BOON-Sport-MKC

2017.09.15. 13:22

MKC: Az első hatban gondolkodnak

Mezőkövesd - Hosszú évek után nem élvonalbeli, hanem NB I/B-s nyitányra készül a Mezőkövesdi KC.

Mezőkövesd - Hosszú évek után nem élvonalbeli, hanem NB I/B-s nyitányra készül a Mezőkövesdi KC.

Az NB I-es búcsú után új fejezet kezdődött a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapatának életében. Az együttes majd egy évtizedes élvonalbeli tagság után a következő szezont a másodosztályban kezdi. A szövetség által hozott döntés értelmében külföldi játékosok nélkül, hiszen ebben a sorozatban 10 millió forintba kerül egy nem magyar állampolgárságú sportoló játékengedélye. Ezt nyilván az MKC sem engedhette meg magának, ezért alapvetésnek számított, hogy légiósok nélkül vágnak neki a munkának.

– Az NB I/B-re teljesen új csapatot kellett építeni, a június végi, július eleji állapotokhoz képest ebből a szempontból sokkal jobban állunk – fogalmazott Drízner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője. – Az életkort tekintve jó egyveleget alkot a gárdánk, hiszen tapasztalt és fiatal kézilabdázók egyaránt megtalálhatóak a keretünkben. Ráadásul az ifjabbak is komoly játékosmúlttal rendelkeznek, ezért optimistán várjuk a szezon nyitányát.

Most jön a vizsga

Bő másfél hónapos közös munka, nyolc felkészülési találkozó és egy kupamérkőzés előzte meg a hétvégi bajnoki premiert. Az eredmények és a mutatott játék alapján pozitív az összkép, de a nyáron elvégzett feladatok minőségét majd a szezon igazolja vissza.

– Voltak jó meccseink, csináltunk rengeteg biztató dolgot, de ez mit sem ér, ha a bajnoki meccseken nem a vártnak megfelelően szereplünk – mondta a szakvezető. – Persze erre gondolni sem akarunk, igyekszünk a lehető legjobban helytállni. A klub vezetése az 1-6. hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul a csapat elé, ami reálisnak tűnik, még akkor is, ha egy rendkívül szoros, kiegyenlített bajnokság elé nézünk. Nem tudjuk még az erőviszonyokat, az viszont a mieink részéről alap, hogy minden egyes labdáért küzdjenek, harcoljanak. Természetesen lényeges a mutatott játék is, de az első néhány meccsen az legfontosabb, hogy győzzünk, jó rajtot vegyünk a Keleti csoportban.

Kikerülik a futballt

Drízner Péter hozzátette: a sorsolás összeállításánál szempont volt, hogy elkerüljék az NB I-es labdarúgócsapat mérkőzéseinek időpontját, mégpedig azért, hogy a sportszerető kövesdiek a labdarúgók és a kézilabdázók összecsapásain is minél nagyobb számban jelen lehessenek.

– Nincs plusz teher, túlzott elvárás a fiúkon, de nagyon szeretnénk ha az NB I nem csak egy szép emlék maradna Mezőkövesdnek – tette hozzá Drízner Péter. – Tesszük a dolgunkat, megyünk előre, és ha olyan pozícióba kerülünk, akkor igyekszünk azt megragadni. Ehhez a csapatra, a szurkolókra és a támogatói bázisra is szükségünk lesz.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!