DVTK Jegesmedvék: Hétvégén érkezik a svéd tréner

Miskolc - Harminckét fordulóból áll majd az új néven futó sorozat alap­szakasza.

Miskolc - Harminckét fordulóból áll majd az új néven futó sorozat alap­szakasza.

Napokon belül befejeződik a nyári szünet a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata számára. A hokisok a jövő héten hétfőn, július 31-én találkoznak a jégcsarnokban és elkezdik a közös felkészülést a 2017/2018-as évadra. Amint az ismert, az előző szezonban Douglas Bradley irányítása mellett csatázott a csapat, ám a tengerentúli szakvezető nem folytatja munkáját Miskolcon, posztját a svéd Mikael Tisell vette át – aki a hétvégén, szombaton este érkezik meg új állomáshelyére.

Az utolsó kiesik

Közben az is kiderült, hogy milyen lesz az Erste Liga (volt Mol Liga) lebonyolítási formája. A 2017/18-as szezonban két teljes kört játszik a 9 csapat az alapszakaszban. A középszakaszra kettébomlik a magyar bázisú nemzetközi bajnokság mezőnye. A 32 fordulós alapszakaszt követően a középszakaszban alsó- és felsőházra osztják a mezőnyt. Az első négy helyezett kerül a felső ágra, ők biztos résztvevői lesznek a rájátszásnak. Az alsó ágra jutó öt csapat azért küzd, hogy melyikük számára ne érjen véget a szezon a középszakasz végén. Innen az utolsó esik ki a versenyből. A középszakaszban egy teljes kört játszanak a csapatok, tehát felül hat, alul nyolc meccs lesz. A rájátszás előtt az első három helyezett idén is választhat magának ellenfelet. A playoff a tavaly bevezetett módszer szerint zajlik, minden csata négy nyert mérkőzésig tart.

A rövidebb alapszakasz miatt a bajnoki rajt néhány napot csúszhat az eredetileg tervezett szeptember 8-ához képest.

- ÉM, Jégkorongblog -



A DVTK Jegesmedvék játékoskerete

A tavalyi keretből maradtak:

  • Kapusok: Adorján Attila, Kiss Bence.
  • Védők: Jarkko Leppanen (finn), Gőz Balázs, Vojtkó Mátyás, Láda Balázs, Bernáth Milán, Laczkó Ákos.
  • Csatárok: Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint, Miskolczi Márk, Ritó László, Tóth Adrián, Pavuk Attila, Hajós Roland, Albert Tibor, Karda Milán, Szopos Ottó, Popovics Patrik (próbajáték).
  • Érkeztek: Vas János (csatár, Fehérvár AV19), Anssi Rantanen (finn, hátvéd, Orlik Opole), Nedeljko Lukacevic (montenegrói, csatár, Quad City Mallards), Tóth Gergő (csatár, UTE), Köllő Roland (csatár, Northumberland Stars), Jed Rusk (kanadai-magyar, hátvéd, University of Western Ontario), Rasmus Kulmala (finn, csatár, Orlik Opole).


    [related-post post_id="3558140"]

    [related-post post_id="3549801"]

    [related-post post_id="3542458"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!