BOON - Sport - DVTK

2016.09.12. 10:06

DVTK: egy, két, há… Stb.?

Miskolc - Zsinórban hatodik meccsén maradt nyeretlen a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.

Miskolc - Zsinórban hatodik meccsén maradt nyeretlen a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.

A labdarúgó NB I 8. fordulójában, szombaton este Gyirmót FC Győr – Diósgyőri VTK meccset rendeztek. A két csapat még soha nem játszott meccset egymás ellen az élvonalban, lévén a hazai gárda abszolút újonc, ez az első évadjuk a legjobbak között. A meccs előtt egyaránt azt a kérdést tehette fel magának a két fél, hogy kit verjen meg, győzzön le, ha nem másikat, hogy elérje célját. A pályaválasztó a bennmaradást, és bár Diósgyőrben arról még nem esett szó, hogy ez a minimum cél szintén ez, de lassan eljön az ideje, hogy ezt ki kell mondani…

9-4 a Diósgyőrnek

A Gyirmótnak és a Diósgyőrnek is volt gondja a bajnoki előtt, a hazaiaknál Vass, Szegi, Bori és Lengyel hiányzott sérülés miatt, a vendégeknél ez a létszám a pénteki útra kelés előtt is hétfős volt, hiszen Karan, Halmai, Nemes, Tamás M., Ternován és Ugrai sérülés, Nikházi pedig eltiltás miatt maradt ki a keretből. De diósgyőri oldalon, a meccs napján kiderült, hogy Elek és Oláh B. sem tudja vállalni a játékot, a két középpályás az útra kelést követően találta meg valamilyen vírus.

Vagyis „a kinek van nagyobb vérvesztesége a me­ccs előtt” játékban a Diósgyőr nyert 9-4-re, viszont „az erősítsük meg a gyengén kezdő csapatot az átigazolási időszak hajrájában” csata a gyirmótiak fölényét hozta, hiszen az elmúlt egy hónapban leigazolt labdarúgók tekintetében 4-2-re győztek. Köszönhetően annak, hogy Achmin után az utolsó napokban Bojovicot, Jancsót és Novákot is megszerezték, szemben azzal, hogy a DVTK Makrait és Novothnyt kaparintotta meg.

Az újak közül hazai oldalon mindannyian a kezdőcsapatba kerültek, érdekesség, hogy hárman közülük a védősorba, vagyis a gyirmóti hátsó négyes tagjai tulajdonképpen 10 napja ismerik egymást, így velük kapcsolatban összeszokottságról beszélni nemigen lehet. A DVTK újai közül Makrai lett kezdő, Novothny a kispadon kapott helyet, meglepetésre Mahalek Marcell 22 évesen pedig a kezdőben. A DVTK saját nevelésű játékosa élete első NB I-es meccsét játszotta, és ne legyünk őszintétlenek, valószínűleg azért kapott bizalmat, mert a szegény embert még az ág is húzza csapatban elfogytak a védők. A debütáló labdarúgó igyekezett élni a lehetőséggel, és nem okozott csalódást, viszont a 65. percben „elfogyott”, húzódás miatt le kellett cserélni. Ekkor még 0-0 állt az eredményjelzőn, ami a DVTK-ra nézvést volt hízelgő. Ugyanis a hazaiak előtt több és nagyobb lehetőség adódott a gólszerzésre, és ha Simon A. egy kicsit jobb formában van, akkor akár többször is megünnepelhették volna a társak és a napfürdőző hazai publikum.

A betakarítás nem

Ugyanis az első félidőben tüzesen sütött le az őszi nap sugára, az ég tetejéről a gyirmóti pályára; a stadion szomszédságában szépen „érett” a takarmánynak való kukorica a nagy kánikulában, és ezen körülmények között nagyon jól esett a 30. percben a játékvezető által elrendelt ivószünet. De nemcsak a tengeri, hanem a hazai gól is érett, ám a betakarítás nem ment a még kezdőnek számító győri együttesnek, így gól nélküli állással térhettek vissza a csapatok az öltözőbe.

