BOON-Sport-MKC

2019.03.09. 11:54

MKC: Már mindegyik mérkőzésük rangadó

Mezőkövesd - Fontos mérkőzés vár szombaton este a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapatára.

Mezőkövesd - Fontos mérkőzés vár szombaton este a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapatára.

Az NB I-es bajnokság 18. fordulója a hevesi megyeszékhelyre szólítja a borsodiakat, akik szombaton 18 órától a DVTK-Eger vendégei lesznek. Nagy érdeklődés előzi meg az összecsapást, amely a bennmaradás szempontjából mindkét alakulat számára nagyon fontos – a játékosok ennek tudatában készültek fellépésükre.

Az utolsó leheletig

– Jelenlegi helyzetünkben minden mérkőzés fontos számunkra – kezdte Buday Dániel, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője. – Kiváltképpen a mostani, amelyen reális esélyünk van a pontszerzésre. Mivel idegenben lépünk fel, ezért nem mi vagyunk az esélyesek, de ennek nincs különösebb jelentősége, hiszen Budakalászon és Cegléden sem voltunk a favoritok. Ennek szellemében mindent megpróbálunk majd a pályán: azt kértem a fiúktól, hogy az utolsó leheletükig küzdjenek. Minden labdáért, minden kipattanóért, hiszen a „jelentéktelen” dolgoknak is nagy jelentősége lehet. Kellenek a jó egyéni teljesítmények, valamennyi poszton fel kell majd vonultatnunk egy-két kiemelkedő produkciót. Ez akár párosulhat kiváló védőmunkával, vagy sok szerzett góllal.

Korrekt körülményeket

Az egykori sokszoros válogatott szakvezető ezután arról beszélt, hogy a küzdelemsorozat elején is tisztában voltak azzal, hogy nehéz hónapok várnak rájuk, hiszen NB I/B-s csapattal indultak. Amennyire lehetett, igyekeztek hátrányukat orvosolni, de a sérülések és a szerencse is elpártolt tőlük.

– Most köztudottan nagyon kevesen vagyunk, Egerbe is tizenhármas kerettel megyünk – folytatta Buday Dániel. – Amennyire lehet, igyekszem forgatni a gárdát, de vannak bizonyos pozícióink, amelyekre csak egy emberünk jut, ezért a felelősség is nagyobb rajtuk, mert ha nem játszanak jól, őket nehéz pótolni. A csapat érdekes „lázgörbét” nyújtott az elmúlt fordulókban: itthon csúnya vereségeket szedtünk össze a Balatonfüred és a Csurgó ellen, Cegléden és Budakalászon viszont kitettünk magunkért. Most ezt a harcosságot és a helyenkénti jó játékot szeretném visszakapni: ha így lesz, akkor ponttal vagy pontokkal térhetünk haza.

A tréner abban is bízik, hogy fiatal és rutintalan együttesének sokan szurkolnak majd Egerben:

– Idegenben nagyon jó hangulatot tudnak teremteni a törzsszurkolóink. Mezőkövesd és Eger közel fekszik egymáshoz, így most bizonyára még többen velünk tartanak, mint máshová. Számítunk a nézők segítségére, a hang- és doberejük is sokat hozhat nekünk a konyhára.

ÉM-KT


Állandó

Az MKC állandó sérültjei – Tóth K., Radnic, Zelei – most is hiányozni fognak. A többiek, szám szerint tizenhárman, rendelkezésre állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!