BOON - Sport - DVTK

2016.08.03. 09:34

Emelik a tétet, a darabszámot a DVTK-nál

Miskolc - A német autómárka folytatja együttműködését a DVTK-val.

Miskolc - A német autómárka folytatja együttműködését a DVTK-val.

Valamivel több mint egy éve tartottak sajtótájékoztatót a DVTK-nál arról, hogy az élvonalbeli labdarúgócsapat támogatója lett a Volkswagen, egészen pontosan a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak az autómárka importőre, a Porsche Hungaria Kft. Az akkor napvilágot látott információk 26 gépkocsi átadásáról szóltak, és a szerződés értékét közel 100 millió forintra árazta be a támogató cég vezetője. Az akkori, 2015. június 23-án bejelentett, egy évre szóló szerződés meghosszabbításáról tartottak kedden tájékoztatót az érintettek, de most más felállásban.

Multi sportklub

A DVTK-t ezúttal nem Sán­tha Gergely, a klub többségi tulajdonosának ügyvezetője, hanem a klub első embere, Szabó Tamás ügyvezető képviselte, a Porsche Hungaria Kft. részéről nem Eppel János ügyvezető, hanem Németh Balázs, a cég Volkswagen márkaigazgatója volt jelen, míg Miskolc városát ezúttal sem dr. Kiss János alpolgármester, sem más nem képviselte, ott volt viszont Sándor Attila, a márkát forgalmazó regionális cég, a Miskolc Autó márkakereskedés vezetője.

Szabó Tamás a rendezvényen többek között arról beszélt, hogy a DVTK multi sportklubbá válása folyamatban van, az asztalitenisz és a sakk mellett három sportág eredményét említette, a jégkorongozók 2015/16-os évadjának bajnoki elsőségét, a női kosárlabdázók idén márciusban elért Magyar Kupa-győzelmét, valamint a labdarúgók jelenlegi harmadik helyezését, miután megköszönte a VW eddigi támogatását, a tavaly aláírt szerződést pedig mérföldkőnek nevezte, hiszen kijelentése szerint egy világcég csatlakozott a DVTK-hoz.

Németh Balázs úgy nyilatkozott, hogy nem volt kérdés, hogy folytatják-e az együttműködést, mert a DVTK-t stabil háttérrel rendelkező, megbízható partnernek tartják, ráadásul az itteni márkakereskedés régió szinten a legnagyobbnak számít, és ezt nagyon szerencsés konstellációnak, remek háromoldalú szimbiózisnak mondta.

Harmincegy

Sándor Attila első mondata a köszönetről szólt, mind a DVTK, mind a Porsche Hungaria felé, majd megemlítette, cégük 2010-es megalakulásakor döntöttek úgy, a sporttámogatás szerves része lesz a marketingtevékenységüknek. Felidézte, a hokinál kezdtek, majd fel tudták építeni a sportszponzorációt a DVTK-nál is, és azt is elárulta, az eddigi darabszámot a VW tekintetében 31 darabra emelik. De a focin kívül a többi sportág is szóba került: kiderült, a jégkorongozók a mostani évadban 4 darab Skodát használhatnak, a kosárlabdázók pedig nagy valószínűséggel a szeptemberben nyíló SEAT szalonból kapnak majd gépkocsikat, egy születőben lévő együttműködési szerződés eredményeképpen.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!