Aluinvent-DVTK: Holnaptól csata a Csatával

Miskolc - A Csata után a Szekszárd vagy a Győr lesz a Diósgyőr ellenfele a rájátszásban.

Miskolc - A Csata után a Szekszárd vagy a Győr lesz a Diósgyőr ellenfele a rájátszásban.

A női kosárlabda NB I-ben ezen a héten elkezdődik a rájátszás, a bajnokság krémjét egy hónapon át élvezhetik a sportág kedvelői. A 12 csapatos élvonal az alapszakasz 22 fordulójának lejátszása után kettéválik, az első nyolc helyezett gárda a negyeddöntőben folytatja a csatározásokat, a 9–12. helyezett együttesek pedig az alsóházban küzdenek tovább a kiesést jelentő utolsó hely elkerülésért. Utóbbiak, a Vasas Akadémia, az ELTE-BEAC Újbuda, a PINKK Pécsi 424 és az MTK Budapest körmérkőzéses rendszerben játszanak tovább, hat fordulóban, oda-visszavágó alapon csapnak össze. Ezen együttesek az alapszakaszban elért összes eredményüket viszik tovább a rájátszásba, ehhez gyűjtenek még további pontokat a bennmaradásért vívott harcban.

Három fordulóban

A többi gárda, az alapszakasz első nyolc helyezettje (sorrendben: Sopron Basket, Aluinvent-DVTK, AKSC Szekszárd, PEAC-Pécs, Zalaegerszegi TE NKK, CMB Cargo UNI Győr, NKE-FCSM Csata, VBW CEKK Cegléd) három fordulóban játszik meccseket. Elsőként a negyeddöntőben, amelynek során két nyert mérkőzésig tartanak a párharcok, és ezek az alapszakasz első négy helyezettjének otthonában kezdődnek. A második meccsekre az 5–8. helyen zárt együttesek pályaválasztása mellett kerül sor, és ha szükség van harmadik összecsapásra, annak a házigazdája az első négyben végzett csapat lesz. A párosítások az alapszakasz-helyezések alapján alakultak ki: 1. helyezett–8. helyezett, 2–7., 3–6., 4–5.

A rájátszás második körében, a negyeddöntőben győztes csapatok a szintén két nyert bajnokiig tartó elődöntőben folytatják a csatározásokat hasonló szisztéma szerint, vagyis a páratlan számú meccsek házigazdája mindig az a csapat, amelyik az alapszakaszban jobb eredményt ért el. A negyeddöntő vesztesei az 5–8. helyért, keresztjátékban vesznek részt, itt szintén két győzelemig tartanak a párharcok a fent leírtak szerint. A rájátszás második fordulójában az 1. és a 8. vagy a 4. vagy az 5. helyezett ellen küzdhet, a 2. és a 7. pedig vagy az alapszakasz 3. vagy a 6. csapata ellen játszik mérkőzéseket.

A rájátszás zárókörében a helyosztókat rendezik meg, az elődöntő győztesei a bajnoki fináléban három nyert meccsig csatáznak, az összes többi párharcban viszont csak két győztes találkozóig folyik a harc. Vagyis az elődöntő veszteseinek küzdelme, a bronzcsata, valamint az 5. és 7. helyért zajló játék is maximum három mérkőzésből áll majd. És ekkor is az alapszakaszban jobb helyezést elért csapatok lesznek az első, és az esetleges harmadik találkozók házigazdái.

ÉM-BCS


A női kosárlabda NB I rájátszásában az Aluinvent-DVTK programja

Negyeddöntő

Április 3. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – NKE-FCSM Csata (Miskolcon)

Április 6. (szombat), 19.30: NKE-FCSM Csata – Aluinvent-DVTK (Budapesten)

Április 9. (kedd), 18.30: Aluinvent-DVTK – NKE-FCSM Csata (Miskolcon) – ha szükséges

(A negyeddöntők további párosítása: Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd, AKSC Szekszárd – CMB Cargo UNI Győr, PEAC-Pécs – Zalaegerszegi TE NKK.)

Elődöntő vagy keresztjáték az 5–8. helyért

Április 13. (szombat), 17.00: Aluinvent-DVTK – AKSC Szekszárd/CMB Cargo UNI Győr (Miskolcon)

Április 16. (kedd), ? : AKSC Szekszárd/CMB Cargo UNI Győr – Aluinvent-DVTK

Április 19. (péntek), 18.00: Aluinvent-DVTK – AKSC Szekszárd/CMB Cargo UNI Győr (Miskolcon) – ha szükséges

Helyosztó a 3. vagy az 5. vagy a 7. helyért *

Április 24. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – ? (Miskolcon)

Április 27. (szombat), ??: ? – Aluinvent-DVTK

Április 30. (kedd) 18.30: Aluinvent-DVTK – ? (Miskolcon) – ha szükséges

* ha nem a Sopron az ellenfél

A döntő időpontjait az M4 Sporttal egyeztetve határozza meg a kosárlabda-szövetség versenybizottsága.



[related-post post_id="4190358"]

[related-post post_id="4188778"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!