BOON - Sport - DVTK

2016.11.19. 19:39

„A csapat kitett magáért, köszönet nekik azért, hogy ilyen futballt játszottak”

Debrecen, Miskolc - „Kellett egy kis idő, amíg megnyugodott a csapat, addig rohanás volt az egész, onnan viszont más volt a játék” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Haladás elleni 2-1-es győzelem után.

Debrecen, Miskolc - „Kellett egy kis idő, amíg megnyugodott a csapat, addig rohanás volt az egész, onnan viszont más volt a játék” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Haladás elleni 2-1-es győzelem után.

Horváth Ferenc (Diósgyőri VTK): – Egy jó mérkőzést játszottunk, nem kezdtük ugyan jól, az első 20 perc nem volt annyira jó, megkaptuk a gólt. Utána pedig orosz rulettet játszottunk, mert nagy erőket kellett mozgósítani annak érdekében, hogy meg tudjuk fordítani az eredményt, és ez kedvezett a kontrát jól játszó Haladásnak. A cserék is orosz rulettesek voltak, Bognár három hét alatt egyszer edzett, Ugrai pedig négy hónapja nem lépett pályára. A csapat nagyon sok erőt mozgósított, kitett magáért, ezúttal is köszönet nekik azért, hogy ilyen futballt játszottak. Nagy nyomás alatt van a csapat, hogy ilyen helyen állunk a tabellán, és van sok olyan játékos, akiknek ez sok. Így kellett egy kis idő, amíg megnyugodott a csapat, addig rohanás volt az egész, onnan viszont más volt a játék.

Mészöly Géza (Swietelsky Haladás): – Lélektani előnybe kerültünk az első félidőben szerzett gólunkkal, utána megvoltak a lehetőségeink, Iszlai kapufájára gondolok, és ezzel a nehéz helyzetben lévő DVTK-t még szorultabb helyzetbe hozhattuk volna, és tulajdonképpen már az első félidőben el lehet volna dönteni a meccset. A második játékrészben feljavult a Diósgyőr, egyenlíteni tudott, mi pedig magunknak köszönhetjük a 3 pont elvesztését, azt, hogy utolsó pillanatban, az értékesnek tűnő 1 pontot sem tudtuk megtartani. A DVTK sokat tett a hajrában azért, hogy megszerezze a győzelmet, de nekünk 0-1-nél is megvolt a lehetőségünk, és 1-1-nél is. Kellett a Diósgyőrnek a három pont, így nagy területek voltak előttünk, viszont a végén az i-re nem tudtuk feltenni a pontot, nem sikerült elérni, hogy támadások befejezése góllá érjen. És ez szokott lenni ilyenkor, a végén a futball büntet, nem kicsinyítve ezzel a DVTK érdemeit, hiszen sokat tettek a győzelemért.

ÉM


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 16. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája „idegenbeli hazai pályán” fogadta a Swietelsky Haladás csapatát szombaton 15.30-tól Debrecenben, a Nagy­erdei stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!