BOON - Sport - DVTK

2017.08.16. 19:35

DVTK: Zöld után már pirosban a lányok

Miskolc - Ha úgy adódik, már első éve után feljutna az NB I-be a DVTK.

Miskolc - Ha úgy adódik, már első éve után feljutna az NB I-be a DVTK.

Öt régi MVSC-ssel (Szajkó Tímea, Kovács Edina, Szabó Barbara, Nagy Zsanett, Kiss Vivien), valamint egy miskolci fiatallal (Lossó Viktória) a soraiban kezdte el a felkészülést a következő évadra a DVTK NB II-es női röplabdacsapata. Amint az ismert, Diósgyőrben évtizedek után nemrégiben éledt újjá a sportág, jórészt annak köszönhetően, hogy a röplabda mintegy két hónapja bekerült a látványcsapatsportágak közé.

Be kell, kellett szerezni különböző eszközöket is, hiszen nulláról indul a szakosztály.” Toma Sándor

Nulláról indultak

Azt már többször is megírtuk, hogy a szakvezető nem más lett, mint Toma Sándor, aki többek között dolgozott a Miskolci VSC-nél, Kazincbarcikán a férfialakulatnál, de segítette a magyar felnőtt női válogatott szakmai stábjának a munkáját is mint statisztikus. A leglényegesebb mozzanat a Diósgyőrnél, hogy elindult a munka, bár még vannak kérdőjelek, ami normálisnak mondható.

– Szervezés alatt van a terem, hogy egyáltalán hol fogunk játszani, edzésen, a bajnokikat, de mire kell, minden kiderül – fogalmazott lapunknak Toma Sándor, aki így folytatta: – Be kell, kellett szerezni különböző eszközöket is, hiszen nulláról indul a szakosztály. Összeállítottam azt a csomagot, amiből szeretnénk dolgozni, amiben vannak kötelező eszközök, amelyek nem elhagyhatóak. Bízom, bízunk abban, hogy szeptember 24-ig, az indulásig minden, a rendezéshez szükséges feltétel rendelkezésre fog állni.

A trénert arról is faggattuk, hogy szerinte mennyi az az ideális játékosszám, amellyel minőségi munkát lehet folytatni.

– Az ideális a 13-14 fő, de tizenkettővel már lehet dolgozni – tette hozzá Toma Sándor. – Szerintem leszünk is ennyien rövidesen. Az elsődleges cél ezen a téren, hogy a hazai, miskolci tehetségek számára biztosítsuk a versenyzési lehetőséget. Sokan érdeklődtek nálam, hogy szeretnének jönni, csatlakozni. Adott egy erős mag, amely rendelkezik NB I-es rutinnal, majd hozzájuk próbáljuk beépíteni a gyerekeket.

Mivel csak már az idősebb korosztály, a 60-70 felettiek emlékezhetnek arra, hogy milyen Diósgyőrben a női röplabda, talán az újra felépítésben megvan a felelősség is…

– Nekem mindenképpen kihívás a DVTK-nál női röplabdát csinálni, hiszen én is miskolci vagyok – nyilatkozta Toma Sándor. – Diósgyőrben ugyan nem versenyeztem, hanem az Építők Volánnál voltam annak idején, illetve a MÉMTÉ-ben, de a DVTK-ban a röplabda unikum volt, kuriózumnak számított és mindig márkanév volt. Remélem, megálljuk a helyünket, és elfoglalja a sportág a méltó helyét úgy Miskolcon, mint az országban.

A szakvezetőről közismert, hogy tanár az egyik kazincbarcikai iskolában, ezért felvetettük: feladja azt az állását?

Szó lehet róla

– Az ügyvezetéssel úgy beszéltük meg, hogy a 2017/2018-as szezont így csinálom meg, az NB II-be, mellé ugyanis belefér az iskolai tevékenységem – árulta el Toma Sándor. – Úgy gondolom, ez így az első szakaszban működni fog, és ha esetleg tényleg komolyan be kell majd dobnia magát az embernek, mondjuk, két edzésre lesz szükség naponta, vagy a stáb kibővül, szó lehet ennek a megváltoztatásáról.

A célról, a konkrét feladatról ennyit mondott a DVTK edzője:

– Szeretnénk minél előrébb végezni, s ha van, lesz rá lehetőség, akkor jussunk fel. A lányok lelkesek, új impulzus érte őket, remélem, leszünk annyira stabilak, hogy az adott célt közösen elérjük.


Tények a Magyar Kupáról

A Magyar Röplabda Szövetségben elkészítették a Magyar Kupa sorsolását, párosításait.

Nők

Selejtező (október 15-ig kell lejátszani): DVTK – Szent Benedek Balatonfüred.

1. forduló (november 19-ig kell lejátszani): Továbbjutás esetén a Linamar SE Békéscsaba lesz a diósgyőriek ellenfele. MVSC-MVSI – MTK Budapest.

Férfiak

1. forduló (november 19-ig kell lejátszani): MÁV Előre SC – Vegyész RC Kazincbarcika.


[related-post post_id="3582641"]

[related-post post_id="3571380"]

[related-post post_id="3540204"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!