BOON - Sport - DVTK

2017.03.04. 00:42

Lesz-e "Bódogság" Diósgyőrben?

Miskolc - A labdarúgó NB I 22. fordulójában szombaton 15.30-tól Debreceni VSC – Diósgyőri VTK kiesési rangadót rendeznek Debrecenben. Vitelki Zoltánnak egy napja volt arra, hogy felkészítse a gárdát a DVSC elleni bajnokira.

Miskolc - A labdarúgó NB I 22. fordulójában szombaton 15.30-tól Debreceni VSC – Diósgyőri VTK kiesési rangadót rendeznek Debrecenben. Vitelki Zoltánnak egy napja volt arra, hogy felkészítse a gárdát a DVSC elleni bajnokira.

Mivel a vendégcsapat eddigi szakvezetőjét, Horváth Ferencet menesztették csütörtökön délelőtt, így új tréner irányítja a Hajdúságban a DVTK-t, Vitelki Zoltán személyében. A diósgyőri nevelésű játékos, aki a klub utánpótlásánál dolgozik – a 2014/15-ös évad utolsó öt meccsén már irányította az első csapatot –, most, jelen állás szerint két meccsre kapott megbízást. Ugyanis a Horváth Ferenc utódjának szánt első számú jelölt csak a jövő hét után tud munkába állni. Aki azt várta a DVTK által szervezett péntek délelőtti sajtótájékoztatótól, hogy kiderül, ki lesz ez a személy, annak csalatkoznia kellett, ugyanis Vitelki Zoltán egyedül ült ki a médiamunkások elé, így a klubvezetés részéről bejelentés nem volt. Igaz, az edző tájékoztatója után Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója válaszolt az újságírók kérdésére, de ennek során azt nem erősítette meg, hogy a sokak által első számú jelöltnek tartott Bódog Tamás lenne-e az a személy, akinek a szabaddá válására várnak.

A maximummal

– Gondolom, nem meglepő, ha azt mondom, hogy a maximummal lennék elégedett – válaszolta Vitelki Zoltán arra a kérdésre, hogy mit vár a Debrecen ellen, majd így folytatta: – Mielőtt még belemennénk kérdésekbe és válaszokba, szeretnék valamiről beszélni. Nagyon fontos dolog az, hogy volt itt egy elmúlt időszak, aminek volt egy vezetőedzője, Horváth Ferenc, akivel nekem annak idején megtiszteltetés volt együtt játszani. Tudom, ismerem a kvalitásait, a mentalitását, emberként és edzőként is. Nagyon sajnálom, hogy az eredmények nem úgy, nem ahhoz mérten alakultak, amennyi munkát ő beletett ebbe az egészbe. És innen ezúton is kívánok neki nagyon sok sikert és kívánom, hogy találja meg a számítását, és jöjjenek be azok a dolgok, amelyeket ő elképzelt.

És hogy mivel lenne elégedett a Debrecen ellen Vitelki Zoltán?

– A győzelemmel. Hivatkozhatnék most itt arra, hogy milyen kevés időm van, és ez nem egy ideális állapot, de úgy fogom fel, hogy ez egy feladat, amit meg kell oldani. A játékosokban azt próbálom majd tudatosítani, hogy ezt meg kell oldaniuk a pályán, hogy egymásért, a csapatért, de legfőképpen a klubbért kell játszani a hét végén. Mindenki látja, hogy milyen kiélezett harc van a bajnokságban, úgy gondolom, hogy most mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy bizonyítson, ez a mérkőzés jó lehetőség lesz erre – mondta a beugró szakvezető.

Vitelki Zoltán azzal kapcsolatban, hogy mennyiben különbözik ez a beszállása a korábbitól, azt felelte, hogy a tét ugyanaz, nyerni kell, és azt is hozzátette, hogy ez jó ajánlólevél lehet a Pro-licences edzői tanfolyamra beadott jelentkezéséhez.

– Ez a csapat most eléggé feszült állapotban van, hiszen ha nem jönnek eredmények, az egy játékos idegeit felőrli. Ezért az lesz a feladatunk legfőképpen, hogy azt tudatosítsuk a labdarúgókban, hogy nem számít, ha valaki hibázik, ha a következő pillanatban azon van, hogy ezt kijavítsa. Mosolygós játékosokat akarok látni, annak ellenére, hogy a helyzet nem azt mutatja, hogy lenne okunk mosolyogni. Azt szeretném, ha ez olyan meccs lenne, amikor mindenki egymást kirángatva a slamasztikából közlekedne előre.

