Megrogyasztották a listavezetőt a Macik

Miskolc - Adorjánnak nem tudtak gólt ütni a zólyomi csapat játékosai.

Miskolc - Adorjánnak nem tudtak gólt ütni a zólyomi csapat játékosai.

A jégkorong TipSport Liga 26. fordulójának keretében vasárnap este a listavezető HKM Zvolen gárdáját fogadta az összecsapást a tabella 10. helyéről kezdő DVTK Jegesmedvék csapata.

A találkozó első nagy lehetősége a 3. percben Loiseau előtt adódott, de a hazaiak légiósa közelről, üresen nem tudta Skapski kapus mögé küldeni a pakkot, majd nem sokkal később a túloldalon egy takarásból ellőtt korong hatástalanítása okozott gondot Adorjánnak. Az első tíz percben Obdrzálek, majd Vandane bombája tette erősebbé a vendégek lövési statisztikáját, majd válaszként Pance átadása után Kulmala révén volt lehetősége a gólszerezésre a DVTK-nak, ami után nem sokkal Somogyi nagy bombáját hárította a zólyomi hálóőr. A harmad utolsó minutájában Gőz távoli löketét követően ismét Loiseau előtt adódott nagy helyzet, de a csatár nem tudta a kapusról kijövő pakkot a ketrecbe tolni, így a vendégek több lövésével szemben, a nagyobb helyzeteket összehozó hazaiak közötti csata első harmada nem hozott gólt.

Három hazai

A második játékrészből 55 másodperc telt el, amikor előnyhöz jutott a hazai gárda, Miskolczi távoli suhintása után Skapski kapus testén átperdült a korong, és a kapuba hullott, 1–0.

Nem sokkal ezután a meccs első ember­előnyös időszaka is eljött, de nem tartott sokáig, mert mindössze 21 másodpercre volt szükségük a Maciknak ahhoz, hogy ezzel éljenek, a rendezetlen zólyomi védelemmel szemben Vas volt eredményes középről, 2–0.

A folytatásban a listavezető kapott emberfórt, de a koncentrált védekezéssel szemben lövésig sem jutottak el. A 28. percben ismét talpra ugrottak a nézők, egy gyönyörű támadás végén Harrison jobbról tette át keresztbe a korongot Magosinak, aki kapásból órási gólt ragasztott a kapuba, 3–0.

A játékrész közepén a kövér ludat nem sikerült tovább hizlalniuk a hazaiaknak, mert egy újabb létszámfölényes két percben nem tudták tovább növelni csodaszámba menő előnyüket. A 37. percben Hajós ziccerénél védett Skapski, majd ismét a hazai csapat jutott emberfórhoz, de egy perc után ez eltűnt, mert Vas a kontra végén helyzetbe került, Pufahllel szemben szabálytalankodott. A harmad hajrájában azonban sem a 4 a 4, sem a 4 az 5, sem az 5 az 5 elleni játék nem hozott újabb találatot.

Az utolsóban

A záró felvonás elején Miskolczi szerzett korongot és indult meg előnnyel a zólyomi kapu felé, de nem passzolt jobbra Somogyinak, hanem a kapusba lőtte a ziccert. A 46. perctől emberfórban játszhattak a Macik, de ezt az időszakot kihúzták a vendégek, akik ez előtt órási energiákat mozgósítottak azért, hogy megszerezzék az első találatukat. Aztán Magosi büntetőpadra ültetése után a Zvolen volt létszámfölényben, de Adorján kapus – akit kórusban éltetett a publikum – ekkoriban is útját állta a vasketrece felé tartó minden lövésnek. Több mint hat perccel (!) a ­meccs vége előtt lehozta kapusát a vendég együttes, annyira akarták a szépítő gólt, de két hazai lövés sem jutott el az üresen tátongó kapuig. Öt minuta volt hátra, amikor a Zvolen időt kért, majd folytatódott a kapus nélküli, hat mezőnyemberes játékuk. Élvezetes volt a meccs, mindkét oldalon levegőben lógott a gól, és ebben a nagy csatában végül Slovaknak sikerült az üres kapuba küldenie a pakkot, az 59. percben, 4–0.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HKM Zvolen (szlovák) 4–0 (0–0, 3–0, 1–0)

Miskolc, 1110 néző. V.: Korba, Snásel – Smrek, Gajan (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Crawford, Kiss D., Pance, Vas 1, Kulmala – Szirányi, Slovak 1, Harrison (1), Loiseau, Magosi 1 – Gőz, Milam, Miskolczi 1, Galanisz (1), Somogyi – Láda B., Ritó, Hajós, Vojtkó, Vay (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HKM Zvolen: Skapski – Vandane, Ulrych, Vandas, Spirko, Handlovsky – Ruzicka, Zelenak, Sisovsky, Lusnak, Obdrzálek – Drgon, Pufahl, Zuzin, Kytnár, Chovan – Roman, Pöyhönen, Marcinek, Holovic, Petrás – Tomek (kapus). Vezetőedző: Andrej Podkonicky.

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc+10 perc fegyelmi (Ruzicka).

Glen Hanlon: – Három dolgot szeretnénk kiemelni a mai meccs után. Az egyik, hogy köszönjük a szurkolóinak a támogatást. A másik, hogy a Zólyom gyors, jó játéka minden csapat számára követendő példa, így számunkra is az, élvezet nézni a csapat meccseit. A harmadik Adorján fantasztikus teljesítménye, aki remekül védett ezen a napon.

Andrej Podkonicky: – Elsősorban szeretnék gratulálni a hazai csapatnak. Ma nem találtunk utat a gólszerzéshez, enélkül pedig meccset nyerni nem lehet. Azért vesztettünk, mert képtelenek voltunk a kapuba találni. Ráadásul több hibát is vétettünk ezen a mérkőzésen, és ezekből a DVTK eredményes tudott lenni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!