Jegyzet

2021.08.17. 14:02

Zombiság

„Meghalsz, zombi leszel, ne légy kísérleti nyúl!” – ezeket olvassák az emberek az interneten a védőoltásról. Nem is az a baj, hogy olvassák, hanem az, hogy sokan elhiszik, majd egymást riogatják vele.

Hegyi Erika

Nem értek a meggyőzés pszichológiájához, de rendkívül furcsállom, hogy az, amit tanult, hozzáértő szakemberek mondanak, sokkal kevésbé ér célba, mint a közösségi oldalon felvillanó posztokon található üzenetek. Pedig ezekről nem tudjuk, hogy kik gyártották, milyen forrásból dolgoztak, mi a céljuk vele.

A koronavírus-járvánnyal azonban már személyesen is találkoztunk. Nem is egyszer, háromszor. Láttuk, hogyan szenvednek a betegek, és hogy több tízezren nem élték túl a fertőzést. Az egyik megyénkbeli kisvárosban történt, hogy berobbant a járvány, és akkor ijedtek meg, majd jelentkeztek tömegesen oltásra az emberek, amikor sorra szállította a mentő kórházba a fertőzötteket.

Nem kellene megvárnia senkinek, hogy zombi legyen. De nem az oltástól, hanem a koronavírustól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!