DVTK Jegesmedvék: Bradley átgondolja, Hajós már hajlik

Miskolc - Két nappal újabb Mol-ligás sikerük után sajtótájékoztatót tartottak a Macik.

Miskolc - Két nappal újabb Mol-ligás sikerük után sajtótájékoztatót tartottak a Macik.

A diósgyőri eseményen a helyi hokisport első embere, vezetőedzője és csapatkapitánya mondta el gondolatait.

Köszönetet mondott

– Évente egyszer szoktam szerepelni és most ennek eljött az ideje – mondta Egri István, a DVTK Jegesmedvék együttesét működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője. – Harmadszor nyertünk, a Mol Ligát még senki nem hódította el ennyiszer zsinórban és ezt már nem lehet megmásítani. Sok embernek kell megköszönni a sikert. Jómagam több edzővel dolgoztam már az elmúlt harmincvalahány évben és a mostani diadalunkat páratlan szakmai sikernek értékelem. Most akkor voltunk a csúcson, amikor az a legfontosabb volt, vagyis az utolsó mérkőzésünkön. Mi alkottuk a legjobb közösséget, egyszer sem kellett belenyúlnunk az „ügyvitelbe”. Örülünk, büszkék vagyunk és megyünk tovább. Tíz olyan magyar játékosunk van, akik valamennyien háromszoros Mol Liga-nyertesek, ők külön fejezetet jelentenek, ők Miskolc hokihősei, remélem, hogy még sokáig itt lesznek nálunk. A DVTK színeiben megyünk tovább előre, de még jönnek a szerződés szerinti elszámolások, majd megbeszéljük a jövőt. Indulunk a Kontinental Kupában, remélem, hogy a harmadik évünk sikeres lesz, és egy kört sikerrel veszünk. Azt még nem tudjuk, hogy milyen szereplői lesznek a ligának, a szövetségben dolgoznak a nemzetközi szintű megmérettetésen is: a szlovák extraligával vannak tervek. Azt is el kell mondanom, hogy sokan szeretnének hozzánk jönni játszani, pedig nálunk aztán kegyetlen a tempó: 6 előkészületi találkozó után 57 meccsünk volt a Mol Ligában, 9 a Magyar, 3 pedig a Kontinental Kupában, sok játékosunk pedig a válogatottban is szerepelt, azaz többen jóval 80 feletti számot értek el.

– Számomra már az augusztusi érkezés lenyűgöző volt – vette át a szót Douglas Bradley vezetőedző. – A fiúk nagyszerű fizikai állapotban kezdték a felkészülést, kirobbanó erőben jelentek meg az első tréningeken. A fiúknak egyfajta koncepciót adtam és amit kitaláltam, azt adaptálta a csapat. Szerintem az jelentette a legnagyobb különbséget a javunkra, hogy nálunk mindenki hajlandó volt az apró, de fontos dolgokra. Igazi bajnokok ezek a fiúk, és elmondom még, hogy a liga erősségét a gyenge csapatok határozzák meg. Nos, itt a Belgrád is képes volt, előre senki nem mehetett biztosra senki ellen. Igyekeztem nyugodt maradni, de belülről égtem. Akiktől tanultam a szakmát, akikkel dolgoztam, azok az edzők is mindig higgadtak voltak, olyanok, mint a vérnyomás nélküli emberek. Vallom, hogy a csapat számára az a legjobb, ha mestere nyugalmat áraszt. Most mi lesz velem? Tavaly július végétől pihenőnap nélkül dolgoztam végig nyolc hónapot, így nem volt időm ezzel foglalkozni. Most lesz egy kis pihenő, keveset utazgatok, majd átgondolom a hogyan továbbot.

Kijöttek a gödrökből

– Nagyon boldog vagyok a hosszú és nehéz szezon után – közölte Hajós Roland csapatkapitány. – Sokat dolgoztunk augusztustól, mert úgy vetettük bele magunkat a munkába, hogy sikeresek legyünk. Sokszor voltunk mély gödörben, de mindig kijöttünk belőle, most pedig már elmondhatjuk, hogy az ünneplésben is nagy rutinunk van. Nagyon erős és összetartó az itt lévő magyar mag, légiósaink pedig kiválóan illeszkedtek be és ugyancsak kiváló játékkal rukkoltak ki. Arra még nem tudok felelni, hogy a három bajnoki cím után maradok-e, ez nem csak rajtam áll, de azért bízom benne, hogy jövőre is itt fogok szerepelni.

ÉM-KT



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!