Lehetőleg Diósgyőrben

Vitelki Zoltán beszélt arról is, hogy az nem egy ideális állapot egy edző életében, ha öt vagy két hétig dolgozhat egy csapattal, de ő ahhoz próbál alkalmazkodni, ami van, mert a célja az, hogy hosszú távon legyen edző, lehetőség szerint itt, Diósgyőrben, ha a sors is úgy hozza. Azt is megtudtuk, hogy a jövő hónapban derül ki, hogy felveszik-e a 46 éves edzőt az egy éven át tartó Pro-licences képzésre. Vitelki Zoltán azt is elmondta, hogy ha sikerül megszereznie ezt az edzői minősítést, akkor nem lesz beskatulyázva, és majd az eredményei döntik el, hogy mennyi időt kap egy csapatnál.


[poll id="1324"]


A beugró edző a Debrecen együtteséről nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, ebben a helyzetben elég a saját csapatával foglalkoznia. Kiderült, hogy a munkáját ezúttal is Kriston István segíti, csakúgy, mint 2015 tavaszán. Arra a kérdésre, hogy meglátása szerint mi volt a baj eddig, a mentális problémát említette Vitelki Zoltán, és abbeli reményét fejezte ki, hogy az edzőváltás felnyithatja a játékosok szemét és feloldja majd a görcsöket.

– Senki ne gondolja azt, hogy nyuszi módra fogunk elmenni Debrecenbe, és várunk majd egy alkalomra, hogy esetleg eljutunk az ellenfél kapujához. Erről szó sincs! Próbálunk majd játszani, labdát szerezni, és abból helyzeteket kialakítani és gólokat elérni – jelentette ki Vitelki Zoltán.

Az edző arról is beszélt, hogy komoly szerkezeti változtatásokat nem tervez, de megvannak az elképzelései arra vonatkozóan, hogy védekezésben, támadásban miként nézzen ki a csapat. Lapunknak arra a kérdésére, hogy az előző beugró időszakához hasonlóan most is tervezi-e fiatalok bevetését, vagy abban a helyzetben van, mint elődje, Horváth Ferenc, aki felmentést kapott arra a klubvezetéstől, hogy ne tartsa be az MLSZ anyagilag támogatott, a 20 év alatti játékos szerepeltetésére vonatkozó ajánlását, azt válaszolta, tervezi, hogy fiatalt is beállít.

Benczés Miklóst kérdezhettük

Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója az edzőváltás időzítését firtató kérdésre azt válaszolta, hogy a változtatásnak soha nincs jó időpontja, és azt is hozzátette, hogy ilyenkor meg kell egyezni az új szakvezetővel, és ha ez megvan, onnantól tisztességtelen megtartani azt, akit el akarnak mozdítani. Hogy mikor döntöttek Horváth Ferenc felmentéséről, arra nem adott konkrét választ a sportigazgató, de azt elmondta, hogy ő maga azért nem ül le vezetőedzőként a kispadra – annak ellenére, hogy megvan a szükséges végzettsége, a Pro-licence –, mert amikor akadémia igazgatói feladata mellett elvállalta a sportigazgatói poszttal járó munkát, kikötötte, hogy az nem lehet a következő lépés, hogy vezetőedzővé avanzsálódik. Véleménye szerint egy másik klubnál lehet vezetőedző, de olyan helyen, ahol egy sportigazgatói, vezetőedzői bizalmi kapcsolat van, ezt nem lehet felrúgni. Benczés Mikós azt is elmondta, hogy véleménye szerint nincs túlértékelve a csapat, a keret jobb annál, mint ahol most a tabellán áll (a 12 csapatos bajnokságban a 10. helyen van a DVTK, azonos pontszámmal áll a kieső helyen tanyázó Debrecennel), arra a kérdésre pedig, hogy az eredménnyel vagy a játékkal volt-e a gond, azt válaszolta, hogy „nem volt olyan a játék képe, amiből jöhetett volna eredmény, mert bár Horváth Ferenc sokat dolgozott, de nem jött át a mérkőzéseken az, amit az edzéseken megvalósítottak”. Benczés Miklós megköszönte Vitelki Zoltánnak, hogy elvállalta a beugró szerepet, de arra nem válaszolt, hogy mi az akadálya annak, hogy megnevezzék a Vitelki Zoltánt a DVTK kispadján követő szakembert, csupán annyit mondott, hogy ha minden tiszta lesz ez ügyben, akkor tartanak erről sajtótájékoztatót. Benczés Miklós arra sem kívánt válaszolni, hogy magyar vagy külföldi vezetőedző érkezhet-e a jövő hét után, és arra sem felelt, hogy „lesz-e Bódogság” március 11-e után Diósgyőrben. Azt viszont megtudtuk a sportigazgatótól, hogy az edző, akivel sikerült megegyezniük, az első számú jelöltjük volt a szakvezető-keresés kezdetén.

