Autó - Motor

2013.11.07. 09:35

A jövőt is driftesként tervezi

Felsőzsolca - A felsőzsolcai Porkoláb Péter három esztendeje foglalkozik versenyszerűen a drifteléssel. A 23 éves sportoló idén a magyar bajnokság ötödik helyén zárta az esztendőt.

Felsőzsolca - A felsőzsolcai Porkoláb Péter három esztendeje foglalkozik versenyszerűen a drifteléssel. A 23 éves sportoló idén a magyar bajnokság ötödik helyén zárta az esztendőt. A szezon remekül kezdődött számára, hiszen az első két megmérettetésen oda tudott kerülni a legjobb négy közé. Ezután viszont elkészült az új versenyautója, amivel az „összebarátkozás" tovább tartott a vártnál. Ebben az időszakban a pontok is elmaradtak, ezért a bajnoki dobogó is távol került Pétertől.

- A bajnoki futamok mellett a hazai közönség előtt is megmutathattam magam, aminek nagyon örültem – tekintett vissza az idei eseményekre Porkoláb Péter. – A Miskolc Rally prológján sikerült jól besalakoznom a közönséget, majd mindkét autómmal részt vehettem a Miskolci Tuning Találkozón is. Ezután anyagi okokból sajnos ki kellett hagynom a következő viadalt, így a drift sorozatban Egerben térhettem vissza.

A belvárosi száguldás az esztendő legnagyobb sikerét hozta Porkoláb Péternek, hiszen sikerült felállnia a dobogó harmadik fokára, ezzel pedig az éves összetettben az ötödik lett. A felsőzsolcai driftes a hazai futamok mellett a szlovák bajnokság kassai viadalán is rajthoz állt, kisebb-nagyobb sikerrel. A jövőt ugyan már tervezi a pilóta, de így november tájékán elég sok még a nyitott kérdés.

- A technikai sport elsősorban az anyagiak függvénye, így túl sok konkrétummal egyelőre nem szolgálhatok – fogalmazott a versenyző. – A bajnoki ötödik hely jó alapnak tekinthető, de ettől nyilván szeretnénk eredményesebben versenyezni. Minden vágyam, hogy 2014-ben valamennyi hazai versenyen el tudjak indulni, és néhány közelebbi nemzetközi eseményen is megmérettessem magam. Ehhez keresek partnereket. A drift látványos, dinamikusan fejlődik, ezért nagyon bízom benne, hogy vállalkozók, nagy cégek látnak fantáziát ebben a sorozatban.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!