"Búfelejtő" meccset játszanának a Macik az osztrákok ellen

Miskolc - Az Erste Ligában hétfőn este játssza első hazai találkozóját a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Az Erste Ligában hétfőn este játssza első hazai találkozóját a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A piros-fehérek a jégcsarnokban 20 órától a mezőny újoncával, az osztrák EV Vienna Capitals gárdájával mérik össze tudásukat.

Még soha…

A meglehetősen szokatlan kezdési időpontról megkérdeztük Nagy Ádámot, a miskolciak csapatvezetőjét, aki ezt mondta:

– Az idei szezonban mindegyik televíziós meccsünk 20 órakor kezdődik. Ilyen késői órákban még soha nem játszottunk, ennek ellenére abban bízunk, hogy mindez nem fogja negatívan befolyásolni a nézőszámot. Azzal persze tisztában vagyunk, hogy a másnapi munka- és tanítási nap – utóbbi a diákok egy részét viheti el – miatt felmerülhetnek gondok, már ami a látogatottságot illeti.

Szokatlan eredmények

A Macik az elmúlt napokban nem jeleskedtek, kétszer is kikaptak a fővárosban, ahol szerdán a Magyar Kupa keretében 5-1-re maradtak alul a MAC Budapest vendégeként, majd a pénteki ligamérkőzésen 3-0-ra veszítettek az Újpesti TE otthonában. A mérleg: nyolc kapott, és mindössze egy ütött gól…

– Reményeim szerint össze tudjuk magunkat szedni a hétfői játszmára – közölte Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Sajnos az elmúlt két idegenbeli játék nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de mindenféleképpen előre kell tekintenünk, bármi is történt velünk a múlt héten. Nem kezdtünk rosszul egyik összecsapásunkon sem, de valahogy mindkét alkalommal kicsúszott a játék a kezeink közül. Nagyon várjuk az itthoni mérkőzést, hogy újra hazai közönség előtt lépjünk fel. Ugyanis meg akarjuk mutatni, hogy jó csapat vagyunk.

A vereség is benne van a hokiban

Ritó László, a DVTK Jegesmedvék csatára a vasárnap délelőtti edzést követően így nyilatkozott: – A legutóbbi két meccset és két vereséget el kell felejtenünk. Sajnos vagy nem, de tény: ezek benne vannak a hokiban, ilyen a játék, kár túlságosan sokat foglalkozni vele. A bécsiekkel a felkészülés során egyszer már játszottunk, azaz ismerjük őket. Keményen állunk bele a hétfő esti találkozóba, amelyet mindenképpen meg akarunk nyerni. A kezdési időpont nekünk egyébként „tök” mindegy, mi akkor harcolunk, ha bedobják a korongot a jégre – legyen ez délután két óra vagy este nyolc.



Az Erste Liga állása:

1. Ferencváros 4 4 – – – 25-6 12 pont

2. MAC Budapest 4 3 – – 1 16-9 9

3. Ujpest 4 3 – – 1 10-7 9

4. DVTK Jegesmedvék 3 2 – – 1 7-5 6

5. ASC Corona Brasov 2 1 – – 1 6-6 3

6. Dunaújvárosi Acélbikák 4 1 – – 3 8-15 3

7. Fehérvári Titánok 4 1 – – 3 10-21 3

8. SC Csíkszereda 2 – – – 2 5-8 0

9. EV Vienna Capitals 3 – – – 3 5-15 0


[related-post post_id="3619682"]

[related-post post_id="3619681"]

[related-post post_id="3619686"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!