Jegyzet

2021.09.22. 11:34

Tükörkép

Az iskola a társadalom tükörképe, szokták mondani.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Igaz lehet a mondás, amit az is igazol, hogy egyes oktatási intézményekben megjelentek a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos konfliktusok. Ahogy az internetes közösségi oldalon dúl a harc az oltott és oltatlan felnőttek között, ugyanúgy érvelnek és ellenérvelnek egymással a diákok. Valószínűleg nem minden iskolára jellemző ez, és a konfliktus mértéke is változó, de a téma bizonyosan előkerül minden tanulóközösségben.

Nagy baj, ha a gyerekek egymás bántására, kiközösítésére használják az amúgy egészségügyi kérdést. Ilyenkor kellene közbelépnie a pedagógusnak, aki felnőttként el tudja magyarázni az oltás melletti érveket, megjegyezve, hogy ez a fajta védőoltás nem kötelező, egyébként pedig a szülő felelőssége, hogy beadatja-e a gyermekének, vagy sem.

A legrosszabb azonban az a történet, amikor épp a pedagógus bélyegezte meg a diákokat az oltás miatt. Mit érezhetett az a diák, akit hátraültetett olyan miatt, amiről ő nem is tehet?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!