BOON-Sport-MKC

2019.02.25. 12:39

MKC: A végén megnyomták a ceruzát

Mezőkövesd - Újabb idegenbeli döntetlennel maradt versenyben a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Újabb idegenbeli döntetlennel maradt versenyben a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Az NB I-es bajnokság 16. fordulója Budakalászra szólította a fürdővárosiakat. A bennmaradásért küzdő együttesek annak tudatában léptek pályára, hogy a nyertes lépéselőnybe, a vesztes pedig komoly bajba kerül.

Fej-fej mellett

A találkozó elején Stankovic kétszer is próbálkozott, másodjára pedig betalált. A játékosok védekezésben igyekeztek tekintélyt parancsolni maguknak, keményen harcoltak, így először csak a sárgák villantak, majd jött egy hazai kétperces. A 10. percben Jancsó találata után kétgólos előnyt hozott össze a vendégcsapat. Aztán a kapusok adtak ízelítőt tudásukból, a tábla pedig percekig változatlan állást mutatott. A gólcsendet Halilbegovic törte meg, majd fej-fej mellett haladtak az együttesek. Rendre a kövesdiek vezettek egy góllal, az otthoniak azonban mindig egalizáltak. A 22. percben 7–9-nél a Pest megyeiek időkérése következett. A Budakalász a 28. percben érte be a borsodiakat és alakították 12–12-re az állást. Hajtós és küzdelmes volt a meccs, a szünetre pedig maradt az iksz, miután Pásztor I. több labdát is fogott.

Négy másodpercen múlt

A 31. percben Jóga már a harmadik büntetését szedte össze, ezért a kizárás sorsára jutott és ez érzékenyen érintette a szűkös kerettel rendelkező piros-fehéreket. A 35. percben hetesből zörrentették meg a hálót az otthoniak (16–14), de nem sokkal később Martins visszahozta a meccsbe a „matyókat”. Záporoztak az átlövések, de ezek vagy célt tévesztettek, vagy a hálóőrök voltak jókor és jó helyen. A viharfelhők a 43. percben gyülekeztek a vendégek fölött, a 20–17-et pedig Buday Dániel időkérése követte. A trénernek sikerült rendezni soraikat, Rodic ugyanis a 48. percben 20–20-ra alakította az eredményt. Következett a hajrá, amely egészen jól indult: Martins a beálló helyéről betalált (20–22) és máris győztesnek látszottak a mezőkövesdiek. Ekkor hullámvasútra léptek a csapatok (58. perc: 23–23), ezt követte Tóth Á. két gólja és már-már a hazaiak ünnepeltek, amikor 59.56-nál Rodic emelkedett és nagy lövéssel egalizált. A látottak alapján az eredmény igazságos.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

CYEB Budakalász – Mezőkövesdi KC 25–25 (12–12)

Budakalász, 200 néző. V.: Hargitai, Markó.

CYEB Budakalász: Váczi D. (1) – Tóth Á. (12/6), Leimeter (5), Váczi M. (2), Mazák (1), Koller (1), Fekete D. (1). Csere: Boros (kapus), Vasvári (kapus), Nemes (1), Simon (1), Czina (–), Török (–), Bodnár (–), Simotics (–), Glück (–). Vezetőedző: Forgács Gyula.

Mezőkövesdi KC: Pásztor I. – Jancsó (5/2), Stankovic (5), Horváth L. (2), Martins (2), Halilbegovic (4), Menyhárt (2). Csere: Győri (kapus), Jóga (2), Kovács B. (–), Mikita (–), Rodic (3), Kovács P. (–), Dávid M. (–). Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 8, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2

Forgács Gyula: – Mindkét együttes az utolsó leheletéig küzdött. Nekünk voltak visszatérő hibáink, megint többször fegyelmezetlenül játszottunk. Ezzel megnehezítettük a saját dolgunkat, így most sem a mi oldalunkra billent a mérleg, csak egy pontot gyűjtöttünk.

Buday Dániel: – Mindkét csapatnak dicséret jár a nagy küzdésért. Mi apait-­anyait beleadtunk, amit csak lehetett, megpróbáltunk. A végén szerencsés góllal mentettünk meg egy értékes pontot. Tovább harcolunk a bennmaradásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!