BOON - PR cikk

2018.04.29. 15:01

Modern lakóparkot rejt a Bükk Miskolc határában

<strong>Nem csak a bükki panorámát, hanem magát a Bükköt kínálja a város határában épülő Oxygen Garden lakópark. A lakások iránt élénk az érdeklődés, de most még mindenféle igényhez van megfelelő választás a kínálatában.</strong>

Nem csak a bükki panorámát, hanem magát a Bükköt kínálja a város határában épülő Oxygen Garden lakópark. A lakások iránt élénk az érdeklődés, de most még mindenféle igényhez van megfelelő választás a kínálatában.

„Minden igényt kielégítő, modern lakópark épül Miskolcon, lakások már foglalhatók.” - nagyjából húsz-harminc különböző társasházra igaz ez a mondat így 2018 tavaszán, az építkezéseket ösztönző programok láttatják magukat a városban is. Míg 2016 előtt - kínálat híján - lehetetlen volt Miskolcon vagy környékén új építésű lakást vásárolni, mára bőven akad, viszont a környezettudatosságot és a természet közelségét komolyan vevőknek pontosan egy nyújt alternatívát.

A helyszínt, a kivitelezést és első sorban a környezetet tekintve mindenképpen egyedi lehetőség a Hegyalja utcán épülő Oxygen Garden lakópark. Aki ismeri a várost és kötődik Miskolchoz, az egészen biztos, hogy gondolt már alternatívaként a városrészre, a tapintható nyugalom és a Bükk közelsége bárkit megérintenek, akit erre visz az útja. Ezen a környéken jobbára régi típusú családi házakat, valamivel „beljebb” régi típusú társasházakat találhatunk, az új lakópark felépülése viszont az ilyen típusú ingatlanokat keresőknek is megoldást kínál.

A város határába érve az építési területen legfeljebb a sárga daru árulkodik róla, hogy itt egy, 54 lakást magában foglaló lakóingatlan épül, úgy tűnik nem csak marketingszövegnek jó a környezetbe illeszkedő kivitelezés, mert – legalábbis az építkezés ezen fázisában – láthatóan nem vesz el semmit a környezetből az építkezés látványa.

Ez itt a kert!

Az ígéretek szerint a tervezett lakóháznak minden szintjéről minden irányban zavartalan, soha be nem épülő kilátás lesz, a környező lakóterületektől magasabban fekszik. Közvetlenül a sziklára ültetett szintjei igazodnak a természetes sziklafelszínhez, követik annak eredeti lépcsőzését. Ha egyszer pedig oda költöznék, először a házhoz tartozó sziklás szabadidőparkkal, vagy a kőfejtésekből visszamaradt katlan bemutatásával dicsekednék vendégeimnek, amikhez hasonló sincs egy társasháznak sem a környéken.

A lakások 61m2 és 110m2 között kerültek kialakításra, többségük még elérhető az érdeklődők számára. A lakások kialakítása során gondoltak bármely leendő tulajdonosra, így párok és családok számára is vannak alternatívák a lakóparkban, az erkélyek pedig 12m2-ről indulnak, vagyis a legkisebbek is többre hivatottak, mint csak ruhát szárítani rajtuk.

 Zöld kívül, zöld belül

Nem csak a bükki lombkoronák teszik zölddé a fenntarthatóság jegyében épülő lakóparkot, hanem az építés során alkalmazott megoldások is, melyek alacsony energiafelhasználást ígérnek a leendő tulajdonosoknak.

A felhasznált levegő-víz hőszivattyús rendszer a lakások teljes klimatizálását biztosítani hivatott újszerű technológia, mely egyaránt fűt és hűt is. A hőszivattyú olyan berendezés, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani.

Ez a gyakorlat nyelvére fordítva annyit jelent, hogy egy 100m2-es lakás fűtése havonta 6 000Ft költségből fedezhető.

Az 1,2 hektár zöld területen fekvő lakópark nulla gázkibocsátással működik majd, a lakóépületben sem lesz szükség gázra. Kiegészítő áramforrásként napelemeket alkalmaznak.

Az Oxygen Garden lakópark magasabb szintre emeli a zöld lakópark fogalmát. A lényeg, az utánozhatatlan bükki környezet már eddig is adott volt a miskolciak vagy a Miskolcra költözők számára, az itt épülő, minden elemében XXI. századi lakópark megépülése viszont egy, eddig erre felé ismeretlen élettérbe költözés lehetőséget nyújtja. Az átadást 2019 tavaszára tervezik.

Tel.: +36 20 314 33 43

 

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!