DVTK Jegesmedvék: Kétgólos előnyt „csiholtak”

Miskolc - Előnybe került a DVTK Jegesmedvék csapata a Visegrád Kupa döntőjében.

Miskolc - Előnybe került a DVTK Jegesmedvék csapata a Visegrád Kupa döntőjében.

A 2017/18-as szezon első fináléjára teljesen megtelt a miskolci jégcsarnok. A találkozó komolyságának első bizonyítéka az volt, hogy mindkét gárda teljes létszámmal, azaz húsz mezőnyjátékossal és két kapussal vonult ki a bemutatáshoz.

Kulmala kezdte

A vendégek 12 másodperc alatt majdnem eljutottak a vezető gólig. Kristof tört kapura, majd Macík közelről lőhetett, de a védőknek sikerült belenyúlni a korong útjába, a játékszer így felpattant és nem a félig üresen maradt kapuba került. A 4. percben egymás után négyszer is lőttek a pozíciót fogott vendégek, de igazi veszély nem alakult ki.

A túloldalon viszont Sakaris, majd Pavuk egészen közel merészkedett a ketrechez és csak kevés hiányzott az előnyhöz. Ami késett, nem múlt: az 5. percben Tóth A. „forintos” átadással hozta helyzetbe a kitörő Kulmalát, aki szemből, 6 méterről kinézte a kapu bal oldalát és nem tévesztett (1-0). A Macik rövid ideig örülhettek, ugyanis 90 másodperc múlva Macík balról félmagas lövéssel egalizált (1-1). Feltűnt egy jellemző szlovák stílusjegy: a fehérben akciózó szomszédaink átadásaikhoz gyakran vették igénybe a palánkot és szögmérő nélkül is jól számoltak.

A 12. percben megint a szélvészgyors Macík kaparta ki magának a „gesztenyét”, de lövése elsuhant a bal sarok mellett. Egy elmaradt szlovák kiállítás után nem maradt el a hazai, Miskolczi botjával akasztott és ezzel csinált jót saját alakulatának. Kulmala kilépett és a jobb alsó sarokba bombázott (2-1), négy az öt ellen, ez bravúr volt. A 18. percben ismét Kulmala próbálkozott, korongját Foltán vállal (!) paskolta a keresztvas fölé. Az első szakasz végén néhány les borzolta a kedélyeket, a publikum természetesen másként látta, mint a vonalbírók.

Elment a kettős fór

A folytatásban 20.11-nél, azaz villámgyorsan megszületett a HK egyenlítése. Paulovic Adorjánt is elfektetve közelről a bal alsó sarokba gurított (2-2). A 24. percben „luxust vétett” a DVTK. Kettős ember­előnybe kerültek Magosiék, a cicázásaikból azonban nem lett semmi. Rantanen büntetését viszont a Jegesmacik húzták ki. Foltán állta a „sarat”, igaz, a középre menő célzások is neki dolgoztak. A 34. percben a büntetőpadról a pályára visszalépő Rzavsky csaknem szólóhoz jutott, de az itthoniak addig sanyargatták, amíg feldűtötték és egyensúlyát veszítve már nem tudott tüzelni.

A 37. percben Macík balról az oldalhálóba lőtte a korongot, majd Mezei kisbüntetését Galanisz büntette meg: Leppanen átadását jobbról emelte a jobb felső sarokba (3-2). A második húsz perc végére is maradt a csemegéből: Sakaris egy testcselt követően „robbantotta” fel a jégcsarnokot (4-2), majd Galanisz áthúzódó kiállítása után szólalt meg a duda.

Csak helyzetek

A 44. percben Magosi Foltánt és a jobb oldali vasat is eltalálta, miközben minden korábbinál nagyobb harc tört ki a küzdőtéren. A HK nagy elánnal rohamozott, a miskolciak romboltak és a kontratámadásokra vártak. Az idő mú­lása a nyitraiakat idegesítette, játékosaik sokkal hamarabb begurultak, mint a hazaiak. A palánkoknál valamennyi korongért kézzel-lábbal birkóztak a játékosok, akik ekkor nem szép, de lüktető és izgalmas hokit produkáltak. Jobbára a miskolci harmadban folyt a játék, a „homok­óra” azonban pergett, Adorján meg teljes műszakban dolgozott. Erővel remekül bírták az alakulatok, sőt Tóth A. és Rais fizikumából verekedésre is futotta, a jégre vitték egymást, némi meglepetésre semmit nem kaptak jutalmul.

A meccs végén Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntötte a legjobbnak választott Kulmalát.

A visszavágót január 23-án 18 órától játsszák Nyitrán.


Jégkorong: jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HK Nitra (szlovákiai) 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)

Miskolc, 2018 néző. V.: Babic, Lauff (Váczi, Bogdan).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen (1), Kiss-Rusk, Magosi, Galanisz 1, Miskolczi (1) – Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas (1), Sakaris 1 – Vojtkó, Joe (2), Hajós (1), Kulmala 2, Tóth A. (1) – Köllő, Albert T., Ritó, Berta, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

HK Nitra: Foltán – Mezei, Rygl, Macík 1 (1), Kristof (1), Paulovic 1 – Milam, Ordzovensky, Blackwater, Ruckay, Slovák – Rais, Versteeg, Csanyi, Ruckay, Rzavsky – Korím, Michal Pupák, Miroslav Pupák, Fominykh, Sille – Laco (kapus). Vezetőedző: Andrej Satura.

Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc+10 perc fegyelmi (Kristof). .

Mikael Tisell: – Örülök a győzelemnek. De ez csak három harmad volt a hatból. Jól kezdtük a meccset, előnyt szereztünk, viszont a második elejét elrontottuk. Utána ütöttünk két szép gólt, a harmadikban pedig védekeznünk kellett, de ezt jól megoldottuk. Kemény visszavágóra számítok, és persze bízom a sikeres szereplésben.

Andrej Satura: – A második harmad végén kihagytunk egy kicsit, a harmadikban végig rohantunk az eredmény után, de nem sikerült gólt szereznünk. A visszavágóra maradt a döntés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!