Bódog Tamásról

Labdarúgóberkekben Bódog Tamást emlegetik, mint a legnagyobb esélyest arra, hogy a beugró szerepet vállaló Vitelki Zoltán után megkapja a DVTK kispadját. A korábbi ötszörös magyar válogatott szakember 2016-tól a dán Bröndby másod­edzője. A jelenleg 46 éves tréner 24 éves kora óta külföldön él, az NB I-es Pécsi MSC után hat éven át a német SSV Ulm labdarúgója volt, és együttesével az amatőr bajnokságból az első osztályig jutott. Aztán rövid ideig a szintén német SpVgg Au/Iller volt a csapata, ezt követően pedig az ugyancsak német 1. FSV Mainz, akikkel szintén megjárta a Bundesliga I. osztályát. Bódog Tamás itt kezdett el edzősködni 2006-os visszavonulása után, majd 2009–2011 között a Videoton FC, 2012–15 között pedig a német RB Leipzig másodedzőjeként dolgozott.



Az OTP Bank Liga 22. fordulójának programja:

szombat:

  • Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas 15.30, v.: Erdős
  • MTK Budapest-Paksi FC 15.30, v.: Solymosi
  • Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 15.30, v.: Kassai (helyszíni tudósítás: dvtk.boon.hu)
  • Videoton FC-Budapest Honvéd, Felcsút 15.30, v.: Andó-Szabó
  • Gyirmót FC-Swietelsky Haladás 15.30, v.: Vad II
  • Újpest FC-Ferencváros 18.00, v.: Farkas
  • A tabella:

    1. Budapest Honvéd 21 12 4 5 35-18 40 pont

    2. Videoton FC 21 11 5 5 44-20 38

    3. Vasas 20 10 5 5 31-19 35

    4. Ferencváros 21 8 8 5 34-27 32

    5. Mezőkövesd Zsóry FC 21 8 6 7 24-27 30

    6. Újpest FC 21 7 9 5 33-31 30

    7. Paksi FC 21 6 9 6 23-24 27

    8. Swietelsky-Haladás 20 7 5 8 22-25 26

    9. MTK Budapest 21 5 8 8 16-25 23

    10. Diósgyőri VTK 21 6 3 12 26-42 21

    11. Debreceni VSC 21 5 6 10 20-27 21

    12. Gyirmót FC 21 3 6 12 9-32 15

    A 20. fordulóból elhalasztott Vasas-Haladás mérkőzést március 16-án pótolják.


    Vitelki Zoltán: "Én többet látok ebben a csapatban"

    Miskolc - A labdarúgó NB I 22. fordulójában a Debrecen vendége lesz a DVTK labdarúgó csapata szombaton 15.30-tól. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón ezúttal a vezetőedzői feladatokat ideiglenesen ellátó Vitelki Zoltán várta a sajtó nagy számban megjelent képviselőit.

    DVSC: most nem lehet mellébeszélni, a Diósgyőrt mindenképpen meg kell verni

    Debrecen - Ezt is megértük: szombaton 15 óra 30 perctől kiesési rangadót vív egymással a DVSC és a DVTK a Nagyerdei Stadionban.

    DVTK: volt edző, van edző, lesz edző

    Miskolc - Dániából vagy Spanyolországból érkezhet a diósgyőri labdarúgó­csapat új szakvezetője.

     

    Magyar Kupa: Ferencváros - Diósgyőr párharc a négy közé jutásért

    Miskolc - Pénteken reggel rendezték a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolását.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!