BOON - Sport - DVTK

2016.12.01. 08:36

Magyar Kupa: Putnok vs. DVTK - Az elsőre még válaszolt a volt diósgyőri

Miskolc, Putnok - Az NB III-as Putnok FC vendégeként játszott szerdán Magyar Kupa-mérkőzést az élvonalbeli Diósgyőri VTK.

Miskolc, Putnok - Az NB III-as Putnok FC vendégeként játszott szerdán Magyar Kupa-mérkőzést az élvonalbeli Diósgyőri VTK.

Várady Béla egykoron gólkirály és 1977-ben európai ezüstcipős volt, s a pályafutása a gömöri városban kezdődött. A Vasas korábbi 36-szoros válogatottjáról (aki 2014-ben elhunyt) elnevezett sporttelepre „özönlöttek” a nézők, több száz hazai szurkoló, valamint mintegy 300 DVTK-szimpatizáns – mindez ebédidőben.

Bátran vállalkoztak

A PFC-ért szorítók azt tudták, hogy a párharc esélyese a nagy múltú NB I-es rivális, de arra talán már kevésbé számítottak, hogy csapatuk szakvezetője, Koszta Péter (aki az 1993/1994-es évadban 13 meccset játszott az akkori Diósgyőrben) olyan felállásban küldi pályára játékosait, amilyenben, 3-5-2-ben. A szélsőknek így kettős feladatuk volt, a támadások és a védekezés segítése, amiben szerepet is vállaltak.

A putnokiak nagy akarattal és elán­nal vetették bele magukat a találkozóba, nem rendezkedtek be a maguk térfelén, hanem bátran vállalkoztak és belementek az egy az egy elleni csatákba is. A pálya talaja nem volt éppen a legideálisabb, közben kialakultak a párharcok, a korábbi DVTK-s Csirszki például nem egyszer a tőle sokkal magasabb Liptákkal vette fel a küzdelmet. A vendégek vezető góljához kellett egy hazai fej is, ám a hátrány nem szegte kedvét a pályaválasztónak, amely Csirszki szép megmozdulásával egalizált. Az első negyvenöt perc végén nyugodt lelkiismerettel mehetett szünetre a Putnok, amely megdolgozott a „nyitott állásért”, megtette a magáét az élvonalbeli Diósgyőrrel szemben.

Bukrán debütálása

A második félidőben is kellett némi észak-borsodi közreműködés a Diósgyőr újbóli vezetéséhez, az oldalvonal mellől számon is kérte hibázó játékosát Koszta Péter. A DVTK érezhetően magasabb tempóban futballozott, és bár a Putnok akarása mit sem kopott, látszott, hogy az esetleges bravúrról le kell mondaniuk. Bő egy óra után a bal oldalon többnyire aktív Makrai lezárta ezt a kérdést, majd Radost kellett sérülés miatt lecserélnie Horváth Ferencnek, így Bukrán debütált a felnőtt együttesben. Kevesebbszer jutott már labda a házigazdának, állandósult a piros-fehérek mezőnyfölénye, s közben a válogatott kerettag – karrierjét Putnokon kezdő – Elek is betalált. Az utolsó negyedórában tovább növelhette volna a különbséget a DVTK, ez részben Botló kapus miatt nem sikerült, de így is meg lett a biztos továbbjutás, a 16 közé kerülés.


Jegyzőkönyv

Putnok FC – Diósgyőri VTK 1-4 (1-1)

Putnok, 1200 néző. V.: Takács.

Putnok FC: Botló – Nagy Cs., Fehér, Nyisalovits – Czető, Tóth Sz., Illés, Zimányi Á., Madarász – Kovács B., Csirszki. Vezetőedző: Koszta Péter.

Diósgyőri VTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Elek – Vela, Nono Villar, Bognár, Makrai – Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Nagy Cs. helyett Fábián az 57., Nono Villar helyett Kitl a 60., Vela helyett Bacsa a 63., Rados helyett Bukrán a 67., Illés helyett Dávid a 67., Kovács B. helyett Sápi a 77. percben.

Sárga lap: Nagy Cs. a 30., Nemes az 55. percben.

Gólszerző: Novothny (0-1) a 31., Csirszki (1-1) a 35., Nono Villar (1-2) az 51., Makrai (1-3) a 61., Elek (1-4) a 73. percben.

Jók: Botló, Tóth Sz., Zimányi Á., Csirszki, ill. Rados, Eperjesi, Elek, Vela, Nono Villar.

Koszta Péter: – Úgy gondolom, hogy az első félidőben jól játszottunk, talán a nagyobb lehetőségeink is nekünk voltak. A Diósgyőr vezetést szerzett, de volt erőnk kiegyenlíteni. A második félidőben a védőink két gólban is benne voltak és 1-3 után már eldőlt a mérkőzés. A nagyobb tudás érvényesült. Lehet ábrándozni és van a realitás, a mai az utóbbi volt.

