A DVTK nagy családjában mindenki nagyon boldog

Miskolc - Megvédte magyar bajnoki elsőségét és Mol Liga-aranyát a DVTK Jegesmedvék csapata.

Miskolc - Megvédte magyar bajnoki elsőségét és Mol Liga-aranyát a DVTK Jegesmedvék csapata.A budapesti Tüskecsarnokban csütörtökön este rendezett találkozót követő pillanatok „hasonlítottak” a katonák-rendőrök esküjéhez: a miskolci csapat játékosai a levegőbe dobálták botjaikat, sisakjaikat, kesztyűiket s mindent, ami a kezük ügyébe került. Aztán több száz szurkolójuk előtt gúlát alkotva ünnepeltek, nevettek és könnyeztek.

Tízből tízszer

– A mondás szerint egy címet nehéz megszerezni, aztán még nehezebb megvédeni – kezdte Egri István, a piros-feketék klubelnöke, majd hozzátette: – A kivétel azonban erősíti a szabályt: mi ugyanis az alapszakaszban és a döntőben tízből tízszer vertük meg a MAC Budapestet. Ettől nagyobbat már nem dobhattunk, megint mi vagyunk itthon a legjobbak.

A sportág helyi első emberének szavait végighallgatta fia, Egri Gergely, aki cégvezető-menedzserként háttérmunkájával sikerkovácsként járult hozzá diadalukhoz.

– Nehezen találom a szavakat, örülök és boldog vagyok. Csatlakozom apa véleményéhez, és csak annyit tudok hozzátenni, hogy nagyon szép volt, fiúk!

A VIP-ben feltűnt Leisztinger Tamás is. A DVTK háttértulajdonosa mosolyogva jegyezte meg:

– Nagyon örülök az újabb aranyérmeknek, és annak, hogy a jégkorongozók is a DVTK nagy családjához tartoznak. Mit mondhatok? Így tovább, előre, és persze majd jöhetnek a nemzetközi sikerek.



A képviselő-„fotós”

A zsűriasztal mögötti páholyban talán egyedüli hölgyként szurkolt a Maciknak Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

– Meglehet, vicces volt, hogy a VIP-ben ugráltam, kiabáltam, megállás nélkül mondtam, hogy hajrá Miskolc, hajrá Miskolc. A gárda sok meccsét láttam és elmondhatom, hogy nőként is egyre jobban élvezem a jégkorongot. Sok fotót is csináltam a mindent eldöntő összecsapásról, egyet-kettőt pedig kiteszek a közösségi oldalamra. Az egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy Budapesten a helyem a döntő döntőjén, manapság a távolságok nem számítanak, hiszen a Miskolc és a főváros közötti távolságot már-már naponta megteszem. A győzelem pillanataiban megjegyzem, hogy tagja vagyok a DVJK tanácsadó testületének, aztán a Jegesmacik az én választókerületemben ügyködnek, nekem így egyenesen kötelességem az, hogy abban segítsek nekik, amiben tudok. Ha éppen „csak” szurkolni kell, akkor ezt teszem. Most jó csapataink vannak, hamarosan új diósgyőri stadionunk lesz, sőt hiszem, hogy előbb-utóbb nagyobb jégcsarnokkal is büszkélkedhetünk majd. Továbbá új hírekkel szolgálhatok: tervezünk egy bajnokságot vagy kupatornát, ezen az úgynevezett visegrádi országok csapatai vehetnek majd részt. Ez a sorozat az osztrák profiliga, az EBEL egyfajta konkurenciája lehet, az ötletet a külügy is jónak tartja.

A Tüskecsarnokban izgatottan járt-kelt dr. Kriza Ákos is. Miskolc polgármesterét könnyű volt szóra bírni:

– Őszintén gratulálok a DVTK Jegesmedvék csapatának ahhoz, hogy megvédte címeit. Fantasztikus siker született, örülök, hogy személyesen is részese lehettem az izgalmas küzdelemnek. Lelkes, elkötelezett, győzni akaró sportolóink és csapataink vannak, viszik a hírünket, büszkék lehetünk rájuk, akiket remek szurkolók segítenek, mindez pedig összekovácsolja a miskolci közösséget, és ez a legfontosabb. Összefoglalva: Miskolcért küzdeni, szurkolni, legyen szó sportról vagy az élet más területéről, ez a legszebb. A jövőben is eredményes munkát, további sikereket kívánok a Jegesmedvék csapatának és szakmai stábjának.

A kupáért visszamennek

– Egész évben azért dolgoztunk, hogy most ünnepeljünk. Tudtuk, hogy képesek vagyunk az ismétlésre: nehézségeink persze voltak, de ezeken túljutottunk, most pedig miénk a világ. A Magyar Kupa-döntőre még visszajövünk ide az újabb serlegért – közölte Hajós Roland csapatkapitány.

A Macik volt játékosa, immáron marketing-menedzsere, Szilágyi Levente csak pénteken reggel hét órára ért haza.

Több százan

– Hatalmas élményt jelentettek nekem az események. Az különösen, ahogyan már jóval a meccs után, a busznál több százan köszöntöttek minket – jegyezte meg.

A kanadai nemzetiségű vezetőedző, Jason Morgan először játékosainak teljesítményét méltatta, majd szerényen megjegyezte:

– Őrült sorozaton vagyunk túl. Nekem az volt a dolgom, hogy segítsem a fiúkat, az érdem az övéké, én csak támogattam a gárdát.

A mögöttünk hagyott szezonban Mayer Péter korábbi vezetőedző összesen negyvenkét (felkészülési, ligabajnoki és nemzetközi) meccsen dirigálta az együttest. A Macik szakmai igazgatója így értékelt:

– Nagy öröm, hogy szervezetünk sikeresen működik, nálam jobban senki nem akarta ezt a diadalt. Az élet esetemben átírta a forgatókönyvet, így személyesen nekem inkább kudarcot hozott az év, hiszen nem értem el saját célomat. Félbehagytam a munkámat, pedig szeretek végigmenni az utamon.

Köszöntések

A DVTK Jegesmedvék jégkorongozóit ma kétszer is köszönthetik a szurkolók. A DVTK – Szombathelyi Haladás NB I-es találkozó szünetében a diósgyőri stadionban, majd 18 óra 30 perctől a miskolci városi sportcsarnok előtti téren. Az utóbbi rendezvényt a Borsodi támogatja.



">

">Közzétette: DVTK Jegesmedvék – 2016. március 17.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!