jegyzet

2020.09.05. 11:30

Raktárból lesz gázsi

A könnyűzenei ipar is ahhoz az ágazatokhoz tartozik, amelyeknek művelőit alaposan sújtotta a koronavírus-járvány miatti recesszió.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Más dolgok mellett azon egyértelmű okoknál fogva, hogy egy ideig nem lehetett semmiféle közönség előtt koncerteket tartani. A házi karantén szabadsága egy ideig kifejezetten jól jött a zömében vándoréletet élő könnyűzenészek számára. Sokan kisvideókkal, a közösségi portálon közvetített házi koncertekkel szórakoztatták magukat és rajongóikat. Aztán fogyni kezdett a lendület és az anyagi tartalék.

A kormány gondolt a veszteséget elszenvedett zenészekre is: erre szolgál a közpénzből finanszírozott raktárkoncertprogram, amely biztonságos fellépési lehetőséget és gázsit biztosít a kiválasztott zenészeknek, és biztonságos szórakozási lehetőséget a zenekedvelőknek. Arra nincs még válasz, meddig kell berendezkednünk erre a megoldásra.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!