DVTK Jegesmedvék: Szétlövésben veszítettek

Miskolc - Kikaptak a listavezetőtől péntek este a DVTK Jegesmedvék jégkorongozói.

Miskolc - Kikaptak a listavezetőtől péntek este a DVTK Jegesmedvék jégkorongozói.

A Tipsport Liga alapszakaszának 48. fordulója keretében az éllovas vendégeskedett a miskolci jégcsarnokban, ahol az átlagtól is többen szurkoltak a piros-fehéreknek. Színeikben először lépett jégre a napokban igazolt Parizek és a visszatért Albert T. is bekerült a keretbe.

Chovan távolról

Egy perc alatt három vendéghelyzetet láttunk, majd jött egy szimpatikus ítélet, és a DVTK emberelőnybe került, ebből kaphatott és lőhetett is volna gólt. A játékosok azért kaptak elismerést, mert bemutatták, hogy kiválóan „műkorcsolyáznak”, aztán a 7. percben Chovan bebizonyította, hogy lőni is tud. Menetelt egy kicsit a támadó harmadban, majd távolról, középről a bal felső sarokba zúdította a játékszert (0-1). A következő zólyomi kisbüntetés egy ütközés után történt, alatta diósgyőri tilos felszabadítás, és egy-egy erőteljes löket okozott izgalmat, aztán Vas centerezését írtuk a helyzetek közé. Szokatlan csend ülte meg a jégcsarnokot, igaz nem volt mit ünnepelni. Somogyi kitessékelését a Macik vészelték át, a 15. percben pedig Loiseau vágta a korongot Skapskiba. A pirosban lévő szlovákok voltak meggyőzőbbek, a miskolciak mintha elfelejtették volna megsózni a pörköltet. A 18. perc azonban meghozta az egyenlítést, amelyet az itthoniak második sora hozott tető alá: Loiseau középen egyedül maradt és nagy nyugalommal helyezett a jobb alsóba (1-1).

A 22. percben Sisovsky vágtatott a bal oldalon, mesterien adott középre, Mitchell érkezett, közelről kapásból tüzelt, Vay pedig zárta a szöget. Kevés lehetőség adódott, ugyanis mindenki vigyázott mindenkire, a védőmunka elsőbbséget élvezett. A belőtt korongokra való startolásokból nem alakult ki semmi, az elfoglalt pozíciók melletti ügyeskedés meg kevés volt. Bevetette a letámadás fegyverét a Diósgyőr, ezzel alaposan megnehezítette a HKM csapatának építkezését. Egyenlő erők küzdöttek, érződött ezen a találkozón a szerencsének, vagy a véletlennek is szerepe lehet. A 31. percben Harrison begyújtotta rakétáit, igénybe vette a palánkot, majd a visszapattanót jobbról megsuhintotta. A lecsorgó játékszerhez két vendégvédő állt közelebb, de mindketten elaludtak, Magosi eszmélt és két méterről bevette a ketrecet (2-1), ezzel a Jegesmacik jelezték igényüket a fontos 3 pontra. Vas kerül a pihenőhelyiségbe tiltott testjáték miatt, öt a négy elleni formációjából pedig kihozta az ikszet a Zólyom: Spirko jobbról, elemi erővel emelt a keresztvas alá (2-2).

Kimaradt büntető

A 43. percben sokan már gólt kiáltottak, de a Jegesmacik rohama után Loiseau olyan éles szögbe került, hogy végül elgurított a kapuvonal előtt. A 45. percben Kytnár összekaparta saját magának és csapatának a vezetést: addig erőszakoskodott, amíg balról a bal felső sarokba emelt (2-3). Rögtön utána Pance ziccerben tévesztett, pedig még arra is volt ideje, hogy felnézzen és célozzon. A 47. percben Harrison kitört, szabálytalankodtak vele, a játékvezetők pedig büntetőt ítéltek a DVTK-nak, mindezt hazai emberhátrányban. Vas indult a félpályáról, de kísérletét nem tudta beváltani. Az 51. percben Kiss D. és Mitchell összekülönbözött, egyaránt 2 plusz 2 percet kaptak érte. Az 57. percben Vojtkó távolról kihozta a ráadást (3-3), de szétlövés lett a vége, ez az északiaknak kedvezett: 2 pont lett oda, 1 ide.

Folytatás vasárnap 16 órától Érsekújvárott: HC Nové Zámky – DVTK Jegesmedvék.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv:

DVTK Jegesmedvék – HKM Zvolen 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1) – szétlövéssel

Miskolc, 1295 néző. V.: Stefik, Jonák – Tvrdon, Konc (szlovákok).

DVTK: Vay – Crawford, Kiss D., Pance (1), Vas (1), Kulmala – Szirányi B., Láda B., Harrison (2), Loiseau 1 (1), Magosi 1 (1) – Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Vojtkó 1, Albert T., Parizek – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HKM Zvolen: Skapski – Poyhonen (1), Fraser, Zuzin, Spirko 1, Handlovsky – Vandane (1), Roman, Obdrzálek (1), Kytnár 1, Chovan 1 – Ruzicka, Ulrych, Mitchell (1), Petrás, Sisovsky – Hrasko (1), Pufahl, Kelemen, Holovic, Andrisik – Tomek (kapus). Vezetőedző: Andrej Podkonicky.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.



[related-post post_id="4122574"]

[related-post post_id="4121831"]

[related-post post_id="4119416"]

[related-post post_id="4119208"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!