Hamar eldőlt a pontok sorsa a Népkertben

Miskolc - Első hazai Erste-ligás meccsét hétfőn késő este játszotta a DVTK Jegesmedvék csapata.

Miskolc - Első hazai Erste-ligás meccsét hétfőn késő este játszotta a DVTK Jegesmedvék csapata.

A televíziós közvetítés miatti 20 órás kezdés nagy kérdése az volt, hogy a meglehetősen szerencsétlen időpont milyen hatást gyakorol a jegyváltási hajlandóságra, így sérül-e a valamit valamiért elv. Nos, a korong­ejtésre kiderült, hogy a látogatottságot azért nem vitte túlságosan a mélybe a tv-sáv.

Négyen öt ellen

A Macik emberhátrányból szereztek vezetést a 3. percben, amikor Galanisz közelről lőtt a kapuba (1-0). Aztán 26 másodperc múlva jött a második, Magosi révén ugyancsak hátrányból, s ez valószínűleg klubcsúcs, az elmúlt évtizedekben ilyenre ugyanis a legöregebb rókák emlékezete szerint sem volt még példa (2-0). A 10. percben Sakaris átadását Pavuk helyezte a hálóba úgy, hogy ekkor a piros-fehérek voltak öten és a vendégek négyen (3-0). A bolt pedig úgy beindult, hogy a 14. percben az „új-zélandi” Tóth A. belőtte a negyediket (4-0), aztán Karitnig kiszúrta a rést, így a bécsiek a sírást enyhe mosolyra váltották (4-1). Az első szünet előtt Leitner megverte Magosit, aki kissé viszonozta a tüzet, a bírák pedig kiosztottak érte kettő, plusz kettő, plusz tíz percet.

Nem adták meg

A második harmadban ide-oda játékot követően Vojtkó – mert vérző állsérülést okozott – 5 plusz 20 perccel végleges fegyelmit kapott, így számára befejeződött a mérkőzés. A 33. percben Rantanen távolról betalált, de a bírák a videózás után nem adták meg, ugyanis Magosi „engedély nélkül” a számára tiltott félkörbe lépve zavarta Wegerer munkáját. A 36. percben két ziccer kihagyását követően Leppanen középtávolról már szabályosan zörgette meg a hálót (5-1). A szakasz eredmény nélküli hazai emberelőnnyel ért véget. (A szünetben azok, akik nem a büféket keresték fel, megcsodálhatták a majd’ ötvenmillióba került, pirosra festett, vadonatúj jégkészítő gépet.)

A záró játékrészben

Az osztrákok az utolsó felvonásban is többször kezdeményeztek dulakodást, ezek azonban nem csaptak át ökölvívásba. Mivel nagy dolgok már nem történhettek, a kedélyek lecsillapodtak, de azért Vas a 48. percben jobbról, tenyeressel azért gólra váltotta csapatának kettős emberelőnyét. A liga újonc együttese összességében nem sok „vizet” zavart, örülhet, hogy a vizitet ennyivel megúszta. A hajrában még Sakaris, Rusk és Kuqali is megkapta a maga „életfogytiglani” büntetését, mert nem egészen fél perccel a befejezés előtt még erőfitogtatást tartottak, de ennek már nem volt jelentősége.



Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – EV Vienna Capitals (osztrák)

7-1 (4-1, 1-0, 2-0)

Miskolc, 740 néző. V.: Kincses, Soós D. (Vincze, Váczi).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Leppanen 1, Magosi 2, Galanisz 1 (2), Kulmala – Láda B., Rantanen (1), Sakaris (2), Vas 1 (2), Tóth A. 1 (1) – Gőz (3), Vojtkó, Ritó, Pavuk 1 (1), Karda – Szopos, Bernáth, Albert T., Köllő, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

EV Vienna Capitals: Wegerer – Kuqali, Leitner, Habernig, Janisch, A. Maxa (1) – Pelz, Wolf, Artner, Bolterle, Nissner – Karitnig 1, Kruckovyc, Schlögl, Schönwetter, Szabad – F. Maxa, Rohm – Zimmermann (kapus). Vezetőedző: Christian Dolezal.

Kiállítások: 10 perc+végleges fegyelmi (Vojtkó)+végleges fegyelmi (Sakaris)+ végleges fegyelmi (Rusk), ill. 16 perc+végleges fegyelmi (Kuqali)+10 perc fegyelmi (Leitner).

Mikael Tisell: – A kezdés nagyon jó volt, szerencsére sikerült négy gólt ütni az első harmadban, és ami öröm, hogy 60 percen keresztül tudtuk tartani a tempót. Maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

Christian Dolezal: – Kicsit csalódott vagyok csapatom teljesítménye miatt. Talán egy picit erősen kezdett ellenfelünk, és mintha tartottunk is volna tőlük. Nem lett volna szabad, mert emiatt nagyon elment a mérkőzés eleje.


Az Erste Liga állása:

1. Ferencvárosi Torna Club 4 4 – – – 25- 6 12 pont

2. DVTK Jegesmedvék 4 3 – – 1 14- 6 9

3. MAC Budapest 4 3 – – 1 16- 9 9

4. UTE 4 3 – – 1 10- 7 9

5. ASC Corona Brasov 2 1 – – 1 6- 6 3

6. Dunaújvárosi Acélbikák 4 1 – – 3 8-15 3

7. Fehérvári Titánok 4 1 – – 3 10-21 3

8. SC Csíkszereda 2 – – – 2 5- 8 0

9. EV Vienna Capitals 4 – – – 4 6-22 0


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!