jegyzet

2021.04.07. 14:01

Jövőváró

Pandémiás fáradtság.

Méhes László

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

Ezzel az új szóval bővítette szókincsünket az Egészségügyi Világszervezet, amely a fogalom magyarázataként a hónapokon áthúzódó védőintézkedések mellékhatásaként jelentkező szélsőséges érzelmi hullámzásokat, a türelmetlenséget és a motiváció hiányát nevezte meg.

Az idő múlását gazdasági teljesítményben, fejlődési lehetőségekben mérő vállalatvezetőket ez nem érintheti. Nem állhatnak le a tervezéssel, ha a környezeti változók nem úgy alakulnak, mint amire számítottak. Hozzászoktak ehhez, bár a Covid–19-járvány hatására most másfelé tolódtak a hangsúlyok. Az automatizálás és a technológiai fejlesztések mellett újra központi téma lett körükben a munkavállalók egészsége és jóléte, ami versenyképességi tényezővé lépett elő a PwC Magyarország felmérése szerint. Az első számú döntéshozók ugyanis tartanak attól, hogy nem lesz elegendő elkötelezett szakemberük az egyes feladatokra, márpedig jó részük 2021-ben gyors kilábalást vár a tavalyi „szűk esztendő” után.

Ha a munkavállalók valóban jobb megbecsülésre számíthatnak, a pandémiás fáradtság hamar elmúlik. De hogy mikor felejthetik el az idegőrlő várakozást a járvány megszűnésére, amikor majd igazán tervezhetővé válik a jövő, én nem tudom…

Méhes László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!