jegyzet

2020.07.11. 13:05

Szülinap

Jó döntés volt néhány éve a Zöld nyíl projekt, amely során 37 milliárd forint pályázati pénzből megújulhatott a teljes villamospálya, sőt új villamosokat is beszerezhetett a város.

Hajdu Mariann

Ez jutott eszembe elsőként, amikor kiderült, hogy a miskolci villamosközlekedés pénteken tartott 123. szülinapján a nosztalgiavillamosok idő előtt lerobbantak.

Az egyik ki sem tudott jönni a remízből, a másik két kör után feladta. Bár az évekig húzódó építkezés annak idején próbára tette a környéken lakók türelmét, ám ha nincs projekt, nem lett volna pénz új villamosokra sem. Szóval beváltak a Skodák, még a zöld színüket is megbocsátottuk.

Az azonban jó lenne, ha a következő évszázadban tovább bővülne a villamosvonal. Több éve felmerült, hogy a mostani vonalra merőlegesen is épülhetne egy villamospálya, sőt a Tiszairól induló, az iparvágányon a Vasgyárig haladó vonal tervéről is többször szó esett. Hogy ezekkel a tervekkel mi lett, nem tudni. De egy szülinapon álmodozni is szabad.

Hajdu Mariann

(A borítóképen: Hajdu Mariann, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!