BOON - Sport - DVTK

2018.08.01. 12:34

Egyelőre még nem része a Diósgyőr-családnak az Eger

Miskolc - Most nincs bejelenteni való a DVTK-nál a kézilabdával kapcsolatban.

Miskolc - Most nincs bejelenteni való a DVTK-nál a kézilabdával kapcsolatban.

Tavaly november végén sajtótájékoztatón jelentették be Egerben, hogy a hevesi megyeszékhely élvonalbeli férfi kézilabdacsapata, az Eger SBS Eszterházy a ­Diósgyőri VTK égisze alatt versenyez majd a 2018/2019-es idénytől. Az akkori hírek szerint erre a lépésre a szakosztály további fejlődése, és a klub hosszú távú anyagi biztonsága miatt volt (van) szükség. Utóbbiról annyit lehetett tudni akkor, hogy a csapatnál komoly pénzügyi nehézségek merültek fel, s a klub vezetői abban látták a lehetőséget, a kiutat, ha együttműködnek a borsodi klubbal, annak háttértulajdonosával, Leisztinger Tamással.

Bővült a portfólió

Az akkori tájékoztatón részt vett Szabó Róbert, az Eger SBS Eszterházy társadalmi elnöke, illetőleg Sántha Gergely, az Arago Holding és a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője. Utóbbi akkor ezeket nyilatkozta:

„A sport finanszírozása mindig is a vállalati stratégia részét jelentette. Tekintettel arra, hogy az Arago-csoport befektetési portfóliója 2017 második felében a siroki székhelyű Mátrametál Kft.-vel bővült, egyértelmű volt számunkra, hogy ez együtt jár a helyi és a regionális sportélet finanszírozásában tett további lépésekkel. Az Eger-Eszterházy SZSE képviselői olyan régiós sportszakmai rendszer felépítésébe kezdtek, amely rendkívül szimpatikus számunkra, valamint az egyesület vezetőinek hozzáállása és személye is pozitív benyomást tett. Ennek következménye, hogy szponzorációs megállapodás született a Mátrametál Kft. és a kézilabda egyesület között.”

Hogy ebben pontosan mi szerepelt, milyen összeg, azt nem közölték.

Piros-fehérben játszottak

Ezen az eseményen kiderült, a házasság oly módon jönne létre, hogy a klub hazai pályája és a szakmai központ továbbra is Eger lenne, viszont a család a DVTK. Bár a szereplők most nyárra ígérték az együttműködésnek a teljes körű megvalósulását, ennek nincs nyoma. Az egri csapat július 16-án elkezdte a felkészülést a szeptember 1-jén kezdődő bajnokságra, amelyre Eger Eszterházy SZSE néven adott le nevezést.

Fontos momentum volt még mindezzel kapcsolatban, hogy a tavaly december 3-án, az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban lejátszott Tatabánya elleni bajnoki meccsen piros-fehérben játszottak a hevesiek, amiről akkor így számolt be a borsodiak honlapja:

„A DVTK-család előtt tisztelegve, az idei bajnokságban egyszeri alkalommal piros-fehér mezben futott ki vasárnap este a parkettre az Eger SBS Eszterházy 2018 nyarától DVTK-Eger néven szereplő férfi kézilabdacsapata.”

Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke keddi érdeklődésünkre annyit közölt, hogy a témáról – egyelőre legalábbis – nem tudnak semmi újat mondani, amennyiben lesz fejlemény, azt a klub azonnal bejelenti. Más forrásból úgy értesültünk, hogy a felek között még mindig zajlanak az egyeztetések, míg az ügyet kívülről figyelők, általunk megkérdezettek szerint korántsem biztos, hogy megvalósulnak az eredetileg elképzelt dolgok, ugyanis vannak bizonyos véleménykülönbségek.

MI


A férfi kézilabda NB I mezőnye

Balatonfüredi KSE, Ceglédi KKSE, CYEB Budakalász, Csurgói KK, Dabasi KC, Eger Eszterházy SZSE, Ferencváros, Grundfos Tatabánya KC, Gyöngyös, Mezőkövesdi KC, Mol Pick-Szeged, Sport36 Komló, Telekom Veszprém, Vecsési SE.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!