DVTK Jegesmedvék: elkészült a Tychy-menetrend

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a szlovén Jesenice ellen kezd a Kontinentális Kupában.

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a szlovén Jesenice ellen kezd a Kontinentális Kupában.

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a 2016/17-es évadban három fronton harcol, a honi szövetség által rendezett Magyar Kupa mellett a Mol Liga nemzetközi mezőnyében, valamint a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) által az európai klubcsapatok számára kiírt, második számú versenyben, a Kontinentális Kupában.

A bajnok jogán

Ez utóbbiban a múlt hétvégén rendezték meg az 1. forduló meccseit: Szófiában selejtezett négy csapat a második körre még kiadó egyetlen szabad helyért, amelyet végül a török Zeytinburnu Istanbulnak sikerült megszereznie. A Kontinentális Kupában a magyar bajnok jogán induló DVTK Jegesmedvék együttese előbbi csapattal biztosan nem találkozik, mert a 2. fordulóban két négyes csoportban küzdenek a csapatok, és annak a kvartettnek a mezőnye, amelybe a piros-fehérek kerültek, még a soroláskor ismert lett. A Macik a lengyelországi Tychyben játszanak majd október 21–23-a között a házigazdák csapata, a szlovén Jesenice, és a Mol Ligából ismert romániai Dunarea Galati ellen. A csoportmeccsek pontos órarendje már ismert, a DVTK Jegesmedvék a Jesenice ellen kezdenek pénteken, és a házigazdák elleni vasárnapi meccsel zárnak. A Kontinentális Kupa ezen fordulójában a csoportgyőzelem ér továbbjutást. Amennyiben sikerülne a miskolci együttesnek az élen végeznie, ez esetben november 18–20-a között Olaszországban, a Shakhtyor Soligorsk (fehérorosz), a Ritten Sport (olasz) és a Beibarys Atyrau (kazah) csapataival mérkőzhetnének meg. Ez utóbbi helyszín tulajdonképpen már az elődöntőt jelenti, ugyanis Ritten városából az első két helyen végző csapat jut be a Kontinentális Kupa januárban rendezendő négyes fináléjába (a másik két csapat Dániából, a másik „elődöntőből” kvalifikálhatja magát a döntőbe).

A Macik eddig két alkalommal indultak a Kontinentális Kupában, de még egyszer sem tudtak továbblépni a következő körbe – legutóbb tavaly nem sikerült mindez, amikor hazai jégen, a népkerti jégcsarnokban csatáztak.


Kontinentális Kupa

1. forduló

A-csoport (szeptember 30–október 2., Szófia, Bulgária): 1. Zeytinburnu Istanbul (török) 9 pont, 2. Partizan Belgrade (szerb) 6 pont, 3. Irbis-Skate Sofia (bolgár) 3 pont, 4. HC Bat Yam (izraeli) 0 pont.


2. forduló

B-csoport (október 21–23., Jaca, Spanyolország): Notting­ham Panthers (brit), HK Liepaja (lett), 1. Zeytinburnu Istanbul (török), CH Jaca (spanyol).

C-csoport, Tychy (Lengyelország)

Október 21. (péntek):

  • 15.30: DVTK Jegesmedvék – Acroni Jesenice (szlovén),
  • 19.00: Dunarea Galati (román) – GKS Tychy (lengyel)
  • Október 22. (szombat):

  • 14.30: DVTK Jegesmedvék – Dunarea Galati,
  • 18.00: GKS Tychy – Acroni Jesenice
  • Október 23. (vasárnap):

  • 14.30: Acroni Jesenice – Dunarea Galati,
  • 18.00: GKS Tychy – DVTK Jegesmedvék

  • 3. forduló

    D-csoport (november 18–20., Odense, Dánia): Angers Ducs (francia), Odense Bulldogs (dán), HC Donbass (ukrán), B-csoport győztese.

    E-csoport Ritten, Olaszország: Shakhtyor Soligorsk (fehérorosz), Ritten Sport (olasz), Beibarys Atyrau (kazah), C-csoport győztese.


    4. forduló

    Döntő (január 13–15., még nem ismert a helyszín): D-csoport győztese, D-csoport másodikja, E-csoport győztese, E-csoport másodikja.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!