Vegyész RC: Szombaton és vasárnap is három barcikai pont

Kazincbarcika - Két meccset is játszott a hétvégén a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.

Kazincbarcika - Két meccset is játszott a hétvégén a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.

Szombaton majdnem ugyanazt a kezdő hatost küldte pályára a junior válogatottal szemben Toma Sándor vezetőedző, mint tette azt még kedden, a HÉP-Kecskeméti RC ellen megnyert bajnokin, mindössze egy eltéréssel: ezúttal Kecskeméti adott fel Toronyai helyett. A borsodiak határozottan, jól röplabdáztak, így a tréner nyugodtan variálhatta csapata összetételét, és végül minden vendégröplabdázó pályára lépett, ez pedig nem ment az eredmény rovására. Sőt, a VRCK egyetlen alkalommal sem engedte 18 fölé a válogatottat.

A MAFC következett

A Vegyész RC az élvonalbeli bajnokság 7. fordulójában a fővárosi egyetemistákat látta vendégül. A meccset a MAFC kezdte jobban (0-3), mert az elején sok hibával játszott a hazai együttes. Volt a VRCK részéről rossz blokk, elnézett nyitás, alvó nyitásfogadás, majd miután szinte minden csúnyaságot felvonultattak a sárga mezesek, elkezdtek felzárkózni (5-5). Aztán az első technikai időnél már ez előny is náluk volt (8-6).

A folytatásban ugyan sikerült egyenlítenie a vendéggárdának, de amikor Árva leverte a labdát a térfelükre, időt kértek, hátha sikerült lefékezni a VRCK-t (12-9). Úgy tűnt, hogyha nem is rögtön, de igen, így Kunert ásza után Toma edző jelezte a pauzát (16-14). A visszatérés után nem sokkal egy pontra csökkent a különbség a csapatok között (17-16), majd két hazai pont után ismét Novák edző próbált tanácsokat adni játékosainak a kispadnál. A 38. labdamenet szépre és hosszúra sikerült, amit Árva fejezett be egy pontos ütéssel, és innen már nem tudott visszakapaszkodni a MAFC (25-18).

Lendületbe jöttek

A második menet elején is a MAFC-nak ment egy picivel jobban (2-3, 5-7) és a barcikaiak bágyadt játéknak az lett az eredménye, hogy a szett első technikai idejénél a vendégek álltak jobban (7-8). Nem is volt meglepő, hogy feladót cserélt Toma edző, aki Toronyai helyett Kecskemétit küldte be, ahogy azt első játékrész végén is tette. 13-nál érte utol ellenfelét a VRCK, Januzovic bombája és Vocskó rontása után, de aztán megint a vendégek pontjai szaporodtak (13-16). A technikai szünet után 3 ponttal tért vissza a Vegyész, jött is a MAFC-időkérés (16-16), majd Kecskeméti parádés pontja és ezzel ebben a játszmában először volt a sárga-kékeknél az előny.

18-18 után Árva, Banai és egy vendég out következett, majd a második fővárosi pauza (21-18), de pontatlan játékukkal nem tudtak gátat szabni a lendületbe jött VRCK-nak (25-19). A harmadik játszma eleje más volt, mint az eddigiek, jött is a vendég időkérés 6-3-nál. Úgy tűnt bemelegedtek a hazaiak, Januzovic és Banai is szép dolgokat művelt (8-4), és az ekkor összeszedett négy pontos különbség a második technikai ideig is megmaradt (16-12). A távolságtartó játék, a hol 4, hol 3 pontnyi különbség 19-16 után kettőre is lement, majd 20-18-as állást követően, két vendég hiba után jött az időkérésük (22-18). De innen már nem jöhetett fordulat, a végén a mezőny legjobbja, Januzovic mérte a MAFC-ra a végső csapást (25-18).


Szombati jegyzőkönyv

Junior válogatott – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-13, -17, -17)

Izsák, 50 néző. V.: Vigh, Éva.

Junior válogatott: Török Sz., Fülöp, Kiss Marcell, Szabó Barnabás, Horváth, Flachner. Csere: Csizmadia (liberó), Farkas (liberó), Szabó Bence, Szabó M., Kiss Márton, Móró, Leiner. Edző: Tomanóczy Tibor.

Vegyész RC: Kecskeméti, Januzovic, Banai, Árva, Borovicanin, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kovács (liberó), Budai, Surányi, Bokor, Kozsla, Gulyás. Vezetőedző: Toma Sándor.

Tomanóczy Tibor: – Nagyon megilletődötten kezdtünk, túlságosan is tiszteltük ellenfelünket. A Barcika tudott olyan nyomást gyakorolni, hogy egy percre sem engedték ki kezükből a mérkőzést.

Toma Sándor: – Ilyen csapatok ellen mindig nehéz játszani. De jó volt, hogy az elejétől fogva végig tudtunk irányítani, s a lelkes fiatalokat nem engedtük kibontakozni.


Vasárnapi jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3:0 (18, 19, 18)

Kazincbarcika, 600 néző. V.: Tilmann, Pőcze.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Borovicanin, Juhász P., Januzovic, Banai, Árva. Csere: Dudás (liberó), Kecskeméti. Vezetőedző: Toma Sándor.

MAFC-BME: Kunert, Jánossy, Vocskó, Eke, Szabó B., Lesznyik. Csere: Tari (liberó), Posztós. Vezetőedző: Novák László.

Toma Sándor: – A második szettben volt egy hullámvölgyünk, amikor nyitásban nem tudtuk megvalósítani azt, amit előzetesen elterveztünk. De aztán ezen úrrá lettünk, és amikor összeálltunk, már működött a játékunk. Bebizonyosodott, hogy kellemetlen ellenfél a MAFC, a rutinos játékosaik ellen nem könnyű játszani.

Novák László: – Próbáltam a játékosokat a felszabadult, örömjáték felé terelni, hogy ne legyen rajtuk teher. A Barcika megadta ugyan a lehetőséget arra, hogy szettet vagy szetteket tudjunk elvenni tőlük, de sajnos nem tudtunk élni ezzel a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!