Autó - Motor

2012.05.10. 10:18

Címvédőként érkezik a szezonnyitóra

Miskolc - A miskolci Kazár Miklós szeretné megismételni tavalyi szerepelését a Bükfürdő Rallyn.

Miskolc - A miskolci Kazár Miklós szeretné megismételni tavalyi szerepelését a Bükfürdő Rallyn.Nagyjából egy esztendővel ezelőtt minden idők egyik legszorosabb hazai rallyversenyét nyerte meg Kazár Miklós. A miskolci pilóta 7 tized másodperccel előzte meg a második helyen célba ért Aschenbrenner Györgyöt. A minimális különbségű győzelem és a későbbi bajnok legyőzése különleges hangulatot kölcsönzött Kazáréknak. A magyar rallybajnokság most ismét visszatér Nyugat-Magyarországra. Az egy hónappal ezelőtt elmaradt egri száguldás miatt a bükfürdői viadal szezonnyitóvá lépett elő. Olyan sem fordult még elő, hogy a hazai sorozat ne aszfalton, hanem murván rajtoljon el. Most ebből a szempontból is formabontó lesz a nyitány. Kazár Miklós pedig szeretné megvédeni tavalyi elsőségét. Új navigátorával, Ferencz Ramónnal az oldalán, és az általa leginkább kedvelt útfajtán nyomhatják tövig a gázpedált.

Örömmel tér vissza

- Imádok murván versenyezni, és nagyon várom már, hogy elkezdődjön az idei év – árulta el érdeklődésünkre Kazár Miklós. – A Szilveszter Rally óta nem volt igazi tétverseny, ezért több sprintfutamon szerepeltünk, hogy melegen tartsuk az izmainkat. A tavalyi siker után mindig örömmel térek vissza Bükfürdőre, azt hiszem pályafutásom legemlékezetesebb hétvégéjét éltem át akkor. A múltból persze nem lehet megélni, idén végég szeretnénk versenyben lenni az abszolút elsőségért. Riválisokban nem lesz hiány, akár hét-nyolc páros is esélyes lehet egy-egy verseny megnyerésére. A tavalyihoz képest erősebb autóval várjuk a nyitányt, amit aszfalton többször is teszteltünk. Éppen ezért érdekesség, hogy mégis murván kezdjük a bajnokságot. Azt hiszem, a többiek is tudják, hogy számolni kell velünk, egy nagyon kiélezett és a tavalyihoz hasonló, szoros csatára számítok.

Gyors és tempós

Kazár Miklós mellett egy rendkívül tapasztalt navigátor diktálja majd az itinert szombaton és vasárnap. Ferencz Ramónnal ettől az esztendőtől alkotnak egy párt a versenypályákon.

- Már nagyon várom, fel vagyok pörögve – árulta el az érzéseit Ferencz Ramón. – Ezeket a pályákat nekem egyáltalán nem kell bemutatni. Gyors, tempós szakaszok lesznek, ráadásul én is imádom a murvát. Nincs is attól jobb, mint bent az erdőben, ötödikben száguldozni. Kemény és kiélezett küzdelemre számítok, de mi is az esélyesek közé tartozunk a végső győzelem szempontjából. Abszolút felkészülten várjuk a hétvégét. A technika, a gumik és a csapat is készen áll az idei megmérettetésekre. Megfelelő önbizalommal érkezünk, de fejben az elejétől a végéig koncentráltnak kell lenni.  Sok múlik majd az időjáráson. Az előrejelzések esőt jósolnak, úgyhogy a gumiválasztás meghatározhatja a szezonnyitót.

A Bükfürdő Rally össztávja közel 480 kilométer, ebből a gyorsasági szakaszok 133 kilométert tesznek ki. A szakma szerint is több páros lehet esélyes a dobogós helyek megszerzésére. Kazárék mellett Herczig Norbert, Turán Frigyes, Bútor Róbert, a Kakuszi testvérek, a rallybajnokságban idén debütáló Talmácsi Gábor és a szintén miskolci Hadik András is odaérhet az élmezőnybe. A Bükfürdői gyorsasági szakaszok mellé kilátogató szurkolók három S2000-es, és több EVO X-es, valamint IX-es versenyautót láthatnak az előttünk álló hétvégén. 

A Bükfürdő Rally programja, ORB:

Május 12. (szombat)

GY 1 – Farkaserdő/1,          12.15 (az első autó rajtja)

GY 2 – Farkaserdő/2,          14.00

GY 3 – Farkaserdő/3,          15.43

Május 13. (vasárnap)

GY 4 – Szeleste/1                 07.49

GY 5 – Csepreg/1                 08:17

GY 6 – Szombathelyi Rally Katlan       09:00

GY 7 – Szeleste/2       11.16

GY 8 – Csepreg/2       11.44

GY 9 – Szombathelyi Rally Katlan       12.27

GY 10 – Szeleste/3     14.43

GY 11 – Csepreg/2     15.11

GY 12 – Szombathelyi Rally Katlan    15.54

Össztáv: 478 km, gyorsasági szakaszok: 133.05

Rallye2:

GY 4 – Szeleste/1       09:53        

GY 5 – Csepreg/1       10.21        

GY 6 – Szombathelyi Rally Katlan       11.04        

GY 7 – Szeleste/2       13.20

GY 8 – Csepreg/2       13.48

GY 9 – Szombathelyi Rally Katlan       14.31        

GY 10 – Szeleste/3     16.47        

GY 11 – Csepreg/2     17.15

GY 12 – Szombathelyi Rally Katlan    17.58

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!