BOON - Sport - NB III.

2016.07.10. 17:37

Újra visszatért Koleszár György Kazincbarcikára

Kazincbarcika - Az észak-borsodi együttesnél is zajlik a felkészülés a 2016/2017-es szezonra.

Kazincbarcika - Az észak-borsodi együttesnél is zajlik a felkészülés a 2016/2017-es szezonra.

Az előző évadot a 6. helyen zárta a Kazincbarcikai SC NB III-as labdarúgócsapata a Keleti csoportban. Az együttes még Huszák Gézával a kispadon kezdte el a 2015/2016-os bajnokságot, ám menet közben váltás történt, s a szezont már a Vincze Richárd–Komlósi Ádám páros fejezte be. Az idei nyár újabb változásokat hozott az észak-borsodiaknál, ugyanis nemrégiben Koleszár Györgyöt nevezték ki szakmai igazgatónak, akinek a munkáját pályaedzőként Kovács Roland segíti.

Ezen elképzelés szervesen illeszkedik az MLSZ stratégiájába." Kádár zsolt

– Hatodik alkalommal vállalok munkát Barcikán, örömmel gondolok vissza a korábbi időszakokra, mert az ötből négy egészen jó volt – mondta lapunknak Koleszár György, aki legutóbb két éve dolgozott a vegyészvárosban. – Hétfőtől dolgozunk a kerettel, ezen a héten napi egy edzés szerepelt a programban, ma pedig lesz egy minitorna: 10 órától a Tállyával találkozunk 45 perc erejéig, utána ugyancsak egy félidőt vívnak a hegyaljaiak a Putnokkal, majd 12 órától ismét mi jövünk a PFC ellen, így mind a három csapat játékosai megkapják a szükséges terhelést. A jövő héten emeljük a tréningszámot, két foglalkozásra, közte lesz két felkészülési találkozónk is, szerdán a Nyíregyházával meccselünk, július 16-án pedig a Tiszaújvárossal. Az elképzelésem, elképzelésünk, hogy mentálisan egy erős társaság alakuljon ki, amely képes a jó eredmények elérésére.

Sok jövő, sok menő

A szakvezető elárulta: hogy pillanatnyilag 21 fővel dolgoznak, s szerepel náluk néhány próbajátékos is. A KBSC-vel készül négy korábbi putnoki futballista, Belényesi Csaba, Molnár Máté, Bene Attila, illetőleg Sütő Attila, két volt tiszaújvárosi játékos (Katona Bence, Kovács Péter), valamint az egykori cigándi Burics András és nyírbátori Fülöp Gergő. Akik biztosan távoztak a KBSC-től: Szabó Ádám, Lakatos Béla, Nagy Péter, Privigyei Ádám, Irhás Ignác, Lukács Zsombor, Lukács Raymond, Barzsó Attila, George Menougong, Dobos Attila (befejezte aktív pályafutását).

Az új formációról

A megyében zajlik egy átalakulás a futball területén, amely érint több klubot is.

– A regionális felépítés már régóta érlelődött bennünk, és most jött el az a pillanat, amikor meg is lehet valósítani – jelentette ki az Észak-Magyarországnak Kádár Zsolt, a Sajóvölgye Focisuli szakmai igazgatója. – Ugyanakkor az sem mellékes, hogy ezen elképzelés szervesen, tökéletesen illeszkedik a Magyar Labdarúgó Szövetség stratégiájába, amely az utánpótlás-rendszer és a felnőttfutball együtt mozgásáról szól, amelyben az egyik fontos pont, hogy ne legyen egy olyan gyermek sem, aki ha akar, akkor nem tud belépni a labdarúgásba. Lényeges, hogy a fiatalok megkapják a megfelelő képzést, adottak legyenek számukra a feltételek, és képességeiknek megfelelően foglalják el a helyüket a rendszeren belül. Az már ismert, hogy Diósgyőr lett az egyik regionális utánpótlásközpont a tizenkettőből az országban, a DVTK alá tartoznak a regionális alközpontok, így mi, a Sajóvölgye Focisuli is. Szorosan együttműködünk majd a Diósgyőrrel, ugyanúgy, mint a többi alközpont, ez a közös munka egyértelműen hasznos lesz szűkebb értelemben a megye, tágabban a régió számára.

Létrejött egy helyi, Kazincbarcika – Putnok – Sajóvölgye Focisuli – Bánhorváti tengely is, ezen négyes együttműködés hátteréről Kádár Zsolt az alábbiakat mondta el lapunknak.

– A végső cél az, hogy három éven belül rendelkezzünk egy NB II-es csapattal és akkor lenne együttesünk az NB III-ban, illetve a megyei I. osztályban is – tette hozzá a szakmai igazgató. – A projektben részt vevő települések, valamint klubok vezetőitől arra kaptam megbízást, hogy koordináljam a munkát, hogy jól működjön a rendszer, ami egy rendkívül összetett feladat. Mind a négy klub élén szakmai igazgatók felelnek azért, hogy minden rendben menjen, ez a személy Kazincbarcikán Koleszár György, Putnokon Koszta Péter, Bánhorvátiban Kócsi József, a Sajóvölgye Focisulinál pedig Sándor Zoltán. Elég nagy fába vágtuk a fejszénk, de mindannyian hiszünk abban, hogy hosszú távon meglesz az az eredmény, amit gondolunk, ami a magyar labdarúgás javára válik. Ebből a térségből jöttek már ki kiváló labdarúgók, a legfrissebb példa Elek Ákos, reméljük, hogy az elkövetkezendőkben minél több hozzá hasonló játékos fog kikerülni ebből a térségből és lesz NB I-es futballista Diósgyőrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!