BOON - Sport - Megye I.

2017.05.25. 19:25

Mád FC: Két bajnoki címet is szereztek

Mád - A hegyaljaiak 1986/87 után nyertek ismét megyei I. osztályú bajnoki címet.

Mád - A hegyaljaiak 1986/87 után nyertek ismét megyei I. osztályú bajnoki címet.

Most érthetően nagy a boldogság a Mád FC háza táján, ahol a kis település nagy dobásának tartják az aranyérmet.

Jól érzik magukat

– Sokáig nem mondtuk ki, hogy az első helyet akarjuk megszerezni – kezdte Szűcs Ádám csapatvezető. – Egy darabig csupán az volt a célunk, hogy élcsapatként funkcionáljunk a megyei elitben, közben alakítsunk ki olyan társaságot, amelyben valamennyien jól érezzük magunkat. Aztán a befektetett munkánk kamatozott, az élen találtuk magunkat, és ettől kezdve változtattunk az elképzeléseinken, egyre többet beszéltünk a féken tartott álmainkról. Sikerünk összetevői közül elsőként kell említenem a csapatszellemet, nálunk nincsenek klikkek, valamennyien egy irányba húzzuk a szekeret annak ellenére, hogy játékosaink több helyről járnak hozzánk. Mádon minden feltétel adott, gondolok a pályára, a sporttelepre, az utazási feltételekre, az anyagiakra, sőt még az edzésszámra is. Kiérdemeltük a magasan a legtöbbet tréningező alakulat címét, az idények előtt hetente négyszer-ötször dolgoztunk úgy, hogy edzéseinken tizennyolc-húszan jelentek meg. A bajnokság alatt is háromszor-négyszer gyakoroltunk, és már látjuk, hogy ezt nagyon jól tettük. Máshol talán több ismert labdarúgót foglalkoztatnak, de a mieink – képességeik alapján – kieme­lkedtek a mezőnyből. Neveket azért nem akarok mondani, mert még két forduló van hátra, továbbá ha valakit vagy valakiket kiemelnék, a „kettesek” joggal sértődnének meg. A számok önmaguk helyett beszélnek: hét ponttal vezetünk, eddig kilencven gólt szereztünk és csak tizennyolcat kaptunk. Ezek a „száraz” tények, amelyeket közösen produkáltunk.

Szeretnék, de…

A megyei bajnokok közül tíz juthat az NB III-ba, vagyis ha pontosan ennyi (vagy kevesebb) klub teszi fel a kezét, akkor valamennyi alanyi jogon kerül a harmadik vonalba. A korábbi évek adatait-számait figyelembe véve tizenkét-tizenhárom jelentkezés várható, ebben az esetben az MLSZ „egyeseket” osztályozóra küld.

– Akár ugrunk, akár nem, az a célunk, hogy együtt maradjon a keretünk – folytatta Szűcs Ádám. – Még nem ismert, hogy egyáltalán lesz-e osztályozó, s ha igen, ezt hol vállalják, és hol nem. A három magasabb csoport már komoly szintet jelent, ennek csak komoly szándékkal lehet nekivágni. A sport filozófiája az, hogy mindig magasabbra és többre vágyunk, ez a teljesen normális és elvárható hozzáállás, ellenkező esetben baj van. Mármint azzal a mentalitással, ha valahol belenyugszanak a középszerűségbe. Biztosan leülünk majd egymás között mi, játékosok, és megbeszéljük, hogy ki vállalná az NB III-at, és ki nem, aztán június 1-ig minden eldől. Az biztos, hogy az NB III esetén nehéz lesz megfelelni az elvárásoknak, az utánpótlási kritériumoknak, hiszen a környékünkön Tállya, Szerencs és Tokaj is elszívja a gyerekeket. Az biztos, hogy bejutunk a harmadik vonalba, játékosedzőként nem vállalhatok szerepet, így a majdani pozícióm csak később dől el. Egy biztos: mindenképpen maradni akarok. A Mád FC „életfája” igazán kedvezőnek mondható: jómagam az 1989-es születési évszámommal a negyedik legöregebb vagyok, keretünk tagjainak döntő része viszont még később, 1994–95-ben látta meg a napvilágot, így fiataljaink előtt szép jövő állhat ebben a sportágban.


A mádi „gólvágók”

Huszonnyolc forduló után (még kettő van hátra) a Mád FC legeredményesebb játékosai:

24 gólos: Vajda Ákos

19 gólos: Bodnár Márk László

15 gólos: Bohus Péter


A labdarúgó megyei I. osztály 28. fordulójában két találkozót rendeztek meg vasárnap.

 

A labdarúgó megyei I. osztály 28. fordulójában hat mérkőzést rendeztek meg szombaton.

 

A 2016/2017-es Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság tavaszi idényének órarendje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!