Visegrád Kupa - DVTK Jegesmedvék: Nyitrán következhet az ismétlés

Miskolc - Kedden este játsszák Szlovákiában a Visegrád Kupa döntőjének visszavágóját.

Miskolc - Kedden este játsszák Szlovákiában a Visegrád Kupa döntőjének visszavágóját.

A HK Nitra – DVTK Jegesmedvék mérkőzést 18 órakor kezdik. A piros-fehérek 4-2-re nyerték az első meccset, így két gólos előnnyel keltek útra.

Hat harmad, vagy...

– Fontos, hogy a jégkorongot annak lássuk, ami... – ezzel kezdte hétfő reggeli sajtótájékoztatóját Mikael Tisell, a diósgyőriek vezetőedzője. – Eddig három harmadon vagyunk túl, most újabb három harmad jön, azaz hat szakaszos ez a finálé. Nekünk az a célunk, hogy minden húsz percet megnyerjünk, vagy legalábbis mindegyikben partiban legyünk a hazaiakkal. Nem az a dolgunk, hogy számolgassunk, hanem az, hogy küzdjünk, hajtsunk és bizonyítsunk. Egy csapat életében nagyon fontos a kupanyerés, hiszen ez ad igazi motívációt a folytatáshoz, a jövőhöz. A szlovák extraligás alakulatokkal már sokszor találkoztunk, mindegyiken sikerült helytállnunk, jó teljesítményt nyújtottunk, ezért bizakodással tekintünk az összecsapás elé. A visszavágón reményeink szerint – kisebb sérülések ide, fájdalmak oda – mindenki játékra képes lesz.

Adorján véd

A szezonban először szólalt meg Farkas Tamás kapusedző, aki arra a kérdésre, hogy a „portások” nyerhetnek-e meccset, így válaszolt:

– Ez nagyon összetett kérdés. Ahhoz, hogy egy társaság ne kapjon gólt, vagy csak keveset, valamennyi poszt birtokosának helyt kell állnia. Amennyiben a védők jól működnek, a csatárok is kiveszik a részüket az elhárító munkából és a hálóőrök kiválóen teljesítenek a kulcsmomentumokban, akkor hozzáteszik a magukét a végelszámoláshoz. Kapusaink fiatalok, motíváltak és a csapat fundamentumát adják, vagyis alapot képeznek. A ligában például toronymagasan mi kaptuk a legkevesebb gólt, éspedig azért, mert nagyon erősek az alapjaink, másokkal szemben így látható a különbség javunkra. Ott, ahol erről nem beszélhetünk, más a helyzet. Együttesünk a Kontinentális, a Magyar és a Visegrád Kupában is rendre jól védekezett, a kapusok is hozták a magukét, most ugyanerre számítok Nyitrán.

Farkas Tamástól megtudakoltuk, hogy a visszavágón kit állítanak ketrec elé, mire tömören egy névvel felelt:

– Adorján Attilát.

A mérkőzés felvezetéséhez tartoznak a labdarúgástól eltérő szabályok. A Visegrád Kupa fináléjában nem számít az idegenben lőtt több gól, tehát bármilyen arányú kétgólos hazai siker esetén hosszabbítás következik. Az 5 perces időszakot három-három mezőnyjátékos vívja a hirtelen halálig, azaz az első gólig, amennyiben pedig továbbra is döntetlen az összesített állás, akkor öt-öt büntető következik, majd – ha szükséges – egyesével haladnak egészen addig, amíg nem tesznek pontot a „mondat” végére.

A másodikat is

„Köszönjük szépen azt a sok szépet és jót, amit a Magyar Kupa megnyerése után a nézőktől és a szimpatizánsoktól kaptunk – mondta Galanisz Nikandrosz, a DVTK Jegesmedvék csatára. – Természetesen az a célunk, hogy idei második kupánkat is megnyerjük Nyitrán, megismételjük a szombati eufóriát, ennek érdekében mindent megteszünk a jégen.”

Edzés, ebéd, utazás, szurkolás

A DVTK Jegesmedvék játékosai hétfőn 9 órától konditeremben dolgoztak, majd jeges edzésen vettek részt. Az ebédet követően indultak Nyitrára, ahová majd öt óra múlva érkeztek meg. A szlovák városban lévő csarnok 3500 néző befogadására alkalmas, a vendégszektorba a piros-fehéreknek felajánlott 300 belépő elkelt, így akik ezután döntenek az utazás mellett, már csak a helyszínen válthatnak jegyet (amennyiben még lesz). Az itthon maradt szurkolók sem maradnak le a találkozóról, az egyik televíziós csatornán élőben követhetik a csatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!