BOON - Sport - DVTK

2017.03.01. 12:00

Lélekerősítő lenne egy Magyar Kupa-siker a DVTK számára

Miskolc - Az NB II-es Cegléd elleni Magyar Kupa-visszavágót előnnyel várják a piros-fehérek.

Miskolc - Az NB II-es Cegléd elleni Magyar Kupa-visszavágót előnnyel várják a piros-fehérek.

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágói közül szerdán 18 órától a Mezőkövesdi Városi Stadionban Diósgyőri VTK – Ceglédi VSE mérkőzést rendeznek. A mérkőzésről élőben tudósítunk: dvtk.boon.hu.

A két együttesnek a 15 nappal ezelőtti első meccsén, Albertirsán a Diósgyőr nyert 1-0-ra (Ugrainak a 26. percben esett góljával), és ezzel lépéselőnybe került az NB II-es gárdával szemben. Ha a piros-fehérek tavaszi bajnoki rajtja is hasonlóan eredményes lett volna, mint az év első tétmeccse, akkor akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy fél lábbal már a negyeddöntőben vannak. Viszont a Kövesden elszenvedett két vereség (Mezőkövesd ellen 3-0, az MTK ellen 3-2) nem tett jót a lelkeknek, amit egy kupagyőzelem megerősíthetne, a szombati, Debrecen elleni idegenbeli bajnoki előtt.

Függetlenül attól, hogy a Ceglédi VSE-nek mennyire fontos a kupa. Ugyanis a Pest megyei csapat a másodosztályban azért küzd, hogy elkerüljön a kieső helyről, és a múlt hét végén a Cigánd SE vendégeként elért 2-1-es győzelmük után ezen a héten vasárnap újabb fontos meccsük lesz, amelyen az FC Csákvárt fogadják, és nem lehet tudni, hogy mennyire tartalékolnak erre az összecsapásra, hogy a legjobb csapatukkal állnak-e ki a DVTK elleni kupameccsen vagy sem.


[poll id="1327"]


Csak magukkal

– Mi ez utóbbival nem foglalkozunk, saját magunkkal viszont igen – mondta Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy milyen a hangulata, és mit tapasztal ezen a téren az öltözőben, egy sóhaj után így folytatta: – Túlzás lenne azt mondani, hogy jó. Sajnos, úgy néz ki, mintha a felkészülési időszak alatt teljesen más csapatunk lett volna, pedig minden, mindenki ugyanaz, és mégis nagyon más minden, a bajnokikon nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt szerettük volna. Azért fáj ez nekem, mert nem volt ennek előjele. A Kövesd elleni meccset megelőző hat tétmeccsünkből ötöt megnyertünk, vagyis volt egy felfelé ívelő szakasz, és most jött két ilyen mérkőzés… Nem mondom, hogy szinte semmi sem sikerült ezeken, de a Mezőkövesd ellen, amikor kiállították Ugrait, sajnos rögtön gólt kaptunk, és nem volt lehetőség arra, hogy védekezzünk 10 emberrel, támadnunk kellett az egyenlítésért, és miközben mentünk előre, kaptunk egy kontra gólt, és 0-2 lett, a vége pedig vereség. Az MTK ellen hátrányból sikerült fordítani egy félidőn belül, aztán a második játékrészben az ellenfél is megtette ugyanezt… Lélektanilag nem egyszerű ezt feldolgozni…

A célról

Ezért is lenne fontos a DVTK számára a Ceglédi VSE elleni siker, győzelem, továbbjutás – vetettük közbe Horváth Ferencnek.

– Abban bízom én is, hogy ez a szerdai meccs helyre teszi a dolgokat. Fontos lenne a sikerélmény, el kell hinni újra, hogy tudunk nyerni – mondta a DVTK szakvezetője, aki arra a kérdésre, hogy ezúttal is lesznek-e változások a kezdőcsapatban az előző meccshez képest, így felelt: – Mindenképpen, már csak azért is, mert az MTK ellen sérülés miatt lecserélt Fülöp még nem bevethető. Ezen kívül néhány helyen változtatok, nem feltétlenül taktikai okok miatt, hanem azért, mert van olyan erős a keretünk, hogy ezt elbírja, hogy ezzel együtt e célt elérjük, a továbbjutást kiharcoljuk.



A 8 között az első

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágói közül kedden játszották az elsőt.

Továbbjutott: a Vasas, kettős győzelemmel, 6-1-gyel.


Horváth Ferenccel kezdte a hetet a DVTK

Miskolc - A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának bajnoki évkezdete után nem repesnek a piros-fehérek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!