Fordulás után is próbálta kijátszani magából az új felállásában lévő potenciált a DVTK. A piros-fehérek védekezésben öt védővel dolgoztak, és támadásban a hátsó két szélső embernek, Eperjesinek és Németh M.-nek kellett volna besegítenie a támadásba. De ez nem sűrűn sikerült, mert amikor üresen ácsingóztak, akkor sem nagyon használták őket, így vonal melletti elfutásból, beadásból, ami ennek a felállásnak a hozadéka lehet, szinte semmit sem láthattunk. A Diósgyőr szinte mindent középen próbált megoldani, de ott általában túlerővel találták magukat szembe a vendégek. Amikor gól nélküli állásnál Mahaleket kényszerű ok miatt le kellett cserélni, egyértelmű volt, hogy támadóbb színezetű lesz a DVTK, ugyanis a cserepadon ülő összesen négy mezőnyjátékos közül egy sem volt védő. Kitl érkezésével viszont nem változott a hadrend, csak tartalmi elemekben, ugyanis Németh M. bement a védelem középső hármasába, a becserélt játékos pedig bal szélső védőnek, középpályásnak. Hogy lehet-e azért szemrehányást tenni neki vagy akár edzőjének, hogy idegenül mozgott itt, ez aligha lehet kérdés, hiszen mint annyi mindent mást ezen a meccsen, kényszer szülte a DVTK oldaláról.

Aztán a meccs 74. percében leesett az, ami addig a levegőben lógott, vagyis a hazaiak vezető gólja, de ezzel nem változott meg a meccs képe, a Diósgyőr képtelen volt arra, hogy domináljon, a piros-fehérek játékáról mindent elmond, hogy az indokolatlanul hosszúra nyújtott meccsen, a ráadás utolsó négy percében nem volt módjuk arra, hogy a hazai térfélen, a védőharmadban járassák a labdát, hogy esélyük legyen az egyenlítésre, a pontszerzésre.

Már csak ketten

A DVTK-ban ezen a napon is kevés jó vagy inkább elfogadható teljesítmény akadt, egy, két, há… játékos, Rados, Daushvili, Bog… említhető. És a többi? Volt olyan labdarúgó, nem is egy, nem is kettő, aki szombaton szóhoz jutott (és nem most először kapott bizalmat), de ez alkalommal sem tudta igazolni, hogy NB I-es szintű játékos lenne. A kényszerpályások. Akik asszisztálhattak a Gyir­mót történelmi tettéhez. Ugyanis a győri gárda eddig még nem szerzett hazai pályán gólt az NB I-ben, és nem is nyert az élvonalban. Addig, amíg a DVTK-val nem találkozott. De most már csak két csapat van a Diósgyőr mögött a bajnoki tabellán, a Paks és a Gyirmót, akikben egy közös van: ez egyetlen eddigi győzelmüket egyaránt a DVTK ellen érték el.


Jegyzőkönyv:

Gyirmót FC Győr – Diósgyőri VTK

1-0 (0-0)

Győr-Gyirmót, 2000 néző. V.: Andó-Szabó (Kelemen, Szert).

Gyirmót FC Győr: Sebők Zs. (6) – Achim (5), Jancsó A. (5), Bojovic (6), Pérsinger (5) – Kiss M. (4), Filkor (5) – Sallói D. (5), Simon A. (5), Csiki (5) – Novák (5). Vezetőedző: Urbányi István.

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Eperjesi (4), Lázár (4), Lipták (4), Mahalek (5), Németh M. (3) – Nono Villar (3), Daushvili (6), Bognár (5) – Makrai (4), Bacsa (4). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Bacsa helyett Novothny (-) a 65., Mahalek helyett Kitl (-) a 65., Simon A. helyett Madarász (-) a 72., Makrai helyett Griffiths (-) a 77., Csiki helyett Paku (-) a 85., Filkor helyett Szegi (-) a 91. percben.

