapsolt, dobolt, énekelt, sőt már-már ülve táncolt.

Osztálykülönbség

A második szettben is folytatódott a macska-egér párharc (4-1). Néha ugyan becsúszott egy-két hiba (például Dudás T. ügyetlenül ért a labdához, Kozsla és Surányi túlütötte szerváját), de a meccsen a Vegyész dominált az „úttörő olimpikonokkal” szemben (9-3). A barcikaiak hálás törzsszurkolói Toma Sándor vezetőedzőt éltették. Az első sümegi leütés 13-4-nél jött be, de ez nem osztott és nem szorzott. Úgy tűnt, hogy az osztálykülönbség miatt akár négy hazai játékos is elegendő lenne hat ellen (16-8). Kicsit kiengedett a Vegyész, mégis kész csodát jelentett, hogy a vendégek elérték a 10 pontot (17-10). Innentől „előkarácsonyi” kedvezményeket nyújtottak Gulyásék a vendégeknek (21-14), akik felzárkóztak. Toma Sándor mérgesen kért időt és a fölényeskedést igyekezett kiiktatni (22-16). A hazai leülés persze nem veszélyeztette a játszmát, melynek Surányi ágyúgolyója vetett véget.

Hozták a hajrát

Az utolsó szettet a sümegiek hat pontja vezette be és ez maga volt a csoda (1-6). Toma Sándor mindenkinek játéklehetőséget adott és nyugodtan állt az oldalvonal mellett, hagyta, hogy fiai térjenek magukhoz (4-7). Néhányan elismeréssel fogadták, hogy a labda egy ütés után a kézilabdakapuban kötött ki (4-8), majd nem ment az építkezés és a hálómunka sem a hazai oldalon (4-10). „Szerencsétlenkednek” – mondta egy néző és igaza volt. Dolgos lábbal mentett bravúrral, a VRCK azonban szépen araszolt felfelé (9-11). A Sümegnek viszont minden bejött, így visszaépítette vezetését (9-14), ezután pedig könnyű pontokat kaszáltak Januzovicék (13-14). Mészáros Péter időt kért és jól tette (17-19), a hajrában viszont már sztárjaival átvette a vezetést a Vegyész, s bár az ekkor már szívós Veszprém megyei gárda ellenállt, végül megadta magát.


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Sümeg RE

3:0 (5, 20, 23)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Suba, Bodrogi.

Vegyész RC: Borovicanin, Jenuzovic, Banai, Juhász, Kecskeméti, Árva. Csere: Dudás T. (liberó), Gulyás, Kozsla, Toronyai, Budai, Kovács Z., Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Sümeg RE: Iván B., Nagy P., Kaposi, Soós, Dolgos, Kotim. Csere: Sárközi (liberó), Óhidi, Dóber, Illés. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Toma Sándor: – Nagyon örülök az első játszma jó játékának. Aztán sort cseréltem, bíztam azokban, akik eddig kevesebbet játszottak. A harmadik szettre magához tért a Sümeg, mi pedig előbb megtorpantunk, majd hoztuk a meccset.

Mészáros Péter: – Csak a második és a harmadik szettben hasonlított játékunk a röplabdához.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!