Horváth Ferenc: – A legnagyobb ellenfelünk ma a pálya volt, amely alkalmatlan volt futballra. A félidőben azt mondtam a játékosoknak, hogy tempót kell diktálni, mert más esélyünk nincs. Úgy gondolom, erőben bedaráltuk a hazaiakat, a végén még további gólokat is szerezhettünk volna. Gratulálok a putnokiaknak, további sok sikert kívánok nekik.


A gólok története

31. perc: Bognár baloldali beadása után Nagy Cs. fején csúszott meg a labda, amibe Novothny még bele tudott fejelni pár lépésről, s a játékszer így a hazai hálóba jutott, 0-1.

35. perc: A putnokiak a vendég 16-os előterében ,,jártak", a labda kikerült a bal oldalra Csirszkihez, aki 11 méterről a hosszú sarokba lőtt, 1-1.

51. perc: Nemes vezette fel a bal oldali támadást, beadott, a házigazdák középre tisztáztak, de érkezett Nono, aki 18 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1-2.

61. perc: Vela jobb oldali beadása után Novothny fejelt 6 méterről, Botló bravúrral hárított, ám a kipattanó labdát Makrai az üres kapuba lőtte, 1-3.

73. perc: Bognár szabadrúgását követően Bacsa közeli lövése után a labda Elek elé pattant, aki pár lépésről a hálóba lőtt, 1-4.



Magyar Kupa-eredmények

A labdarúgó Magyar Kupában lejátszott szerdai mérkőzéseken a 16 közé jutás volt a tét, és ennek során kiderült, hogy mely csapatok lesznek érdekeltek a 2017. február 11-én és március 1-jén megrendezésre kerülő nyolcaddöntőkben. Érdekesség, hogy az élvonalbeli csapatok közül a már korábban búcsúzott Paks, Debrecen után az MTK, a Haladás és a Videoton is kiesett ebben a körben.

A szerdai eredmények:

  • Dorogi FC (NB II) – MTK Budapest (NB I) 1-0 (0-0)
  • Budafoki MTE (NB III) – Videoton FC (NB I) 2-1 (1-0)
  • Baktalórántháza VSE (megyei I. o.) – Szolnoki MÁV FC (NB II) 1-2 (0-1)
  • Celldömölki VSE (megyei I. o.) – Szentlőrinc SE (NB III) 0-1 (0-0)
  • FC Hatvan (NB III) – Aqvital FC Csákvár (NB II) 1-2 (0-2)
  • Bicskei TC (megyei I. o.) – Ceglédi VSE (NB II) 0-2 (0-0)
  • Kaposvári Rákóczi FC (NB III) – Swietelsky-Soproni VSE (NB II) 0-1 (0-1)
  • Balmazújvárosi FC (NB II) – Zalaegerszegi TE FC (NB II) 1-2 (0-1)
  • WHB Ménfőcsanak ESK (megyei I. o.) – Budapest Honvéd (NB I) 0-5 (0-3)
  • Érdi VSE (NB III) – Swietelsky Haladás (NB I) 3-3 (1-0, 2-2, 3-2) – tizenegyesekkel 5-3
  • Kecskeméti LC (megyei I. o.) – Gyirmót FC Győr (NB I) 0-2 (0-2)
  • HR-Rent Kozármisleny (NB II) – Újpest FC (NB I) 1-1 (0-0, 1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 2-4
  • Puskás Akadémia FC (NB II) – Ferencvárosi TC (NB I) 1-2 (0-1, 1-1, 1-2 ) – hosszabbítás után
  • A Mezőkövesd Zsóry FC és a Vasas FC már kedden kiharcolta a 16 közé kerülést.


    Magyar Kupa: Putnok vs. DVTK fotókon és videókon

    Miskolc, Putnok - A szerda déli kezdés és a nagy hideg ellenére szép számú nézősereg gyűlt össze a putnoki Várady Béla Sportközpontban a a borsodi kupacsatán. A Putnok FC - Diósgyőri VTK meccsen küzdelemben és gólokban sem volt hiány. Mutatjuk a mérkőzésen készült fotókat és videókat!

     

    Horváth Ferenc: "A legnagyobb ellenfelünk ma a pálya volt"

    Miskolc, Putnok - A Putnok FC vs. Diósgyőri VTK (1-4) Magyar Kupa-mérkőzés után a két edző, Koszta Péter és Horváth Ferenc értékelte a látottakat.

     

     

    BOON-ÉLŐ - Magyar Kupa: Putnok vs. DVTK 1-4 (1-1)

    Miskolc, Putnok - A labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata idegenben lépett pályára a Putnok együttese ellen szerdán 12.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!