BOON-Sport-MKC

2016.04.16. 11:12

MKC: a realitás talaján marad a Mezőkövesd

Debrecen, Mezőkövesd - A debreceni Főnix Csarnok ad otthont a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének.

Debrecen, Mezőkövesd - A debreceni Főnix Csarnok ad otthont a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének.

A mezőny tagja a Mezőkövesdi KC gárdája is. A matyóvárosiak tavaly bronzérmet szereztek és a papírforma szerint ezúttal is a dobogó legalsó fokáért küzdhetnek majd.

Apait-anyait

– Tavaly is részese voltam a négyes finálénak – mondta Molnár Ferenc, a borsodiak játékosa, aki az MKC NB II-es gárdájának edzőjeként és ifitrénerként is szolgálja a klubot. – Egymás között megbeszéltük azt, hogy mi a célunk: szeretnénk úgymond követni a tavalyi eredményt, azaz szeretnénk kiharcolni, hogy a dobogó harmadik foka a miénk legyen. Szombaton azonban megpróbáljuk megcibálni az oroszlán bajszát, vagyis a Mol-Pick Szeged ellen sem adjuk fel a harcot, de természetesen a realitás talaján maradunk. Amennyiben vasárnap a Balatonfüreddel csatázunk majd, akkor apait-anyait beleadunk a játékunkba.

A bajnokságban érdekesen alakult a kövesdiek és a fürediek párharca. A Balaton partján nagy arányban nyertek a hazaiak, a matyóvárosban viszont a Skaliczki László mester­edző által irányított borsodi együttes nyert.

– Az ország, sőt Európa élmezőnyéhez tartozik a Veszprém és a Szeged is – folytatta Molnár Ferenc. – Így szinte bizonyosan az övéké a döntő, a füredieké és a miénk pedig a bronzmérkőzés. A semleges pályán nekünk nincs mit veszítenünk, egész héten ennek szellemében készültünk és mesterünk is ennek jegyében dolgoztatott minket. Azon leszünk, hogy véghez tudjuk vinni a tervünket lelkileg, egységben, hozzáállásban és mentalitásban is. Elárulom, hogy nekem ez az utolsó szezonom: 34 esztendős vagyok, az aktív játékot hamarosan befejezem, és olyan szép lenne egy újabb éremmel elköszönnöm. Mivel sérüléssel bajlódom, a jobb térdem rakoncátlankodik, „csak” az a vágyam, hogy bármennyi időre, de pályára kerüljek mindkét összecsapásunkon.

Arra a kérdésre, hogy utóda lehet-e a nyáron Békéscsabára távozó Skaliczki László vezető­edzőnek, Molnár Ferenc kitérő választ adott:

– Nem én vagyok az elnök, ezt majd eldönti ő személyesen, vagy az elnökségünk – jegyezte meg a sportoló-edző. – Azt azonban megjegyzem, hogy két és fél évet dolgoztam együtt Skaliczki Lászlóval, akitől nagyon sokat tanultam és tanulok most is. Hálás vagyok a sorsnak azért, hogy ilyen nagy múlttal rendelkező szakvezető mellett pallérozódhattam, szerezhettem tapasztalatot.

- ÉM-KT -


Férfi kézilabda Magyar Kupa, négyes döntő

Április 16., szombat

12.00: Mol-Pick Szeged – Mezőkövesdi KC

14.00: Balatonfüredi KSE – MVM Veszprém KC

Április 17., vasárnap

13.45: a 3. helyért (az előző napi vesztesek mérkőzése)

16.00: az 1. helyért (az előző napi nyertesek találkozója)

Az összecsapásoknak a debreceni Főnix Csarnok ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!