Autó - Motor

2017.07.06. 18:12

24. Veszprém Rallye - Hadikék a Bakonyban támadnak

Miskolc, Veszprém - A magyar ralibajnokság ötödik futama következik, a borsodi pilóta hátránya tíz pont az abszolút értékelésben.

Miskolc, Veszprém - A magyar ralibajnokság ötödik futama következik, a borsodi pilóta hátránya tíz pont az abszolút értékelésben.

Nincs megállás ebben az időszakban, az előttünk álló hétvégén újabb futammal folytatódik az idei ralibajnokság. A szakág legjobbjai ezúttal a murvás bakonyi gyorsokon csatáznak egymással. A 24. Veszprém Ral­lye pénteken egy kvalifikációval kezdődik, szombaton két hosszabb, vasárnap pedig további hat szakasz vár az ORB mezőnyére. Évekkel ezelőtt még az autógyilkos jelzőt használták legtöbben ezekkel a gyorsokkal kapcsolatban, a helyzet azóta sokat változott. A minősége rengeteget javult a szakaszoknak, ugyanakkor egy-egy nagyobb kő még mindig kifordulhat a földből, ezért a defektveszély fokozottan fennáll.

A bajnokságot négy futam után a címvédő Herczig Norbert–Bacigál Igor kettős vezeti, a miskolci Hadik András és navigátora, Kertész Krisztián előtt. A Ford Fiestával induló megyei pilóta hátránya mindössze tíz pont, amit akár már Veszprémben ledolgozhatnak. Igaz, Hadik nem őriz szép emlékeket a Balaton-felvidékről. Több mint két évtizedes ralis pályafutása során ugyanis csak elvétve szerepelt jól ezeken a pályákon.

Talán majd most

– Egyszer minden rossz sorozatnak meg kell szakadni, mi a veszprémi sikerre már nagyon hosszú ideje várunk – árulta el érzéseit az év ötödik futama előtt Hadik András. – Talán éppen most, miért ne szerepelhetnék eredményesen a szezon második murvás hétvégéjén? Abszolút optimistán állunk a következő feladat elé, hiszen eddig jól teljesítettünk a szezonban, két futamot megnyertünk, és túl a bajnokság felén harcban állunk a bajnoki címért. Erről azonban egyelőre fölösleges beszélni. Úgy vagyunk ezzel, hogy mindig az előttünk álló, éppen aktuális feladatra koncentrálunk, aztán majd a szezon végén meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Természetesen, ha olyan helyzetben leszünk, akkor mindent megteszünk a siker érdekében, de egyelőre nem számolgatunk, hanem Veszprém­re készülünk.

Hadik András szerint a pályák minősége miatt megbélyegzett Veszprém Rallye-k kapcsán mindenkinek újra kell értékelni a dolgokat. A miskolci pilóta úgy látja: az esztendők során rengeteget javult a szakaszok minősége, ugyanakkor a földből néhány kő még mindig előkerülhet, ezért vannak olyan részek, ahol fokozott óvatossággal kell közlekedni a hétvégén.

– Jó versenyt és nagy csatát várok – jelentette ki Hadik András. – Régebben talán megállta a helyét a futammal kapcsolatban az autógyilkos jelző, de mostanra ez már egyáltalán nem igaz. Óriási minőségi javuláson mentek keresztül a gyorsaságik. A defektveszély ugyanakkor továbbra is fennáll, de ez valamennyi murvás gyorsra egyaránt igaz. Veszprémben sűrű programunk lesz. Szombaton ráhangolódunk, vasárnap viszont kőkemény nap vár ránk. Mi egyébként jobban szeretjük az ilyen pörgős programot, hiszen menni, versenyezni szeretünk, nem pedig állni vagy etapon kocsikázni. Biztos, hogy jó lesz, és talán idén végre mosolygósan gurulhatunk be a célba.

120 kilométer

A 24. Veszprém Rallye-n az éles küzdelem szombaton délután négy órakor kezdődik a Márkó és Jutaspuszta közötti szakaszon. A 21 kilométeres pályát aznap kétszer teljesíti az ORB mezőnye. Vasárnap három helyszínen további hat gyorsasági vár a párosokra. A célba érkezett pilótákat és navigátorokat a Veszprém Aréna előtti téren köszöntik délután fél háromkor. A murvás verseny össztávja meghaladja a 420 kilométert, a gyorsasági szakaszok ebből 120,6 kilométert tesznek ki.


A 24. Veszprém Rallye programja

Július 8. (szombat)

16.10: GY1, Márkó–Jutaspuszta/1

18.00: GY2, Márkó–Jutaspuszta/2

Július 9. (vasárnap)

8.02: GY3, Kislőd/1

9.00: GY4, Hegyesd/1

9.40: GY5, Vigántpetend/1

12.02: GY6, Kislőd/2

13.00: GY7, Hegyesd/2

13.40: GY8, Vigántpetend/2

14.30: ünnepélyes díjkiosztó – Veszprém Aréna


Csatlakozik a mezőnyhöz a korábbi háromszoros magyar bajnok, Benik Balázs R5-ös Skodával indul Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!