DVTK Jegesmedvék: Hat nap, több ezer kilométer

Miskolc - Három romániai mérkőzés vár a napokban a DVTK Jegesmedvék együttesére.

Miskolc - Három romániai mérkőzés vár a napokban a DVTK Jegesmedvék együttesére.

A jégkorong Mol Liga hétvégi programja a Macik szemszögéből (a kezdési időpontok magyar idő szerint) csütörtök, Galac, 17 óra: Dunarea Galati – DVTK Jegesmedvék. Szombat, Csíkszereda, 17 óra: Sport Club Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék. Vasárnap, Brassó, 17 óra 30 perc: ASC Corona Brasov – DVTK Jegesmedvék.

Hosszas szervezőmunka

– Az én szempontomból ez a túra jelentős logisztikai feladat – mondta Nagy Ádám, a miskolci csapat vezetője. – A kirándulást hosszas szervezőmunka előzte meg. Igaz, hogy „csak” három meccset vívunk, de az út majd’ hat napos és közben 2500–3000 kilométer közötti távot kell végigkarikáznunk. Több szállodába megyünk, s noha vannak megszokott helyeink, azért mindenre muszáj odafigyelni. Fontos a kényelem, a megfelelő hőmérséklet és a csend is. Tisztáztuk, hogy hol és mikor akar tréningezni a vezetőedzőnk, akinek az időpontjaira kellett jégidőt kérnünk. Az étkezések is adtak egy kis munkát, ugyanis élsportolókról van szó: az első és a legfontosabb az, hogy minden jóízű, házias, az ellátás pedig változatos legyen. A fiúk mellőzik a nyálkás disznóhúsokat, viszont kedvelik a leveseket, a csirkét – például grillezve, sütve vagy rántva – a salátákat és a tésztákat is. A csapat nagy megterhelésnek lesz kitéve, ezért az edzés, a játék és a pihenés helyes arányának kialakítása szintén tervezést igényelt.

Győzelmekért mentek

A Fehérvári Titánok ellen hazai környezetben meglepő vereséget szenvedtek a piros-fehérek. A hétfői meccs után a csapatkapitány Hajós Roland így vélekedett:

– Bebizonyosodott a régi tétel: az, hogy a hokiban bármi előfordulhat. Hiába játszottunk nagy fölényben, lövéseinkkel nem tudtuk megtalálni a réseket és nagyon sokszor eladtuk a korongot. Büntetőt is rontottunk, ráadásul pedig egyetlen emberelőnyös helyzetet sem értékesítettünk. Ez nem a mi napunk volt, bár a rossz teljesítménytől messze voltunk.

A „cséká” csapattársa, az ugyancsak támadó Popovics Patrik hétfőn este ezt mondta a jégcsarnok folyosóján:

– Nincs mese, Romániában háromszor is győznünk kell. A sikerekért mindent meg fogunk tenni, ebben senki ne kételkedjen. Kilenc ponttal szeretnénk hazatérni, remélem, hogy tervünkből valóság lesz.

Javítani utaznak Romániába

A DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok (1-2) találkozó után ezeket a szavakat fogalmazta meg Douglas Bradley, a miskolci együttes kanadai nemzetiségű vezetőedzője:

– Nekünk nem úgy ment a játék, ahogyan akartuk. Különösen fájó volt, hogy az összes emberfóros helyzetünket „elfelejtettük” értékesíteni. Javítani megyünk Galacra, Csíkszeredába és Brassóba.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!