Autó - Motor

2017.06.11. 19:26

Székesfehérvár Rallye: 6,6 másodperc Hadiknak

Székesfehérvár - Miskolci győzelem a fehérvári aszfalton, Hadik András tapad a címvédőre.

Székesfehérvár - Miskolci győzelem a fehérvári aszfalton, Hadik András tapad a címvédőre.

A futamgyőztesek szempontjából folytatódott a sorminta: egyet Herczig, egyet Hadik. Majd ismét egyet Herczig, most pedig újfent Hadik András örülhetett a győzelemnek. A miskolci pilóta az aszfaltos szakaszokon lebonyolított Székesfehérvár Rallye-t, 6,6 másodperccel nyerte meg a címvédő előtt.

Két nap alatt tizenkét gyorsasági, több mint százötven versenykilométer várt a párosokra a Fejér-megyei viadalon. Hadik András kiválóan kezdte az esztendő negyedik futamát, hiszen szombaton négy részsikert aratott, valamivel több, mint 13 másodperccel fórral várta a vasárnapi folytatást. Herczigék hátránya azonban ennek a duplája volt – ekkor még Vincze Ferenc volt a második - de az R5-ös Skoda Fabiaval induló bajnok fokozatosan feltornászta magát. Herczig belelendült, négy gyorsaságit is megnyert, és belátható közelségbe került a kisebb műszaki problémával bajlódó Hadikkal szemben. A hajrára azonban az R5-ös Ford Fiestába is visszatért az élet, Hadik András nem csak a versenyt, hanem a plusz pontokért zajló utolsó szakaszt is megnyerte, így a maximális 28 ponttal zárta a fehérvári hétvégét.

Komoly értéke van

- Hatalmas csata volt, mindent megetettünk a győzelemért, és ezúttal az igyekezetünket siker koronázta. Megérte eljönni Fehérvárra, de nem csak azért, mert az élen zártuk a hétvégét. Szakmai szempontból is sokat tanultunk, nagyszerű küzdelemben kerekedtünk felül a többieken. Az ilyen győzelemnek komoly értéke van, természetesen rettentően boldog vagyok. A Power Stage megnyerésével további pontokat gyűjtöttünk, ezzel a győzelemmel pedig életben tartottuk a bajnoki álmainkat. Az utolsó kör előtt volt egy kis műszaki problémánk, ami két szakaszon komolyan hátráltatott minket. Szerencsére az utolsó körre sikerült megjavítani a hibát, így a hajrában ismét azt a formánkat hoztuk, amit a verseny döntő többségében.

A Székesfehérvár Rallye egyébként az egész mezőny számára kalandosan indult, mert a rajt előtti szervizben a többség száraz körülményekre készült, de a gyorsaságin már szakadt az eső. Herczigék ezeken a szakaszokon szedték össze a hátrányukat, aminek egy részét vasárnap le tudták dolgozni. Négy gyorsaságit nyertek, végül másodiként fejezték be a futamot.

- Örülünk a dobogó második fokának, ismét hátrányból kellett visszajönni. Kis híján sikerült, de Hadikék pokolian gyorsak voltak – vonta meg a hétvége mérlegét Herczig Norbert. – A végére egész jól összeszedtük magunkat, és sikerült megtartanunk a vezetést az éves összetettben. Nagyot csatáztunk, férfias küzdelem volt, természetesen gratulálunk a győztesnek és valamennyi célba érkezett párosnak.

Jönnek a fiatalok

A bajnoki címért harcoló két páros után a feltörekvő fiatalok következtek Székesfehérváron: harmadikként Vincze Ferenc fejezte be a száguldást, a negyedik helyezést pedig Velenczei Ádám szerezte meg. Mögöttük Turán Frigyes és Ranga Péter zárt. A miskolci pilóták közül Balogh János abszolútban a nyolcadik lett, de megnyerte a 3-as csoportot, míg Kazár Miklós az első szakasz után, műszaki hiba miatt volt kénytelen feladni a küzdelmet. Az abszolút bajnoki cím szempontjából Herczig Norbert és Hadik András külön párviadala körvonalazódik, akkor, amikor még három futam van hátra a bajnokságból. Az ORB mezőnye legközelebb egy hónap múlva találkozik egymással, méghozzá a murvás pályákra kiírt Veszprém Rallye-n.

ÉM-ME


A Székesfehérvár Rallye végeredménye

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 1:08:05,4

2. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) +6,6

3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) +31,8

4. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyundai i20 R5) +53,4

5. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Ford Fiesta R5) +1:15,4

6. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +2:21,7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!