Aluinvent-DVTK: Bajnoki, mint a kupacsata főpróbája

Miskolc - A jövő heti Magyar Kupa döntőre készülő DVTK tét nélküli tétmérkőzést játszik hazai pályán szombaton.

Miskolc - A jövő heti Magyar Kupa döntőre készülő DVTK tét nélküli tétmérkőzést játszik hazai pályán szombaton.

A női kosárlabda NB I/A 22. fordulójában, szombaton 18.00-tól a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK meccset rendeznek. Egy olyan tétmérkőzést, amelynek egyik csapat számára sincs tétje. Ugyanis az alapszakasz utolsó játéknapján sorra kerülő bajnokin bármilyen eredmény születhet, ez nem befolyásolja a két csapat helyezését a rájátszás előtt.

Mert a Zalaegerszeg betonbiztosan hetedik, és a Diósgyőr sem léphet előrébb a hatodik helyről, akkor sem, ha nyer és pontszámban beéri az előtte álló, szabadnapossága miatt meccset nem játszó ceglédieket, ugyanis azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, és a Pest megyei csapat mindkétszer legyőzte a piros-fehéreket.

Ahol van tét

A miskolci meccsel ellentétben, az első négy helyen álló csapat számára nagy jelentőséggel bír az utolsó játéknap. A jelenleg listavezető Szekszárd aligha botlik hazai pályán a BEAC-ot fogadva, és a tolnaiak, győzelmük esetén alapszakasz elsők lesznek, amit részben a Diósgyőrnek köszönhetnek, hiszen két hete a DVTK Miskolcon legyőzte az addig élen álló Sopront.

Utóbbi együttes hazai pályán a Pécsi EAC-ot fogadja szombaton, és ha nem sikerülne nyernie a bajnoki címvédőnek, akkor szinte biztos, hogy lecsúsznak a negyedik helyre, már ha a Győr nyer a Vasas vendégeként, mert ez esetben három csapatnak (Sopron, Pécs, Győr) állna azonosan a győzelem-vereség mutatója, és közöttük az egymás elleni eredmények döntenének, ebben az összevetésben pedig a Sopron lenne a legrosszabb (ez esetben a Győr lenne a második, a Pécs pedig a harmadik). Ha viszont papírforma eredmények születnek (hazai pályán nyer a Sopron a Pécs ellen, a Győr pedig a Vasas otthonában), akkor a csapatok jelenlegi helyezései nem változnának (második lenne a Sopron, harmadik a Győr, negyedik a Pécs), de ha a Vasas meglepetésre győzni tudna a Rába-partiak ellen a Sopron győzelme mellett, ez esetben a Győr és a Pécs azonos pontszámmal állna, és a Pécs lenne a harmadik, a Győr pedig a negyedik, az egymás elleni eredmények alapján.

Hasonló szerkezetű

És hogy mindez miért érdekes diósgyőri szempontból? Azért, mert a rájátszásban a DVTK a harmadik helyezett csapat ellen kezd, a két nyert meccsig tartó negyeddöntőben, április első hetének közepén idegenben, és az csak szombaton este derül ki, hogy ki ellen. És hogy kit szeretnének a harmadik helyre a piros-fehérek? A Győrt, amely ellen az alapszakaszban kétszer is sikerült nyerni, és hasonló szerkezetű csapata van, mint az Aluinvent-DVTK-nak? – kérdeztük a szakvezetőt.

– Mielőtt a mostani meccs­ről beszélnénk, illetve a kérdésére válaszolnék, előtte szeretnénk gratulálni a DVTK jégkorongcsapatának a bajnoki elsőséghez, a Mol Liga-győzelemhez – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Az előző meccsünk, a Sopron elleni győzelem után, az elmúlt két hétben volt egy kis idő arra, hogy a kapott pihenő alatt felfrissüljenek a játékosok, aztán folytattuk a munkát. Múlt szombaton edzőmeccset játszottunk a Vasas ellen, és a mostani ZTE elleni bajnoki is fontos állomása a felkészülésünknek a Magyar Kupára és az ezt követő rájátszásra. Ami ez utóbbit illeti: a papírforma alapján arra van a legnagyobb esély, hogy a Győr ellen játsszunk a negyeddöntőben, persze elméletileg az is lehetséges, hogy a Vasas legyőzi őket, illetve az is, hogy a Pécs meglepetést okoz Sopronban, és ez esetben más lesz a harmadik, de aki majd jön, azzal kell meccselnünk.

Lapunk azon kérdésére, hogy a Győr, Pécs, Sopron hármas közül ki szerepel első helyen a Diósgyőr kívánságlistáján, így felelt a szakvezető:

– Most mondhatnám, hogy a Győr, de tegyük fel a Vasas ellen nem érnek el jó eredményt, a kupában sem lesz sikerélményük, és maguk alá kerülnek, vagy vegyük azt, hogy simán nyerik a bajnokit és meg sem állnak a kupagyőzelemig, és egy erőtől, önbizalomtól duzzadó csapat kezdi meg a rájátszást. Nem mindegy, hogy fel- vagy leszállóágban lévő csapat lesz az ellenfelünk a rájátszás kezdetén, de kétségtelen, hogy jelen állapotot tekintve a Győr tűnik a legjobbnak a felsorolt három együttes közül.

Játékosszavak

Adamecz Lilla, az Aluinvent-DVTK játékosa: – A Sopron elleni győzelmet követő pár napos pihenő után mindenki vidáman tért vissza az öltözőbe. Jót tett a siker és a kis szünet, amit kemény, fizikai jellegű edzések követtek, de ilyenekre volt szükség a közelgő feladatok, a Magyar Kupa döntő és a rájátszás előtt. Az ezeket megelőző mai ellenfelünk szerkezetileg hasonlít a mi csapatunkhoz, így jó felkészülési lehetőség lesz ez a mérkőzés a jövő pénteki kupa negyeddöntőre, de ezzel együtt is, a Zalaegerszeg ellen csak a győzelem az elfogadható.



A 22. forduló programja, szombat, 18.00:

  • Aluinvent DVTK – Zalaegerszegi TE NKK,
  • Uniqa Sopron – PEAC-Pécs,
  • KSC Szekszárd – BEAC Újbuda,
  • PINKK-Pécsi 424 – MTK Budapest,
  • Vasas Akadémia – CMB Cargo UNI Győr.
  • A női kosárlabda NB I/A állása

    1. KSC Szekszárd 19 16 3 1406-1138 35

    2. Uniqa Sopron 19 15 4 1602-1249 34

    3. CMB Cargo UNI Győr 19 14 5 1420-1239 33

    4. PEAC-Pécs 19 14 5 1419-1273 33

    5. VBW Ceglédi EKK 20 13 7 1549-1376 33

    6. Aluinvent-DVTK 19 12 7 1392-1176 31

    7. Zalaegerszegi TE NKK 19 9 10 1277-1322 28

    8. Vasas Akadémia 19 5 14 1160-1404 28

    9. PINKK-Pécsi 424 19 3 16 1159-1445 22

    10. BEAC Újbuda 19 3 16 1191-1488 22

    11. MTK Budapest 19 1 18 1087-1552 20


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!