Sárga lap: Bojovic a 67. percben.

Gólszerző: Sallói D. (1-0) a 74. percben.


Urbányi István: – Rögtön a meccs elejétől kezdeményezőek voltunk, uraltuk a találkozót, mondhatni ennyit engedtünk a Diósgyőrnek. A 10. percben lehetett volna nálunk az előny, egy-két góllal is vezethettünk volna. Óriási jelentőségű az első hazai győzelem, az első hazai gól. Egységes volt a csapat, azzal együtt is, hogy a múltkori mérkőzéshez képest két változás volt, de a védelem stabilabb lett, masszív alapot adott a hátsó alakzat a játékhoz. Ma is több helyzet kellett ahhoz, hogy betaláljunk, de Sallóinak sikerült, és megvan az első NB I-es győzelmünk.

Horváth Ferenc: – Nem akarok mentséget találni sem magam, sem csapat számára, nem is keresek. Elvesztettünk egy olyan meccset, amit szerettünk volna megnyerni. Sajnos nem úgy alakulnak a dolgaink, ahogy szeretnénk. A mérkőzés előtt Elek hányta végig az éjszakát, a meccs előtt közvetlenül Oláhról kellett levenni a mezt, mert rosszul érezte magát, az elkapott vírus miatt kétszer kellett átszervezni a csapatot egy nap alatt, és összességében négy ballábas játékos hiányzott. Ezek persze nem mentségek, a meccset elvesztettük.


A gól története

74. perc: Csiki a vendég 16-os bal sarkánál kereste a megoldást, hogy mit kezdjen a labdával, míg észre nem vette, hogy b visszalépett Németh M. mellől a 11-es pontra, így aztán elé tette a labdát, a középpályás pedig Lipták mellett a kapu bal oldalába lőtt, 1-0.

 


Az OTP Bank Liga 8. fordulójának eredményei:

A tabella:

1. Vasas 8 6 1 1 12-5 19 pont

2. Ferencváros 8 4 2 2 15-9 14

3. Swietelsky-Haladás 8 4 2 2 12-10 14

4. Videoton FC 8 4 1 3 17-7 13

5. Újpest FC 8 4 1 3 9-7 13

6. Budapest Honvéd 8 3 2 3 10-8 11

7. Debreceni VSC 8 3 2 3 11-12 11

8. Mezőkövesd Zsóry FC 8 2 3 3 9-11 9

9. MTK Budapest 8 2 3 3 4-6 9

10. Diósgyőri VTK 8 2 1 5 9-18 7

11. Paksi FC 8 1 3 4 6-11 6

12. Gyirmót FC 8 1 3 4 4-14 6

A 9. forduló programja:

szeptember 17., szombat:

Újpest FC-Videoton FC, Illovszky Stadion 18.30

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 18.30

Budapest Honvéd-MTK Budapest 18.30

Swietelsky Haladás-Vasas FC, Sopron 18.30

Paksi FC-Gyirmót FC 18.30

Ferencváros-Debreceni VSC 20.30


Miskolc - Elszakadt a cérna a diósgyőri szurkolóknál a DVTK újabb vereségét követően Gyirmóton. Szerencsére a fanatikusok csak verbálisan adták a játékosok tudtára, hogy nem tűrik el a jövőben a hosszú hetek óta bemutatott értékelhetetlen teljesítményt.

Miskolc, Gyirmót - „Kétszer kellett átszervezni a csapatot egy nap alatt, négy ballábas játékos hiányzott.” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK edzője a Gyirmót elleni idegenbeli 1-0-ás vereséget követően.

Miskolc – A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 8. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája idegenben lépett pályára a Gyirmót FC Győr ellen Gyirmóton szombaton 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!